Småkakor

Knäckiga Havrerutor i långpanna

Hej på er! ♥
Alltså, vilket väder vi har idag! Strålande sol och klarblå himmel.
Fantastiskt härligt. Och tack vare vädret så blir det en picknick ute i skogen med pappa och hundarna nu om en stund.
Jag har bakat tre sorters småkakor idag som vi tar med oss och mumsar på. Mysigt!
Ikväll kommer sambon hem. Sedan är det bara ett par dagar kvar innan vi äntligen får nycklarna till vår nya lägenhet.
Ska bli så mysigt att få komma in och pyssla med allt. OCH för att inte tala om hur SKÖNT det ska bli att få ett kontor och ett kök igen.
Ett kök som jag kan baka i. Mitt egna porslin och mina egna bakverktyg. Längtar.

IMG_8815Här är en av de kaksorter som vi tar med oss ut i skogen.
Knäckiga Havrerutor. SÅ goda. Mina faovirkakor från en gammal bakbok.
Väldigt gammal bakbok. Väldigt gamla kakor. Men ack så goda.

IMG_8825Jag har gjort om receptet så att det bakas i långpanna. Perfekt! Då räcker det åt många 🙂

Knäckiga Havrerutor i långpanna:
250 g Smör
2 dl Strösocker
3.5 msk Sirap
0.5 dl Vispgrädde
1 msk Vaniljsocker
5 dl Havregryn
2.5 msk Vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka upp smör, strösocker, sirap, vispgrädde och vaniljsocker i en stor kastrull.
Låt småkoka i 2-3 minuter.
Rör sedan ner havregryn och vetemjöl.
Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna en aning och skär i rutor. Låt sedan svalna helt.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 years ago

Jag har ett liknande recept. Men detta verkar ännu godare. Tack! Det receptet jag har ska man även hyvla nougat över den varma kakan. 🙂

Helen
Helen
8 years ago

De är så goda! De kakorna bakade min svärmor till mej för 20 år sedan och de har varit min favorit! Nu driver jag cafe och i veckan gjorde jag dem där för första gången. Gissa om de gick som smör!
Helen

Sussi
Sussi
8 years ago

De blev inte alls goda!! Smakade bara fett!!! Något måste fattas i receptet,
typ en kakdeg under toscasmeten!!??

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sussi
8 years ago

Vad tråkigt! Dock är receptet som det ska. Ingenting fattas! Smaken är som baken :-). Kram!

Marie Öberg
Marie Öberg
8 years ago

Undrar måttet på långoannan?

Cecilia
Cecilia
6 years ago

JÄTTEGODA!! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cecilia
6 years ago

Ellerhur! 🙂

Pernilla
Pernilla
5 years ago

Wow! Så enkla ingredienser. Resultatet blev super som att äta det bästa av kolakakor, vaniljkola och havreflarn i ett. Snabbt gjort och lite disk efteråt. Gillas!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pernilla
5 years ago

Visst är de goda! Vad roligt att du gillade dem 🙂 Kram!

viveca litman
viveca litman
2 years ago

Hejsan jätte goda, ska man ha dom i kylen eller is skafferiet?

Nästa inlägg

Choklad- och Jordnötsbräck

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x