Maränger

Färgglada Maränger

IMG_7860Hej på er!
Ser ni vilka härliga färger? Dessa maränger ligger på bordet i köket och jag blir alldeles lycklig när jag ser dem.
Marängerna blev verkligen superfina. Goda blev de också, vilket så klart är bra!
Det är vanliga maränger med lite pastafärg. Dessa maränger skulle platsa på vilket kalas som helst.
Det roliga är att de kan spritsas ut i vilka färger som helst.
Till en babyshower kan man göra blå eller rosa, till exempel. Så himla fint!

IMG_7791Jag skulle kunna dekorera ett rum med endast maränger, ha ha..
Det är ju så himla roligt att göra maränger också. Kan spritsas i vilken form som helst.
Jag har även gjort andra maränger som jag kommer att göra något roligt med, vad det blir får ni se i ett annat inlägg.

IMG_7847Det finns ett par saker man måste tänka på när man ska göra maränger.
Det är att det absolut inte får vara fett i bunken eller på vispen.
Det får inte heller komma med någon äggula alls, en äggula är som ni säkert redan vet ganska fet.
Vatten i kontakt med äggvitan förstör smeten och marängerna blir platta som pannkakor.
Vispa smeten länge. När du tror att du är klar så kan du vispa ett par minuter till.
Om marängen inte ska vispas över ett vattenbad så gör ett par droppar citron eller lite ättika att marängerna behåller sin vita färg.
Jag personligen tycker att maränger som vispas över vattenbad både är enklare att få fasta och fina, blir godare och är roligare att göra.
Jag har misslyckats med maränger många gånger, men aldrig med maränger som vispas över vattenbad.
Och om du vill få fina färger på dina maränger, använd då inte vanlig karamellfärg utan en bra Pastafärg av ett bra märke.
Jag använder pastafärger från Wilton och kan varmt rekommendera dem!

Färgglada maränger:
4 Äggvitor
2.5 dl Strösocker
+ Valfria pastafärger

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på Varmluft 80° (vanlig ugn 100°C) och klä en plåt med bakplåtspapper.
Knäck äggen i en rostfri bunke, blanda ner sockret och sänk ner bunken i ett vattenbad på medelhög värme.
Vispa marängsmeten hela tiden tills den når en temperatur av 60-65°C, mät med en termometer.
När marängsmeten nått rätt temperatur så tar du bort bunken från vattenbadet.
Fortsätt vispa hela tiden, välj om du vill vispa med elvisp eller hälla smeten i en bunke till din assistent.
Enklast är att fortsätta vispa i en assistent tycker jag.
Vispa nu marängsmeten tills den är helt kall, 10-15 minuter.
Förbered under tiden dina spritspåsar med valfria tyllar.
Om du vill ha färg på dina maränger så ”målar” du med pastafärg i spritspåsen.
Måla ränder som går från tyllen och upp ca. 10 cm i spritspåsen.
Klicka ner marängsmet i spritspåsarna och spritsa sedan ut dina maränger på plåten.
Se till att marängerna blir ungefär lika stora så att de alla behöver gräddas lika länge.
Grädda dina maränger i mitten av ugnen i 1 h, släpp sedan ut ånga och grädda en stund till.
Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret.
När det är klara så stänger du av ugnen och låter marängerna stå på eftervärme en bra stund.
Förvara marängerna torrt.

IMG_7828

IMG_7806

IMG_7775

 LYCKA TILL! ♡
Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Tanja
Tanja
6 years ago

Åååh Frida jag blir också lycklig av att se dem

Johanna
Johanna
6 years ago

Kan du snälla förklara varför du föreslår att en borde göra ”blå eller rosa maränger till en baby shower.” Jag önskar verkligen jag förstod hur folk som säger saker som ovanstående tänker? Är det för att du anser att flickor BÖR förknippas med rosa redan innan de fötts, eller är de rosa marängerna kanske avsedda för den ej ännu födda pojken? Är det viktigt att särskilja de två könen? Är det viktigt att måla in barnen i en binär världsbild? Snälla förklara, för jag förstår över huvud taget inte logiken bakom uttalandet?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Johanna
6 years ago

Hej! Jag måste bara skriva att jag håller med dig! Jag förstår inte heller varför allt hela tiden ska delas upp i olika färger för de olika könen. Det har jag aldrig förstått!
Men jag skrev inte att ni SKA göra marängerna i rosa eller blått, jag skrev två fina färger som ett exempel. Du får stå för dina egna slutsatser. Och om du nu ska göra maränger till en babyshower så får du givetvis göra dem i grönt eller lila om du vill, eller varför inte svart? Jag skrev ingenting om att ni måste ha en viss färg till ett visst kön. Jag skrev två färger som jag ser överallt på babyshower-bilder i social media. Två färger som även gör sig oerhört bra i en marängsmet! Ha en fortsatt fin dag! Kram. 🙂

sofia
sofia
6 years ago

Hej! Förstår inte riktigt hur du menar med att måla? tacksam för svar 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  sofia
6 years ago

Hej! Doppa en grillpinne i färg och dra sedan sträck i spritspåsen. Kram! 🙂

Julia
Julia
6 years ago

Vad använder du för tyll när du spritsar maränger? Antar att man behöver en rätt stor?!
Kram

Johanna
Johanna
6 years ago

Hej Frida! Tack för ditt svar. När jag läste igenom min kommentar igen hörde jag hur det kunde ha missuppfattats som bitter. Jag vill bara förtydliga att jag ÄLSKAR din blogg och tycker du verkar vara en grym tjej. Dock tycker jag så fruktansvärt synd om alla barn som rutas in i blåa och rosa små rum och från födseln lär sig att det finns 2 sorters människor- pojkar och flickor. Rent biologiskt finns det två sorters kön, men mentals finns det fler kombinationero och versioner än så. Jag hoppas vi rör oss mot en tid då barn inte behöver välja mellan blått och rosa ;D Kram kram på dig Frida och STORT lycka till i nyhetsmorgon- jag kommer sitta klistrad! <3

Philippa
Philippa
6 years ago

Vad använder du för sprits? Bästa bakbloggen

Madelene
Madelene
6 years ago

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Jag försökte mig på dessa maränger igår och tyckte jag lyckades riktigt bra.
Dock tyckte jag att marängerna färgade otroligt mycket i munnen när man åt dem, och då har jag använt pastafärg.
Blir det så för dig också?
/Madelene

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madelene
6 years ago

Hej! Tack själv snälla du. Hm, nej! Mina maränger har inte färgat. Dock har jag hört att det kan bli så ifall det blir lite för mycket färg på marängerna. Alltså för ”stark” färg.. Kram!

Sofia
Sofia
6 years ago

Vilka pastafärger använder du till marängerna? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
6 years ago

Wilton! 🙂

Mia
Mia
4 years ago

Tack för ett utförligt och bra recept. Jag har för första gången lyckats göra fina maränger. Mina blev röd och vitrandig och står nu i mitt kök och gör mig glad 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mia
4 years ago

Vad roligt! Tack själv goa du!! <3

Anna Olsson
Anna Olsson
4 years ago

Tusen tack för detta recept, har provat andra för läääänge sen men inget som funkat bra.. detta recept är perfekt Dom håller formen och färgen efter gräddningen!

Nästa inlägg

Roberts ljuvliga Tacopizza

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x