Glass

Len Chokladglass

IMG_7264Är det någon mer än jag som fullkomligt älskar en riktigt len och god Chokladmousse?
Det kan vara det bästa som finns, faktiskt.
Och denna Chokladglass smakar som en kall, len chokladmousse.
Den är verkligen försvinnande god. Det är en glass där du riktigt njuter av varje sked.
En glass som man önskar aldrig tog slut.

IMG_7236När jag äter denna glass så tänker jag på en tjej som jag jobbade med förut.
Hon var helt galen i chokladmousse och hade nog kunnat leva på det om hon fick.
Jag och hon åkte till Ikea flera gånger i veckan för att äta deras chokladmousse varav denna tjej faktiskt alltid beställde tre stycken. 2 att äta på plats och en att ta med hem. Hade jag inte blivit så mätt efter köttbullarna så hade jag säkerligen också beställt tre chokladmousse. Det är SÅ gott!
Men denna lena chokladglass är faktiskt snäppet värre.
Ni borde verkligen prova denna glass.

IMG_72553 ingredienser är allt som krävs.
Inga speciella redskap, ingen glassmaskin. Endast en bunke, en visp och en slev. Samt en frystålig form.

Len Chokladglass:
2.5 dl Vispgrädde
0.5 burk Sötad, kondenserad Mjölk
100 g Mörk Choklad

Gör så här:
Börja med att smälta chokladen och ställa den åt sidan så att den svalnar en aning.
Häll vispgrädden tillsammans med den kondenserade mjölken i en bunke.
Vispa upp till en ganska hård grädde.
Vänd ner den avsvalnade chokladen och vänd runt ordentligt så att allt blandas väl.
Häll upp i formen och ställ in i frysen i ett par timmar.

IMG_7247

 LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
-
-
8 years ago

Hej Frida!

Gillar din blogg väldigt mycket och du lägger upp många recept jag vill prova. Men något som skulle vara kul och kanske underlätta lite när man ska baka skulle vara om du kunde fota Efter att du gjort de olika stegen, t.ex efter att man vispat den kondenserade mjölken och grädden ihop så man kan se ungefär hur det ska se ut. Det skulle underlätta vissa saker man vill baka. Skulle bara vara väldigt kul.

Kram!:)

Nana
Nana
8 years ago

Hej! Spännande recept! Provade något liknande (utan chokladen) förut och upplevde då att fettet från grädden tog över och liksom fastnade i gommen. Synd på ett så enkelt och annars gott recept. Blir det någon fetthinna i gommen här? Hoppas inte, vill gärna prova.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nana
8 years ago

Jag tror att jag vet vilken fetthinna du menar. Så äckligt!! Med denna blir det inte så. Tack och lov! 🙂 kram.

Emmy
Emmy
5 years ago

Fundat det med osötad kondenserad mjölk?❤️

Nästa inlägg

Saftig Blåbärssockerkaka

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x