Bröd, Hemgjorda presenter

Julens brödmix i burk

Vad är ett Julbord utan ett riktigt saftigt och gott Julbröd att lägga skinkan på?
Och vem har egentligen tid att vänta i flera timmar på att julbrödet ska jäsa?
Det brukar inte finnas tid till sådant såhär dagarna innan Julafton.
Därför kommer här ett supertips på en mix till ett Julbröd.
Ingen jästid och ingen knådning. Toppen tycker jag!
Jag har valt att göra en present av ingredienserna till mitt bröd.
Ska sedan ge bort det till julens värdinna så att hon själv kan få baka brödet.
Så himla fint! 🙂

IMG_9953Jamen ser ni så fint?
Jag har fått många frågor tidigare varför man måste fylla burkarna till max?
Och det är absolut inget måste!
Den enda fördelen ifall man packar ingredienserna hårt och fyller burken till max är att om burken skulle råka skakas så kommer ingredienserna fortfarande ligga i fina lager.
Det är ju en ganska logisk förklaring, eller hur?
Själv kan jag tycka att det är fint att inte fylla burken upp till kanten också.
Som i denna burk, det är ett ganska stort mellanrum från toppen av ingredienserna till locket.
Dock måste jag tänka på att inte skaka burken, för jag vill fortfarande att ingredienserna ska ligga i fina lager.. 🙂

IMG_9989Häng en liten etikett på burken där du skrivit hur gåvotagaren ska göra för att baka sitt bröd.

Julebröd, 1 limpa:
3 dl Vetemjöl
3 dl Grahamsmjöl
0.5 dl Vetekross
1.5 tsk Bikarbonat
1.5 tsk Valfria Julkryddor
0.5 dl Strösocker
1 dl Valfria frön t.ex. Pumpa, Solros- Linfrön osv.
1.5 dl Russin/Aprikoser/Tranbär
3 dl Filmjölk
0.75 dl Brödsirap

I burken:
Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor – häll detta i botten av burken.
Skaka lite lätt på burken så att lagret blir jämnt.
Häll över grahamsmjöl följt av strösocker.
Häll i vetekross följt av frön.
Sista lagret blir russin/Aprikoser eller det du nu valt.

På etiketten:
”Häll burkens innehåll i en bunke och tillsätt 3 dl Filmjölk och 0.75 dl Brödsirap.
Rör ihop en jämn smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform.
Grädda mitt i ugnen på 225°C i 45 minuter”.

IMG_9987

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriella
8 years ago

Näpen oj vilken rolig idé! Perfekt att ge bort som julklapp ju 🙂

Anna
Anna
6 years ago

Vilka julkryddor använder du i brödet?

Nästa inlägg

Kolasås med ingefära

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x