Godis

Cookie dough truffles

God kväll i stugorna! Mår ni bra?
Hoppas att ni har haft en fin lördag :))

 

Jag har haft en toppenfin dag! Började dagen med en loppisrunda med mamma, hittade en fin pajform som fick följa med hem. Efter loppis åkte vi direkt till gymmet och körde ett riktigt svettigt pass. Så skönt! Lyxade till det med thaimat och mys hemma hos mig efteråt. Mamma åkte hem efter lunch och då ställde jag mig i köket bland kakdeg och stora surdegar. Håller fortfarande på i köket, men vill kika in här med ett ljuvligt recept på godisar. Jag har nämligen gjort Cookie dough truffles. SÅ JÄKLA GODA!! Ska packa med dem till mina kusinbarn som jag ska mysa med imorgon. ♥

 

Cookiedough-tuffles9Jag menar.. Choklad och Kakdeg? JA tack!

 

Cookiedough-tuffles2Detta slår verkligen allt godis i godishyllorna i affären. Jag har ju alltid sagt att hemgjort godis är mycket bättre och godare än det man köper. Och om ni provbakar dessa så kommer ni se att det verkligen är så! :))

 

Cookiedough-tuffles

 

Cookie dough truffles, 30 st:
100 g Smör
0.25 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk Mjölk
3 dl Vetemjöl
1.5 dl Chokladknappar
200 g Mjölkchoklad

Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
Rör ner mjölk och mjöl. Arbeta in chokladknappar.
Rulla till 30 jämnstora bollar, lägg på bakplåtspapper och låt vila i frysen i 30 minuter.
Smält chokladen under tiden.
Plocka ut kakdegsbollarna och doppa dem i smält choklad.
Lägg på bakplåtspapper och låt stelna helt.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet, går även att frysa.

 

Cookiedough-tuffles1

 

Ha en toppenfin lördag! Stor kram & Lycka till med dina Cookie dough truffels! :))

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joline
8 years ago

WOOW! Detta måste testas!<33

Cia E
Cia E
8 years ago

Det här skall testas pronto! 🙂 Tack för receptet!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Cia E
8 years ago

Tack själv! Hoppas det smakar 🙂

Filippa
Filippa
8 years ago

Ska det vara smält eller hårt smör?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Filippa
8 years ago

Mjukt/Rumstempererat! 🙂

Mina
8 years ago

Mm.. gud va gott det ser ut! ska helt klart testa!

Sandra
7 years ago

Jag har provat att baka dessa nu! underbart goda blev de och de blev en succé när jag tog med dem till tjejkvällen på kvällen, extra fint var det att servera dem på en mini cupcake julgran! Jag har lagt ut bilden på min bakblogg när de är i cupcake julgranen 😀 de kommer verkligen bakas igen snart!
kram

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra
7 years ago

Åh, vad roligt att höra att de blev uppskattade! :)) Ska genast kika in på din blogg. Ha en fin lördag! Kram <3

Lina Stornils
6 years ago

Detta ska jag verkligen prova på lördag

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina Stornils
6 years ago

Vad roligt!! 🙂

Amanda
Amanda
5 years ago

Hur länge tror du dem går att försvars i frysen? tänkte göra dessa underbara till min dotters namngivning om en månad.
Skönt att göra så mycket som det bara går innan tänker jag tack för svar!
Kram!!

Nästa inlägg

Smoothie - Mango & Hallon

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x