Hej finisar!
Hoppas att ni har den bästa starten på denna vecka!
Själv vaknade jag upp med öronvärk, huvudvärk, en svidande hals och hög feber.
Dock har jag druckit min superdryck mot ond hals så nu känns det lite bättre.
Har varken ork, tid eller lust att bli sjuk nu.
Ska ta ut hundarna och sedan gå iväg och hämta ut paket, frisk luft ska vara bra har jag hört?
Hoppas att ni alla mår bra och att ni slipper den hemska influensan som är i farten nu..
När jag är sjuk så brukar jag alltid vilja ha något sött att mumsa på.
Oftast blir det någon kall glass som sägs ska vara bra för halsen.
Men idag får det bli torkade tranbär i vit choklad.
Hur gott som helst! Och visst känns det lite nyttigt?
Jag menar, det är ju ändå torkade BÄR! 😉
Om ni inte vill ha en krackelerad yta på era tranbär så kan ni ju doppa ett och ett..
Jag hade liksom inte riktigt tålamod till det. Så jag doppade alla samtidigt, rörde om och droppade ut dem på ett bakplåtspapper.
Vissa blev så fint doppade medan de flesta blev lite mindre fina.
Dock är alla precis lika goda. Det lovar jag!
Jag har massor av dessa hemma!
Så jag ska paketera dem i små cellofanpåsar och knyta ett band runt.
Sedan packas de ner i lådorna med julgodis som ska skickas iväg i veckan..
Detta är givet på julens sötebord!
Torkade tranbär i vit choklad:
3 dl Torkade Tranbär
50 g Vit choklad
Gör så här:
Smält chokladen i en skål över vattenbad på svag värme.
Rör ner tranbären och blanda runt ordentligt.
”Droppa” ut tranbären på ett bakplåtspapper.
Låt stelna helt.
Förvaras i en burk.
LYCKA TILL! ♥
Hej Frida! Tack för en jättebra blogg 🙂 jag funderade på om du kunde göra ett inlägg där du tipsar om typ julbrunch? Att äta på advent tillexempel kram!
Hej! Tack snälla du, vad glad jag blir! 🙂 Jag ska absolut försöka hinna med det! Kram <3
Oj så gott det ser ut, är lite svag för vit choklad. Har precis bakat jättegoda chokladkakor med vit choklad och dajm. 🙂 (Recept finns i min blogg)
Oj, det låter gott! Ska genast kika in! 🙂 Kram!
Jag gjorde dessa igår men vet inte riktigt vad jag gjorde för fel då chokladen knappt fastnade på tranbären och mest rann ner på bakplåtspappret. Vilket märke använde du på vitchokladen?
Kan det kanske vara att en del Tranbär är ganska feta på ytan?
Jag använde vit Choklad från Malmö chokladfabrik 🙂
Så fina dom ser ut! Precis som dom köpta! Jag skulle nog vilja testa med russin, för det gillar jag i den köpta varianten!
Jag som tycker de blev så fula, haha! Jamen prova med russin 🙂
Åh, så gott det ser ut! Räkte det med bara 50g choklad till 3 dl bär? Är dem bara doppade en gång? Kram!