Jag antar att alla ni som läser min blogg någon gång har hört talats om Kokostoppar?
Kanske till och med smakat en och en annan? Visst är de goda? SÅ goda!
Men, nu kommer jag ge er ett recept på någonting som faktiskt är ännu lite godare.
Eller nej, ännu mycket godare faktiskt! Bountytoppar.
De smakar precis som godiset du kan köpa i affären, Bounty,
Mina favoriter i godishyllan! Men nu kommer jag inte köpa dem mer alls, för nu kommer jag göra dessa varje gång jag blir sugen.
Ingredienserna är få, det går fort att svänga ihop och de blir bara sådär fantastiskt goda!
Bountytoppar, 20 st:
25 g Smör
100 g Kokos
0.5 dl Farinsocker, ljust
1 Ägg
+ Mjölkchoklad att doppa dem i
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och blanda det med resterande ingredienser.
Låt stå i 5 minuter.
Rulla sedan till 20 bollar och lägg dem på plåten.
Toppa dem med fingrarna och grädda dem sedan mitt i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna helt innan du lyfter dem från pappret.
Doppa dem sedan i smält mjölkchoklad.
Låt stelna innan du serverar dina fantastiskt goda Bountytoppar.
LYCKA TILL! ♡
Hej! Försökte göra dessa bounty toppar men det smulade bara. Är det något som fattas i receptet?
Mvh Camilla
Ååååh vet du vad? Ett ägg!! Jag som inte haft någon telefon på nästan hela dagen har inte kunnat redigera det!!! Förlåååt!!! 🙁
Kram!
Jag håller med Camilla, det blir bara smulor…?
Härligt! Då provar jag igen
Dessa måste jag bara testa 🙂
Vågar inte testa detta pgr av mjölkchokladen! Hur värmer man den bäst? Varje gång jag har gjort det har det bara blivit klumpar av den 🙁
Värm i vatten bad det går jättebra:) lycka till!
Hej. Kan man använda brunt farinsocker istället?
Det är (ljus)brunt farin strö som ska användas. Det är bara för att klargöra att det INTE är det mörka! Kram 🙂
Tack så mycket för svaret 🙂
Åh älskar din blogg! Det är alltid så himla goda & söta recept och att du skriver “lycka till” i slutet av varje gör en väldigt glad och motiverad till att baka 🙂
Och direkt när man går in här så får man en sån himla positiv känsla!! Är väääldigt lat på att kommentera men uppskattar värkligen varje inlägg. Kram <3
Om du bara visste hur glad din kommentar gör mig! SUPERGLAD! Tack snälla, rara du! Det är läsare som du som gör det hela värt det. Stor kram till dig. Ha en underbar kväll! <3 <3
Ljustr farinsocker hittar inte jag i min affär, går det lika bra ned ljust muscovadosocker?
Absolut, det funkar! Det ger en lite starkare smak men jag är säker på att det blir supergott! 🙂
Idag ska dessa provbakas även kexchoklade! verkar supergott!
Mums! Hoppas det blir bra! 🙂
Hej! Tänkte göra dessa till min pluttis dop. Går de att göra i förväg och frysa? mvh Camilla
Hej! Vad roligt med dop. Det går jättebra att frysa dem! Kram <3