Mat

Ugnsrostade Tomater

Hej hjärtan.
Har ni haft en fin helg? :))

 

12575784_10153516926624794_2117247906_nJag har haft en toppenfin helg. Vi firade ju vår sexårsdag i fredags med att åka iväg. Sambon kom hem efter jobbet med en fyrhjuling och två hjälmar och sa att vi skulle ut på äventyr, typ.
Så vi åkte upp till Dalarna. På lördagen var vi ut på en sjö och tänkte åka lite fyrhjuling, men vi sjönk igenom isen och blev livrädd. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Såg liksom hela livet passera i revy framför mig. Dock klarade vi oss bra! Men vi bestämde oss för att åka in i skogen istället. Där vi körde Enduro i somras. Blev mycket bättre. Dock körde jag inte så fort över stock och sten, men det var roligt. Supermysig att umgås sådär tillsammans. Det blir inte så ofta längre nu när vi har så himla mycket jobb båda två. ♥

 

Nu har vi precis kommit hem och kört in middagen i ugnen. Ska snart äta en god middag och sedan blir det filmkväll resten av kvällen. Så mysigt! Sådana här helger vill jag liksom inte ska ta slut. Dock så längtar jag till att få kliva upp ur sängen imorgon och hugga in i en massa jobb. SÅ kul! Dessutom skickas Bakboxarna ut denna vecka. Jag är jättespänd inför det. Ska bli så himla roligt att höra vad mottagarna tycker. Närmare 700 boxar skickas ut. KUL! Om ni vill veta mer om det så får ni kika in på min Instagram @Bakamedfrida. :))

 

IMG_0600Finns det någonting som typ passar till allt så är det ju Tomater. Inte sant?
Jag valde att ikväll ugnsrosta dem. SÅ himla gott! Och så enkelt? Nästans löjligt. Olja, salt och peppar. In i ugnen – Klart!

 

IMG_0627Att rosta tomaterna i ugnen tar fram otroligt mycket smak i dem. Så detta måste ni prova. Perfekt som tilltugg till maten.. :))

 

Ugnsrostade Tomater:
Körsbärstomater – kvist
Olivolja
Salt
Peppar

Börja med att sätta ugnen på 110°C
Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla olja på alla tomater och strö över kryddor.
Rosta i ugnen i 1.5-2 h.

 

 

IMG_0629

 

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta L
Lotta L
8 years ago

Så läskigt! Ja inte tomaterna då, men att sjunka genom isen. Vilken tur det gick bra!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta L
8 years ago

Ja, det var riktigt otäckt! Ja. Tack för din omtanke. Kram <3

Nästa inlägg

Kärleksspett

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x