Pajer

Jordgubbspaj med Mandelspån

IMG_6204Älskade Jordgubbe!
Om Jordgubben på riktigt var en gubbe så skulle jag nog gifta mig med den.
Så mycket älskar jag Jordgubbar. Jag är näst intill besatt av den röda lilla gubben.
Vi var iväg och plockade 6 kg Jordgubbar igår och direkt när vi kom hem ställde jag mig så klart i köket och började mixa fram lite olika recept innehållandes just Jordgubbar.

IMG_6246Jag tog små kvistar av plantorna, vilket jag så klart frågade om jag fick göra.
Och jag hade redan en plan innan jag tog med dem hem, det var att stoppa dem i små glasvaser med vatten.
Visst är det fint? Om ni ska ha kalas i sommar så rekommenderar jag verkligen att ställa fram små vaser med Jordgubbar. Det blir så himla somrigt och fint. Mycket roligare än de klassiska blommorna. 🙂

IMG_6203Ett av recepten jag knåpade ihop igår var Jordgubbspaj med Mandel.
Från start till färdig paj tog det 20 minuter. 20(!!) minuter!
Så jag kallar denna paj för en perfekt nödlösning, du hinner i stort sett svänga ihop denna paj medan gästerna hänger av sig jackorna i hallen.
Att den är så enkel att göra och går så himla fort är en stor bonus. Men det är smaken som imponerar när det kommer till denna paj. SÅ himla god! Det är, utan att överdriva, den godaste Paj som jag och min sambo någonsin smakat. Och vi som annars alltid haft Äpplepaj som favorit. Denna kommer på första plats, utan tvekan!

IMG_6252Givetvis måste den serveras med lite kall Vaniljvisp.
Himmelskt.

Jordgubbspaj med Mandel:
350 g Jordgubbar
1 msk Potatismjöl
2 msk Strösocker

100 g Smör
2 dl Vetemjöl
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelspån

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220°C.
Tag fram en pajform 20 cm.
Dela jordgubbarna i fyra och lägg dem i pajformen.
Strö över potatismjöl och strösocker, rör om ordentligt.
Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och 1 dl av mandeln.
Strö smuldegen över jordgubbarna och strö därefter på den sista mandeln.
Grädda hög upp i ugnen i ca. 10-15 minuter, tills pajen fått en fin gyllene färg.

IMG_6249

LYCKA TILL! ♡

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!

Birgitta Norin
Birgitta Norin
6 years ago

Är det inget fett i pajen? Förstår inte hur man kan knåda ihop degen utan?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Birgitta Norin
6 years ago

100 g Smör är det i Pajen!

Moa
Moa
5 years ago

Så fina bilder! Ser jättegott ut…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!

Emma
Emma
3 years ago

Ser smaskens ut!
Jag ska ha kollegor över på lunch om en vecka och denna kanske jag kunde bjudit på till efterrätt. Men, kan jag göra den i portionsformar? Tycker det är så snyggt att servera i.

Med vänlig hälsning,
Emma

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
3 years ago

Hej Emma! Kul 🙂
Det går jättebra att göra pajen i portionsformar istället. Kram!

Birgitta wihlstrand
Birgitta wihlstrand
3 years ago

Blev jättegod. Överraskning till barnbarnets födelsedag
PS rev mördegen på ett rivjärn ,, grova sidan , blev väldigt bra

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgitta wihlstrand
3 years ago

Vad roligt att höra! Bra tips, tack snälla! <3

Nästa inlägg

Enkla Tacohamburgare

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x