Hej på er, raringar!
Hoppas att ni har haft en fin dag so far! Jag har haft en stressig men toppenbra dag! Var och hämtade ut paket precis nyss. Det är alltid lika spännande då jag aldrig har någon aning om vad paketen innehåller. Oftast är det från företag som vill att jag provar och smakar nya produkter. Kul! Idag fick jag ett Sushikit bland mycket annat. Jag tävlar ut det på Instagram just nu, så kika in där för att vara med och tävla!
Min pappa frågade mig igår kväll “VILAR DIN HJÄRNA ALDRIG????!!!!”. Haha.. Nej, Pappa. Den gör nog inte det. :))
Det är även många som undrar om det inte finns någon hejd på mig. Och jo! Klart det gör.. Men inte just nu. För idag har jag bakar SEMMELPIZZA!
Alltså jag skulle kunna döda för denna. Helt klart bästa “Semlan” hittills. Och att den räcker till många är ju en stor bonus. Köp en pizzakartong hos pizzerian för en femma, lägg ner din Semmelpizza och dra ut i pulkabacken med familjen eller vännerna. Hur praktiskt? Och denna kan man faktiskt äta utan att kladda. Toppbetyg på alla plan!
Den är även väldigt enkel och himla rolig att baka. Det enda som är, är att jäsningen tar 40 minuter. Annars tar det knappt någon tid alls. :))
Semmelpizza, 12 bitar:
7 g Jäst
0.75 dl Vatten, fingervarmt
2 msk Strösocker
0.5 tsk Kardemumma, malen
1.5-2 dl Vetemjöl
15 g Smör, rumsvarmt
1 nypa Salt
–
Smula jästen i en bunke och häll på vattnet.
Rör tills all jäst löst sig.
Tillsätt de övriga ingredienserna, var försiktig med mjölet.
Knåda ihop en smidig deg. Tillsätt mer mjöl ifall degen är för kladdig.
Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Stjälp upp den färdigjästs degen på lätt mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en rund, stor pizzabotten.
Bred på “pizzasåsen” – recept längre ned.
Lägg över på plåt och grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
Grädda tills pizzan är gyllene.
Låt svalna helt och garnerade vispad grädde, mandelflarn och florsocker.
Pizzasås:
150 g Mandelmassa
50 g Smör, rumsvarmt
1 Äggula
1 tsk Vaniljsocker
–
Riv mandelmassan och rör ihop alla ingredienser krämigt
Garnering:
3 dl Vispgrädde.
0.5 dl flagad Mandel
Florsocker
Hoppas att receptet inspirerade er till att prova själva.. Ni kommer inte bli besvikna! Jag lovar!! :))
Tips på andra Semmelrecept:
Nutellasemla
Semlecroissanter
Semlewhoopies
Petit Choux- semlor
Klassiska Semlor
Hallon & Lakrits- Semla
Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.
LYCKA TILL! ♥
.
Hur många grader gräddas Semmelpizzan i?