Jamen vet ni?
Jag har bakat Havrebollar idag igen. Kan inte låta bli när det är så enkelt och roligt!
Denna gång fick de en julig touch med smak av Saffran.
SÅ himlens gott! Allt med saffran är ljuvligt tycker jag.
Och att det är enkelt och ändå blir SÅ gott, ja.. Då bara måste en baka!
Nog för att de är goda, men visst gör färgen en hel del också?
Gula ”chokladbollar”. Så festligt! 🙂
Jag är lite stressad, så ni får receptet utan en massa text innan idag.. 😉
Ska nämligen hem till mamma på lunch innan jag skjutsar henne till jobbet.
Havrebollar med Saffran:
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Florsocker
0.5 dl Vatten
0.5 – 1 msk Vaniljsocker, efter smak
1 g Saffran, mortlar med 0.5 tsk strösocker
4-5 dl Havregryn
+ Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt saffran och vispa till en jämn smet.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.
Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Rulla smeten till 15 jämnstora bollar.
Häll upp t.ex. pärlsocker på ett fat, rulla bollarna i sockret.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa.
LYCKA TILL! ♥
Lät enormt gott!
Det ÄR enormt gott!!! 🙂
Oj vad gott!! Har du ett recept på lussekatter också? Skulle uppskattas jättemycket 😀
Jag kan se om jag hittar det när jag är hemma igen! 🙂 Kram!
Grymma! Tack för recept! Har gjort två satser nu och mortlade saffranet med socker och en liten liten skvätt rom i andra vändan, lyfte det ännu ett snäpp
Underbart!! Mums 🙂