Bröd

Knådfria Frallor på 4 ingredienser

Hej fina ni!
Vilket väder denna onsdag bjuder på! Strålande sol och klarblå himmel. Fåglarna kvittrar och jag har riktiga vårkänslor i kroppen. Så himla härligt. Dock kommer jag inte ut mer än med hundarna, men man får vara glad för det lilla. Har jobb upp över öronen denna vecka. Jobbar ikapp en massa nu! Och när man har mycket jobb är det ju smidigt med recept på bakverk som sköter sig själva under bakning, eller hur? Idag har jag ett sådant recept till er! Ett recept på ljuvliga Småfrallor som endast kräver 4(!) ingredienser. De ska jäsa över natten eller en från morgon till kväll och de blir precis som jag vill ha ett bröd. En hård skorpa och ett segt inkråm med massa hål. SÅ ljuvligt!

 

IMG_1106Ser ni så goda de ser ut? Ett recept som detta är så himla bra att ha i bakhuvudet ibland. Ingen knådning krävs, så himla smidigt. Tänk att de godaste bröden görs på knådfria degar.. ;))

 

IMG_1127Och som ni vet så sitter smaken i hålen.. Så då kan ni tänka er hur gott detta bröd smakar! Det är verkligen SÅ himla gott. Enda pålägget som behövs på en skiva av detta bröd är smör. Inget annat.

 

IMG_1104Brödet bakas i en het gryta i ugnen, vilket gör det extra saftigt och ger brödet en härlig struktur.

 

Knådfria Frallor, 6 st:
12 g Jäst
3.25 dl Vatten, ljummet
6.75 dl Vetemjöl
1.5 tsk Salt

Lös jästen i en bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop slarvigt tills degen gått ihop.
Överarbeta INTE degen!
Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 8 h.
När degen jäst färdigt så sätter du ugnen på 250°C och ställer in en gryta med lock i nedre delen av ugnen.
Sedan stjälper du försiktigt upp degen på ett väl mjölat bakbord.
Dela degen i 6 delar.
Forma varje degbit till en boll och låt jäsa på bakbänken tills ugnen blivit varm.
Tag ut grytan, lägg ner så många bitar som får plats (tänk på att de jäser upp i ugnen – lämna extra plats för det) och lägg på locket.
Ställ in grytan i ugnen och grädda bröden i 15 minuter. Tag sedan av locket och grädda tills bröden blivit gyllenbruna, ca. 20 minuter.
Låt svalna på avsvalningsgaller.

 

IMG_1117

 

 

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
8 years ago

Älskar recept med få ingredienser, detta ska testas!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Annika
8 years ago

Visst är det härligt med sådana recept! 🙂

Charlotte
Charlotte
8 years ago

Är det 20 minuter ytterligare eller 20 minuter totalt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Charlotte
8 years ago

Ytterligare! Men det beror givetvis på hur effektiv din ugn är! Kika in i ugnen efter en stund så att de inte bränns 🙂 Kram!

Lotta L
Lotta L
8 years ago

Går det bra att dubbla receptet? Och går det bra att använda sån rostfri rund kastrull m lock? Har (än så länge) ingen annan bra gryta m lock.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta L
8 years ago

Det går superbra! Jag använder Gjutjärnsgryta och har inte provat med en kastrull. Men om du vet att du kan ha den kastrullen i ugnen så borde det funka jättebra. Annars funkar det även att grädda dessa på plåt som vanligt 🙂 Kram!

Jennifer
Jennifer
8 years ago

Vad tror du om att baka dessa glutenfria? Är det något du har gjort eller tror funkar?

Kram!

Stina
Stina
8 years ago

Är det färsk jäst eller torrjäst? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stina
8 years ago

Färsk! 🙂

Jessica
Jessica
8 years ago

Så goda!!! Nya favoriterna!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jessica
8 years ago

Ja, visst är de goda! Vad roligt att höra. :))

Elin
Elin
8 years ago

Gjorde dessa igår, dubblade receptet men vet inte om jag hade i för lite mjöl för degen var väldigt svår att hantera efter jäsning, så tog hälften och la i en brödform. Sedan kämpade jag med att få ihop resterande deg till 6 st bullar. Var inställd på misslyckande men OJ vad gott det blev! Både limpan och bullarna. Kan tycka att det var lite för mycket salt men det gifte ju sedan sig så bra med smöret sedan. Jag gräddade bullarna på vanlig plåt. Tack för ett jättebra recept som jag absolut kommer att använda mig mer av i fortsättningen!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
8 years ago

Degen är lite svår att hantera.. Men vad roligt att det gick så bra! Visst är de goda!! 🙂 Tusen tack för att du kikade in med en kommentar. Stor kram. <3

Josefine
Josefine
8 years ago

Hej! Tänkte bara höra om du tror att man kan använda detta receptet men byta ut vetemjölet till något grövre?

Malin
Malin
Reply to  Josefine
5 years ago

Jag bytte mjölet mot rågsikt, blev lika bra som när jag använde endast vetemjöl 🙂

Jennifer
Jennifer
8 years ago

Kan man göra dessa glutenfria? Och vet du hur isf?

Nästa inlägg

Superdryck mot förkylning

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x