För ett par dagar sedan fick jag höra ett en vän till mig ska bjuda på en Lingonglass som efterrätt på Julafton.
Hon var i panik då hon inte visste hur hon ska servera glassen.
Inte heller hade hon en aning om vad hon ska servera till glassen.
Så jag tänkte ge henne en liten Julgåva som jag nu vet att hon kommer uppskatta väldigt mycket.
Nämligen en burk med hemgjord Kolasås med Ingefära.
Av egna erfarenheter vet jag med säkerhet att denna kolasås kommer att göra succé tillsammans med hennes Lingonglass.
Smakkombinationen är bortom denna värld.
Denna variant av Gå bort- present dekorerade jag ganska simpelt.
Satte en muffinsform över locket och fäste en etikett mitt på locket med hjälp av rött lack och en God Jul- stämpel.
Less is more vissa gånger. Jag tycker att det blev charmigt. 🙂
Kolasås med Ingefära:
2 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 dl Sirap, ljus
20 g Smör
1-2 tsk Ingefära, malen
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser utom smör och ingefära i en kastrull.
Låt koka på medelhög värme i ca. 10 minuter, eller tills du fått den konsistens du vill ha.
Tänk på att såsen tjocknar en aning när den svalnar.
Tillsätt smör och ingefära och rör tills allt smör smält.
Häll upp såsen på väl rengjorda, uppvärmda burkar.
Sätt på locken och låt svalna helt.
LYCKA TILL! ♥
Tack för tipset! Jag funderade nämligen på att göra lingonglass till nyår! Min tanke var att göra knäckiga havrekakor, lägga dom över ett glas när dom tas ut från ugnen så det blir en skål. Servera glassen i den. Kanske skulle testa denna kolasåsen? En annan tanke var att sätta en dumlekaka i, tror att såsen blir pricken över i! Eller blir det för mycket med allt det?
Det låter ljuvligt!! Tror inte att det blir för mycket. Mums! 🙂
Hej, en liten fråga om hur lång hållbarheten är ungefär på en kolasås som denna? Hur ska den förvaras? Och blir den lika god om man tar bort ingefäran?