Mjuka kakor

Saftig Blåbärssockerkaka

IMG_7231Blåbär, blåbär, blåbär..
Hur många blåbär finns det i skogen?
I skogarna runt Dalarna, hur mycket som helst!
Det är underbart att traska ut i skogen när den kryllar av bär.
Blåbär är en av de godaste smaksättarna när det kommer till mjuka kakor.
I alla fall om ni frågar mig. Jag älskar blåbär i muffins- och mjuka kakor.
Det bästa som finns! Och därför har jag nu bakat en Sockerkaka fullproppad med nyttiga Blåbär.

IMG_7225Denna sockerkaka tog slut snabbare än blixten.
Min sambo som alltid har sagt att han inte tycker om sockerkaka med blåbär i åt både två och fem bitar..
Och min pappa som alltid har sagt att han inte tycker om blåbär åt mer än så.. Då kan ni tänka er!
Denna sockerkaka har allt du kan önska. En mild ton av vanilj, en otrolig saftighet, den är porös och så är den full med blåbär. Det bästa av alla världar!

IMG_7229Med en liten klick lättvispad grädde och ännu mer blåbär blir denna dessertbordets höjdpunkt!

Blåbärssockerkaka:
50 g Smör
1 dl Mjölk
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 krm Vaniljpulver
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2.5 dl Blåbär
+ Kokos

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en sockerkaksform, samt strö kokos i den.
Smält smöret, blanda ner mjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i äggsmeten.
Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.
Häll 1/3 av smeten i formen, strö över blåbär och repetera.
Gör om samma en gång till och grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Stickan ska vara torr när kakan är klar.

IMG_7221

 LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lindy
Lindy
8 years ago

Vaniljsocker ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lindy
8 years ago

2 tsk Vaniljsocker kan du ta istället! 🙂

Lindy
Lindy
8 years ago

Toppenbra!

Elin
Elin
8 years ago

Fungerar det med en springform istället? Vilken diameter tror du blir bäst?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
8 years ago

Absolut, 20-22 ca? Ju mindre form desto högre kaka och tvärtom 🙂 Kram!

Inga - Lill Andersson - Vera
Inga - Lill Andersson - Vera
6 years ago

HEJ!
Låter gott med blåbärssockerkaka. Jag har frysta blåbär i frysen, går det lika bra att använda dessa.

MVH
Inga – Lill

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Inga - Lill Andersson - Vera
6 years ago

Blanda de frysta blåbären med lite potatismjöl innan du vänder ner dem i smeten så går det bra! 🙂 Lycka till!

Maja
Maja
5 years ago

Supergod men hade önskat att den blev mer saftig. Mer vätska till nästa gång

Nästa inlägg

Ljuvliga Marssnittar

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x