Hej på er!
Hoppas att ni alla mår bra och att ni har en toppenbra tisdag. 🙂
Själv mår jag bara bra. Röjer undan lite jobb nu innan jag åker iväg med min sambo, svärmor och sambos bror.
Ska bli trevligt! Det gäller att vi passar på nu medan vi fortfarande är i Dalarna. På torsdag går flyttlasset till Örebro och på fredag flyttar vi in.
Och nu i höst/vinter har både jag och sambon otroligt mycket jobb så vi vet ju liksom inte när vi kommer upp hit nästa gång.
Får krama om våra nära och kära lite extra nu. ♥
På tal om att krama om = kärlek. På tal om kärlek. Småkakor!
Vad är egentligen mer kärlek än hembakat?
Och speciellt småkakor. Vem uppskattar inte att få ett litet paket med småkakor?
Jag har bakat en snittkaka (ovanligt va?) med Mariannekarameller.
Supergoda! Choklad och mint. Ja, ni vet ju att den smakkombinationen alltid går hem, inte sant?
Ni kan nästan känna doften genom datorn, va?
Det doftar i alla fall ljuvligt när du öppnar ugnsluckan och tar ut plåten med dessa snittar.
Allra godast är de när de är lite ljumna, precis som de flesta kakor är.
Men dessa kakor håller sig fräscha ganska länge i en tätslutande burk med lock.
Det går även utmärkt att frysa in kakorna. Hur bra är det inte att alltid ha kakor i frysen?
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Hacka mariannekaramellerna.
Nyp ihop alla ingredienser utom marianne till en smidig deg.
Arbeta in de hackade karamellerna.
Rulla till två längder och lägg på plåten.
Platta till längderna ordentligt.
Dessa flyter inte ut så mycket alls, så de blir ungefär lika breda som de är när du plattat dem.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Låt sedan svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
Tips på andra Snittkakor:
Klassiska Kolasnittar
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
LYCKA TILL! ♥
Låter riktigt gott!
Gjorde liknande för något år sedan, så otroligt goda!
Hade tänkt göra After Eight snittarna nu i veckan, men kör nog på det här receptet istället. Eller båda 🙂
Gjorde dessa idag. Så otroligt goda! Hittar du på recepten själv? 😉
Hej Frida!
Jag driver en ganska så nystartad blogg om bakning, som är ett stort intresse hos mig. Jag tänkte skriva ett inlägg om min favoritblogg inom bakning vilket är din blogg. Bra skrivna recept med fina bilder vilket ger mycket inspiration, dessutom visar du att man kan nå sin dröm bara man har viljan vilket gör dig till en stor förebild.
Tänkte därför fråga dig om jag får använda några av dina fina bilder till inlägget och länka hit till din blogg?
Tack för en superbra blogg!:)
Hej fina du! Vilken fin blogg du startat! 🙂
Tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir! Absolut får du göra det. Ha en fin dag! Stor kram <3
Hej Frida! Har nyligen fått upp ögonen för dig och din bakblogg, gud vilken inspiration och glädje den ger! 🙂 Satt och läste igenom ditt arkiv och såg att du skrev att du oftast bara smakar en tesked av allt du bakar, om det inte är till ett särskilt tillfälle. Hur kommer detta sig? Allt ser så godmodigt gott ut på din blogg, varför äter du inte det du bakar?
Många tack för en fantastisk blogg! Kram!
Hej! Tack snälla för din kommentar, den värmer verkligen! Och välkommen hit! 🙂
Jag har egentligen aldrig varit något kakmonster. Dock har jag blivit det sedan jag började baka så mycket som jag gör. Men jag känner inget sötsug när jag står i köket och bakar hela dagarna. Men ibland slinker det ner både en och fem kakor. Och om jag skulle äta ALLT jag bakar så skulle nog michelingubben få en konkurrent, och det vore ju för hemskt. Inte sant? 😉 Kram, ha en toppanfin dag! <3
Gjorde dessa snittar.
Dom blev fantastiskt goda!
Dock tog det ett tag att hacka karamellerna, just för mig, så la dom i en plastpåse och bankade sen försiktigt med en hammare.
Väldigt gott.
Vad roligt att du tyckte om dem! Smart tips! Kram 🙂