Godis, Julbak

Mjölkchokladtryffel

Hej, hallå på er!
Hoppas att ni har en fin torsdag. Tänk vad veckorna går fort..
Imorgon är det fredag igen. Var det inte fredag typ igår?!
På tal om igår. Igår var jag och sambon ute på en resa nedåt i landet.
Vi skulle till Halmstad för att hämta en motorcykel som min sambo köpt.
Och eftersom att min sambo sååå gärna ville ha mitt härliga sällskap så fick han kompensera upp det lite.
Så ett stopp på Gekås Ullared blev det. Wihoo.
Dock blev det knappt en och en halv timme inne på varuhuset. Men det räckte för att fylla en kundvagn över kanten.
Hjälp vad vi handlade. Och ingenting nödvändigt egentligen. Så onödigt.
Det sista vi sade till varandra innan vi klev innanför dörrarna var ”Prio 1, JULKLAPPAR!!”.
Tror ni att vi kom ut med några julklappar eller?
Inte en enda. Det är ju pinsamt! Haha. 🙁
Dock köpte jag massa Julpapper till våra icke inhandlade julklappar, och så köpte jag godis som behövs till julbaket, så det var väl det enda nödvändiga..
Får åka dit ner i vår igen och då ha med oss en inköpslista. Spontanbesök i affärer slutar alltid i katastrof för min sambo och mig.
Han går i ena delen av affären och jag i andra. Sedan träffas vi och säger åt varandra ”oj, varför har du plockat på dig DET DÄR?”.
Allt är lika onödigt. Men roligt! Vi vet ju hur vi fungerar och på något konstigt vis så lyckas vi alltid gapskratta oss ur sådana situationer.
Sedan drar min sambo alltid ett bankkort och det kortet han drar är det vi betalar med.
HUR lyckas han alltid dra mitt kort? Han ser ju inte ens korten när han drar.. Dumma kort! Haha.

Nog om Ullared.
Nu ska jag ge er ett recept på det godaste Julgodiset som finns.
Chokladtryffel. En len och god tryffel som bokstavligt talat smälter i munnen.
Det är en solklar favorit till julen här hemma. Så ljuvligt.

IMG_9514Jamen kolla liksom.. Bästa som finns!

IMG_9526Det verkligen syns att denna tryffel är sådär len och härlig.
Den andra halvan ligger i min mage.. He he.
Eller okej, båda halvorna numera! Mums!

IMG_9528

Mjölkchokladtryffel, 30 st:
1 dl Vispgrädde
1.5 tsk Sirap, vit
25 g Smör
250 g Mjölkchoklad
+ Florsocker & Kakao

Gör så här:
Smält ihop vispgrädde, sirap och smör i en kastrull.
Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält ordentligt.
Häll upp tryffeln i en skål och låt svalna en aning.
Låt stå i kylskåpet över natten, eller åtminstone 5 h.

Blanda florsocker och kakao på en tallrik.
Rulla bollar av tryffeln och rulla de sedan i kakaoblandningen.
Lägg i en burk med lock och förvara i kylskåpet.

IMG_9517

Tips på annat Julgodis:
Citronkola
Saffranskola
Kardemummakola med Vanilj & Havssalt
Himmelsk Smörkola
Smörkolakarameller
Caramallows
Sveas Julkola
Sega Dumlechips med Salta nötter
Mjölkchokladfudge
Saffransbullar
Choklad- och Kardemummamandlar
Hemgjord Daim med Apelsin
Finns fler recept under kategorin ”Godis”..

LYCKA TILL! ♥

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Märta
Märta
5 years ago

Åh det ser ju helt underbart gott ut!! Smälter den snabbt om den får står framme bland allt julgodis eller lyckas dem hålla sig rund ovh fräsch haha? :))
Julkram!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Märta
5 years ago

Den smälter liksom inte, dock blir den väldigt mjuk.. Ett alternativ är ju att frysa in dem över natten innan, då håller de sig lite längre. 🙂 Kram!

Malin
Malin
5 years ago

Dessa ska jag absolut pröva mig på! Förra året gjorde jag choklad och lakritsfudge som jag inte blev så nöjd med. Delvis för att jag inte hittade ett recept som jag gillade så jag försökte mig på två olika recept men tyckte inte något av dem gav det som jag önskade! Har du något bra recept för detta? älskar choklad och lakrits men var svårt att få bra balans mellan smakerna.
KRAMAR

Sabina
Sabina
5 years ago

Hejsan..hade tänkt ge min faster bland annat tryffel i julklapp dock tycker hond bara om mörk choklad. Tror du det funkar med detta receptet? Mvh sabina

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sabina
5 years ago

Hej! Det funkar absolut! 🙂 kram!

Lovisa
Lovisa
5 years ago

Hej! Ser supergott ut ska absolut prova. Men hur mycket florsocker/kakao ska det vara?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa
5 years ago

Hej! Blanda lika delar florsocker och kakao på ett fat, tag ca 3 msk av varje till en början. Sedan kan du fylla på lite mer ifall det behövs 🙂

Hanna
Hanna
5 years ago

Hej! Ja,dom Ser mkt goda ut! Jag undrar vad du använder för mjölkchoklad. Fin elr vanlig typ ”Marabou”:)? Vilken kakaohalt isf? Hälsningar Hanna

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hanna
5 years ago

Till denna blev det Marabous mjölkchoklad! Så himla gott! 🙂 Kram!

Lotta L
Lotta L
5 years ago

Så gott det ser ut! Tänker testa även med Fazer Marianne, borde väl också bli bra! Har inte testat tryffel gjord med sirap, men den ser ljuvligt kletig ut! Mmm…definitivt nästa godis att göra.

Linda
Linda
5 years ago

Ser väldigt gott ut! 😛
Kan man använda ljus sirap istället tro? Eller det är större skillnad på dem än så?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linda
5 years ago

Det funkar! 🙂 Kram!

Sara
Sara
5 years ago

Dessa var såå goda! 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
5 years ago

Jamen eller hur!!! 🙂

Nästa inlägg

Julens godaste Bröd

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x