Hej pĂ„ er raringar! đ
I morse vaknade jag av att sambon kollade ut genom fönstret och muttrade “snö…”.
Haha.. Han och jag har delad Äsikt kring detta med snö.
Ifall det Àr roligt och hÀrligt eller bara helt jÀvligt.
Jag Àlskar snö. Speciellt första snön.
Ett glÀdjerus gick genom min kropp i morse nÀr jag skuttade upp ur sÀngen för att kika ut genom fönstret.
Samtidigt stod sambon suckandes i hallen och letade rĂ€tt pĂ„ sina mössor och vantar.. đ
Minns alla stunder nÀr jag var liten och första snön föll frÄn himlen.
Oavsett vilken tid pÄ dygnet det var sÄ bara skulle jag ut och fÄnga sÄ mÄnga snöflingor med tungan som jag bara kunde.
Det var sĂ„ mysigt. Hela familjen gick ut pĂ„ gĂ„rden för att tĂ€vla nĂ€r vi barn var smĂ„. â„
Har ni fÄtt nÄgon snö Àn?
Nu ska detta inlÀgg inte bara handla om snö.
Trots att snö var bland det godaste som fanns nĂ€r jag var barn (vaddĂ„, tyckde inte du det?), sĂ„ ska jag faktiskt ge er recept pĂ„ nĂ„gonting som Ă€r SĂ
mycket godare! đ
Jag har gjort det godaste julgodis jag nÄgonsin kunnat tÀnka mig. Drömgott!
Jag var pÄ vÄr lokala Chokladfabrik hÀr om dagen.
DÀr hittade jag chokladdoppade mandlar som rullats i kardemumma. Det var bara för gott!
Var tvungen att springa in pÄ Ica för att köpa mandlar sÄ att jag kunde prova göra detta hemma.
Om det blev lika bra? – BĂ€ttre!
KÀnns givetvis alltid bÀttre nÀr det Àr hemgjort, men detta blev verkligen hundra gÄnger godare, hur det nu kan vara möjligt.
De blir kanske inte sÄdÀr jÀttefina, men jag lovar er att smaken vÀger upp dess utseende.
Det betyder att jag fĂ„r anvĂ€nda min loppisfyndade, fina Kardemummakvarn. đ
Choklad- och Kardemummamandlar:
35 Mandlar, oskalade
200 g Vit Choklad
Finmalen Kardemumma
Gör sÄ hÀr:
SmÀlt chokladen över ett vattenbad pÄ svag vÀrme.
Doppa mandlarna i vit choklad och lÀgg dem pÄ ett bakplÄtspapper.
LÀgg in dem i kylskÄpet en snabbis sÄ att chokladen stelnar.
Doppa dem sedan en gÄng till.
Upprepa samma procedur tills du kÀnner att du fÄtt ett tjockt skal av vit choklad.
Doppa dem en sista gÄng och lÄt chokladen svalna en aning pÄ mandlarna.
Rulla dem sedan i kardemumma innan chokladen stelnat.
LĂ„t stelna helt.
Förvaras svalt, i skafferiet till exempel.
LYCKA TILL! â„
Hej,
Jag undrar hur du lyckades fĂ„ en sĂ„n fin form pĂ„ godiset. Dom Ă€r ju perfekt runda đ
Hej! Ja, visst Àr de fina!
Jag anvĂ€nde gummihandskar och rullade dem i hĂ€nderna innan sista chokladlagret, sedan tryckte jag lite pĂ„ dem medan de rullades i Kardemumma. Men alla blev inte lika fina kan jag lova! Dock lika goda! đ kram!
Hej! En liten frĂ„ga bara, ska mandlarna ha skalet kvar? Tack för ett bra recept đ