Hejhej mina fina vänner.
Har ni haft en fin torsdag?
Det har jag! Svärmor har varit här hela dagen så vi har myst massa.
Ätit god sallad från Kumla och bara haft det mysigt.
Jag har även hunnit med att bocka av en del jobb och telefonmöten.
Så nu ska jag och sambon inta soffan.
I soffan stannar vi resten av kvällen. Ska snart ut i köket för att svänga ihop en god fruktsallad.
Den ska vi äta när vi kollar på Rädda Willy.
SOM jag älskar de filmerna! Tänker på barndomen när jag kunde se rädda willy varje dag utan att tröttna.. 🙂
Just nu sitter jag och mumsar på min favoritkola. Absoluta favoriten!
Nämligen min Kardemummakola med Vanilj och Havssalt.
Den är så god att jag nästan skulle råda er att inte göra den förrän typ sent på natten till Julafton.
Det är enda chansen för att det ska finnas något kvar på julafton öht.. 🙂
Denna gång valde jag att låna en fantastiskt fin bild från detta instagramkonto! 🙂
Jamen ni ser ju vilken fantastisk kola!!
Kardemummakola med Vanilj och Havssalt:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
2 tsk Kardemummakärnor
1 tsk Vaniljsocker
En nypa Havssalt
–
+ Kardemumma
+ Havssalt
Börja med att olja en brödform, ställ åt sidan.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
Tillsätt grädde, strösocker, sirap, vanilj och havssalt.
Låt koka till en seg kola, 122-123°C eller kulprovet.
Mortla kardemummakärnorna och rör ner när kolasmeten är klar.
Häll upp kolan i brödformen och låt stelna.
Innan du sedan skär kolan i bitar så strör du över lite extra kardemumma och havssalt.
Skär kolan i jämnstora bitar och paketera in dem i smörpapper.
ser så gott ut
Det ÄR så gott!!
När skriver du ut vem som vann tävlingen?? 😀 älskar din blogg
När tävlingen är avslutad! Tack snälla du, det glädjer mig att höra det. Kram 🙂
Låter jättegott!
Oj, det där receptet ska jag definitivt testa på nu såhär till jul!
Vad roligt! Lycka till! 🙂
SÅ god!!! Tack för receptet! Helt klart en ny favorit!
God jul!
Vad roligt att höra! 🙂 God Jul till dig också! Kram