Chokladbollar

Ljuvliga Havrebollar & Smällkarameller

God dag fina vänner!
Hoppas att ni mår bra! 🙂
Själv mår jag bara bra idag. Har haft ett par riktigt mysiga dagar med min sambo, och i morse tog vi en rejäl sovmorgon vilket var välbehövligt.
Så nu är vi utvilade och rastlösa.. Ha ha! På Shoppinghumör.
Får se vad eftermiddagen har att erbjuda, nu måste jag jobba ett par timmar i alla fall.
I morse fotade jag ett gäng Chokladbollar som jag bakade igår.
De blev verkligen världens godaste Chokladbollar.
Det kommer ni också tycka. Åtminstone ifall ni gillar krämiga, ganska mjuka och med en mild smak.
Dessa slår till och med mina Nutellabollar. Då måste de vara riktigt goda, inte sant?

IMG_9267Ja, de ser inte så mycket ut för världen.
Men en tugga på en av dessa havrebollar kommer att ta dig direkt till himlen.

IMG_9255Igår kväll innan jag gick och lade mig så kom jag på att jag skulle göra något roligt med dessa bollar..
Vilket i morse resulterade i festliga Smällkarameller att hänga i Julgranen inför Julgransplundringen.
Hur ofta har du Chokladbollar i Julgranen?
Att jag inte tänkte på det tidigare.. Och vilket barn gillar inte Chokladbollar?
Det går givetvis att göra såhär med vilka Chokladbollar som helst. 🙂

IMG_9266Men om du nu får för dig att göra just dessa Havrebollar för att hänga i din Julgran lagom till Julgransplundringen.
Glöm då inte bort att skicka en inbjudan hem till mig.. 😉

Ljuvliga Havrebollar, 25 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe
1 msk Vaniljsocker
1.25 dl Oboypulver
8 dl Havregryn
+ Pärlsocker/Kokos/Strössel

Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, kaffe och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt oboy och vispa till en jämn kräm.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.
Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Rulla smeten till 25 jämnstora bollar.
Häll upp t.ex. pärlsocker på ett fat, rulla bollarna i sockret.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa.

IMG_9275Visste inte hur jag på bättre sätt skulle visa hur smällkaramellerna blir att se ut.
Fick hänga upp dem på min anslagstavla, ha ha.. 🙂
Såhär ser de ut i alla fall. Fina va? 🙂

IMG_9249

Tips på andra Chokladbollar:
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Nutellabollar
Chokladbollar med Nutellagömma
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Chokladmjölk
Chokladbollswhoopies med Hallonmousse

 

LYCKA TILL RARINGAR! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tanja
Tanja
8 years ago

Jag brukar ha vaniljsåspulver i också… inte snabbmarzan utan sån man kokar… och köra Hamrén i mixern en sväng innan.. mums

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Tanja
8 years ago

Men MUMS!!! 🙂

Tanja
Tanja
8 years ago

Haha Hamrén. ..HAVREN

tove
tove
8 years ago

Hahahahahahahahaha,Tanja!! Nog för att en stor del av folket är besvikna på Hamrén (trots att han nu tagit oss till EM)…men inte ska han behöva mixar för det

Nästa inlägg

Salt Smörkola med Vanilj

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x