Hej på er!
Idag har jag fullt upp med en massa olika saker, så jag kikar in en snabbis här för att dela med mig av ett superenkelt recept på godis.
Världens godaste Chokladkaka skulle vi kunna säga.
Ser ni?
Mörk choklad och Jordnötssmör. MUMS!
Detta kommer jag att mumsa på tillsammans med min pappa ikväll, framför vår favoritserie 24. 🙂
Choklad- och Jordnötsbräck:
200 g Choklad 70%
3 msk Jordnötssmör
Hackade Jordnötter
Gör så här:
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält chokladen och häll den på bakplåtspappret.
Smält Jordnötssmöret och klicka ut det i den smälta chokladen.
Drag med en sked så att det blir som marmorerat.
Strö över hackade jordnötter.
Låt stelna helt och bryt sedan i bitar.
Ha en fin fredag, vi hörs senare!
LYCKA TILL! ♥
Mmmmm, ser ju bara så smarrigt ut 🙂 Har precis hittat din blogg (via instagram) och du är ju superduktig! Ett särskilt plus är dina fina bilder. Läste även inlägget om hur det är att ha en förälder med missbruksproblem och jag tyckte du skrev på ett fint och bra sätt. Har själv vuxit upp med en alkoholiserad förälder och tycker det är viktigt att vi vågar prata om det.
Ska bli kul att följa din fina blogg! All lycka till dig 🙂
mmm vad gott! Choklad och jordnötssmör är så sjukt gott tillsammans!
Men min fråga är om chokladbräcken smälter i rumstemperatur och om man blir alldeles kladdig om fingrarna när man tar i bitarna. Eftersom du smälter vanlig choklad som du sedan låter stelna utan att tempererat eller liknande.
Jamen visst är det en god kombo! Ja, de smälter i handen. Precis, bäst är att temperera chokladen ifall du vill undvika det. Kram 🙂
Åh du har ju mysigaste bloggen i cybervärlden!
Skulle så gärna vilja veta hur du lyckas fota allt så himla perfekt. Skulle inte du kunna ordna en foto-skola eller liknande?
Kram!
Har du något bra alternativ om man är nötallergiker? 🙂 så så smidigt ut och tänkte att du kanske sitter på ngn ide? 🙂
Skulle kunna funka bra som en give-away nu till helgen när jag ska bort. Dessutom är den väldigt fin, som en tavla!