Hej på er fina ni!
Idag är det sommar ute, vilket jag faktiskt inte önskade.
Jag har stått inne i köket med ugnen på 200+°C sedan 07.30 i morse. Phu!
Det blir så otroligt varmt och otåligt. Nu tar jag en paus för det senaste avsnittet av min favoritserie samt lite Köttsoppa.
Här om dagen var vi iväg och köpte en Husvagn, jag och min sambo.
En Kabe som är vit och ljusrosa. Så himla mysig är den! Perfekt för oss två på tävlingar och nere på Öland i sommar.
Bilder på den kommer vid ett senare tillfälle. Första resan blir till helgen då vi ska ner till Tomelilla för Cross-SM.
Och just därför håller jag idag på att baka sådan som är perfekt att ta med i husvagnen.
Det blir allt från bullar till småkakor. Recept kommer.
Det blir även sylt och saft. Jordgubbssaft. Den enda saften jag dricker när jag väl dricker saft är min egna Jordgubbssaft.
Den är SÅ god!
Jordgubbssaft som på mormors tid, 1 l:
1 kg färska Jordgubbar, rensade
6 dl Vatten
5 dl Strösocker
Saften från en halv Citron
1 tsk Vaniljpulver
Gör så här:
Lägg jordgubbarma i em kastrull och häll på vattnet.
Låt koka ihop och sedan sjuda i 10 minuter, tryck sönder bären lätt med baksidan av en sked mot kastrullväggen.
Häll av allt i en saftsil med silduk.
Låt rinna av i 45 minuter, släng inte bärmoset!
Koka sedan upp saften med de övriga ingredienserna och låt sjuda i 10 minuter, skumma av noga.
Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor.
Förslut genast och låt svalna.
Späd saften med vatten innan servering.
LYCKA TILL! ♡
Älskar din blogg! Har du något tips på vad man kan göra med bärmoset? Och vad man kan använda istället för silduk? 🙂
Tack snälla du! Vad glad jag blir! 🙂
Koka upp 3 dl bärmos med 1.5 dl Syltsocker, låt sjuda i 5-10 minuter och häll upp på väl rengjorda och varma burkar. Så har du en ljuvlig jordgubbssylt! Blir visserligen lite annorlunda i konsistensen, men den är supergod! Istället för silduk.. Har du någon sil med jättesmå hål? Prova med den i så fall! 🙂 Kram.
Älskar också din blogg!!! och välkommen till österlen! Bor själv en bit utanför Tomelilla tips om ni får en stund över är och ta en fika på Olof Viktors café och bageri! Himmelriket
Tack snälla, rara du! Om du visste vad era kommentarer gör mig glad!! Åh, det låter som ett måste. Kan ju småhota sambon lite med att “Om vi inte åker dit så följer inte jag med..” 😉 Kram på dig, tack för tipset!!
Hej, har du möjligen tips på en hallon saft ? 🙂
Älskar din blogg , helt fantastisk ❤️
Det här receptet ska jag testa idag. Gillar att du använder citron o inte konstgjorda konserveringsmedel men drar ner på sockret, känns som några dl för mycket. Bärmoset hade jag också tänkt ta rätt på, bra förslag.
Det här receptet ska jag testa idag. Gillar att du använder citron o inte konstgjorda konserveringsmedel men drar ner på sockret, känns som några dl för mycket. Bärmoset hade jag också tänkt ta rätt på, bra förslag.
Hej, sockret är konserverade. Om du drar ner på mängden så måste du tillsätta konserveringsmedel eller frysa den färdiga saften.
Hej kan man köra bärmoset i mixen?. Om man inte vill ha stora bitar jordgubbar. Mvh Kristian
Hej kan man köra bärmoset i mixen?. Om man inte vill ha stora bitar jordgubbar. Mvh Kristian
Det går jättebra! 🙂
Jo enska till trevlig blogg. Hur länge håller jordgubbssaft?. Mvh Kristian
Hej! 🙂 Jordgubbssaften håller i upp till ett år när den är oöppnad. Ett par månader i kylskåp som öppnad. Kram!
Hejsan.
Jätte bra recept, tack snälla.
Men jag undrar vad jag ska göra med bärmoset som förslag tack 🙂
Jo ska bara säga en sak. När man ni gör sylten. Tar lite av saften som är klar innan ni heller upp den på flaskan. Tar en platsked och tar 5-6 hell i sylten så blir den rödare och mkt godare. Mvh Kristian
Toppenbra tips! Underbart. Tack snälla Kristian! Kram 🙂
Tack för ett jättegott recept:)
Ska saften förvaras i kylskåp eller går de bra i rumstemperatur?