Hej på er, fina hjärtan! ♥
Hoppas att allt är bra med er!
Jag är sjuuuuk. Har feber, ont i halsen och känner mig allmänt nedstämd.
Det är precis vad jag inte har tid med! Det är så himla mycket om händer i livet just nu.
Rent jobbmässigt har jag mer än någonsin. Det är kul!
Jättekul, faktiskt! Jag håller på att starta ett nytt företag samtidigt som jag håller på att stänga ner mitt “gamla”.
Jag har en hel del samarbeten med olika företag som jag ska avsluta.
Har en mailinkorg som bokstavligt talat svämmar över.
Har massvis med olika recept som ska provbakas till bloggen m.m.
Ja, det är mycket. Så mycket att jag faktiskt kastade in smutstvätt i skåpet under diskbänken här om dagen.
Kanske ska försöka stressa ner en aning. Unna mig lite lugn och ro nu när jag är sjuk.
Imorgon har jag endast en fotografering, receptskrivning och två telefonmöten.
Känns nästan som en ledig dag.. 🙂
Jaja, tur är väl ändå att jag har JORDNÖTSCRIPS/SNICKERSRUTOR hemma nu när jag har feber.
De är ju så goda att jag svimmar! Ska skicka med svärmor hela lådan med Jordnötscrisp imorgon, annars föräter jag mig.
Min svärmors morbror och moster älskar mina jordnötscrips. De fick en låda med sådana förra julen och älskade dem.
Så nu har jag förberett ett gäng sådana till dem. Passar bra att vi får besök av svärmor imorgon så att hon kan ta med dem redan nu..
Ja, de är faktiskt SÅ goda! 🙂
Jamen ser ni så fina de är!
Jag är helt säker på att många av er ätit något liknande tidigare.
Det är så himla fint att snöra ett band runt och sedan lägga dem i en cellofanpåse.
Visp så har du julens finaste och GODASTE julklapp.
Nu ska ni få receptet.. 😉
Jordnötscrisp, 30 rutor:
350 g Jordnötssmör
1.75 dl Sirap, ljus
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Kokos
10 dl Corn flakes
+ 300 g Mjölkchoklad
+ Krossade Jordnötter
Gör så här:
Börja med att röra ihop jordnötssmör, sirap, strösocker, farinsocker och vaniljsocker i en kastrull.
Värm på medelhög värme tills alls smält ihop.
Krossa under tiden cornflakes och bland dem med kokos i en bunke.
Rör ner jordnötssmeten och blanda till en jämn smet.
Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper.
Låt stelna en stund i kylskåpet.
Smält chokladen över vattenbad.
Bred chokladen över kakan.
Strö över krossade jordnötter.
Låt stelna helt i rumstemperatur och skär sedan i rutor.
Förvara dina Jordnötscrisp i en burk med lock.
Glöm inte att vara med i min tävling där du kan vinna 2 kg Julgodis.
LYCKA TILL! ♥
De ser fantastiskt goda ut men min sambo är tyvär allergisk mot kokos, går det att byta ut det mot något?
Åh va gott! Tror du det går bra med rice krispies istället för kokos?
Krya på dig!
Dom här ser så goda ut, och jag har gjort sådana för många år sedan. Men nu kan jag inte äta jordnötter, tyvärr! Tänkte prova med nån kolakräm, havregryn, solroskärnor o kanske krossade crunchflingor, fast det blir ju något helt annat…
Detta ska jag allt testa, ser supergoda ut 🙂
Provade baka dem! Tror än ska ha mer jordnötssmör än vad det står i receptet för mina kakor blev väldigt smuliga men annars väldigt goda!
Men det är så konstigt för mina blev inte smuliga alls.. Kanske lite mer sirap, eller mindre Cornflakes. Ska ändra det! Kram