Hej på er, hjärtan.
Hoppas att ni har en fin torsdag! Jag tänkte bara kika in här och sprida lite kärlek.. :))
Igår kväll gjorde jag nämligen Marshmallowsmet med smak av Hallon. SÅ ljuvligt gott! Kunde ätit upp hela smeten.. Dock är jag glad för att jag inte gjorde det! För idag har jag stansat ut fina Marshmallowshjärtan. Hjärtformade Hallonmarshmallows. Verkligen hur goda som helst! Och sanna mina ord, för jag tycker inte om köpemarshmallows. Inte alls faktiskt. Men hemgjorda däremot. MUMS!
Ser ni så luftiga och härliga de är? De smälter i munnen. Bokstavligt talat. Perfekta att göra ett gäng och ge till någon man tycker om på Alla hjärtans dag. ♥
Receptet på dessa ljuvliga godisar kommer från fantastiska Manuela Kjeilen som driver bloggen Passion4baking. Jag har provat otroligt många recept på hemgjorda Marshmallows, men detta slår nog de allra flesta. SÅ goda!
Börja med en hallonpuré:
250 g Hallon
110 g Strösocker
–
Koka ihop och sila.
Hallonmarshmallows:
8 Gelatinblad
150 g Strösocker
150 g flytande Glykos
Hallonpurén
+ Florsocker
–
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt svälla 5 minuter.
Häll strösocker, hälften av hallonpurén samt hälften av glykosen i en kastrull.
Koka till det når en temperatur av 110°C.
Krama ur gelatinbladen och rör ner de i den varma smeten.
Häll i resten av hallonpurén och glykosen, rör om ordentligt.
Häll smeten i bunken till din bakassistent och vispa på hög hastighet i ca. 10 minuter.
Ett rosa, härligt och ganska styvt fluff ska det bli.
Skrapa ner all marshmallowsmet på en bakpappersklädd plåt som du pudrat rikligt med florsocker.
Bred ut smeten till valfri tjocklek och pudra över rikligt med florsocker.
Låt marshmallowsmeten sätta sig i 3-6 h, gärna över natten.
Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform och doppa alla marshmallows ordentligt i florsocker.
Alla sidor av marshmallowsarna ska vara täckta av florsocker.
Förvara i en burk med lock.
LYCKA TILL! ♥
Funkar det med frysta hallon eller måste dom vara färska 🙂
Hej! 🙂 Det funkar toppenbra med frysta! Kram
Hej Frida, funkar det med flytande glykossirap tror du?
Och hur stora är gelatinbladen? Bor inte i Sverige och har gelatinblad här som väger 1 Gram pro styck, är det ung. samma i Sverige?
Kramis Stina
Hejsan! Absolut, det funkar jättebra! De väger 2 gram styck här. 🙂 Kram!
Ser helt magiska ut! Ska de vila och förvaras i rumstemperatur eller i kylen?
Jamen eller hur! 🙂 I rumstemperatur. Kram <3
Har provat dessa tidigare men jag tillsatte även krossad turkisk peppar. Gudomligt gott 🙂
Åh, älskar marshmallows med turkisk peppar! SÅ gott!! :))