Älskade Jordgubbe!
Om Jordgubben på riktigt var en gubbe så skulle jag nog gifta mig med den.
Så mycket älskar jag Jordgubbar. Jag är näst intill besatt av den röda lilla gubben.
Vi var iväg och plockade 6 kg Jordgubbar igår och direkt när vi kom hem ställde jag mig så klart i köket och började mixa fram lite olika recept innehållandes just Jordgubbar.
Jag tog små kvistar av plantorna, vilket jag så klart frågade om jag fick göra.
Och jag hade redan en plan innan jag tog med dem hem, det var att stoppa dem i små glasvaser med vatten.
Visst är det fint? Om ni ska ha kalas i sommar så rekommenderar jag verkligen att ställa fram små vaser med Jordgubbar. Det blir så himla somrigt och fint. Mycket roligare än de klassiska blommorna. 🙂
Ett av recepten jag knåpade ihop igår var Jordgubbspaj med Mandel.
Från start till färdig paj tog det 20 minuter. 20(!!) minuter!
Så jag kallar denna paj för en perfekt nödlösning, du hinner i stort sett svänga ihop denna paj medan gästerna hänger av sig jackorna i hallen.
Att den är så enkel att göra och går så himla fort är en stor bonus. Men det är smaken som imponerar när det kommer till denna paj. SÅ himla god! Det är, utan att överdriva, den godaste Paj som jag och min sambo någonsin smakat. Och vi som annars alltid haft Äpplepaj som favorit. Denna kommer på första plats, utan tvekan!
Givetvis måste den serveras med lite kall Vaniljvisp.
Himmelskt.
Jordgubbspaj med Mandel:
350 g Jordgubbar
1 msk Potatismjöl
2 msk Strösocker
–
100 g Smör
2 dl Vetemjöl
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
1.5 dl Mandelspån
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220°C.
Tag fram en pajform 20 cm.
Dela jordgubbarna i fyra och lägg dem i pajformen.
Strö över potatismjöl och strösocker, rör om ordentligt.
Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och 1 dl av mandeln.
Strö smuldegen över jordgubbarna och strö därefter på den sista mandeln.
Grädda hög upp i ugnen i ca. 10-15 minuter, tills pajen fått en fin gyllene färg.
LYCKA TILL! ♡
Är det inget fett i pajen? Förstår inte hur man kan knåda ihop degen utan?
100 g Smör är det i Pajen!
Så fina bilder! Ser jättegott ut…
Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3
Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3
Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3
Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3
Det går bra! Blanda dem med lite extra potatismjöl. Hoppas det ska smaka! 🙂 Kram. <3
Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!
Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!
Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!
Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!
Roligt! Hoppas att den blev god. 🙂 Kram!
Ser smaskens ut!
Jag ska ha kollegor över på lunch om en vecka och denna kanske jag kunde bjudit på till efterrätt. Men, kan jag göra den i portionsformar? Tycker det är så snyggt att servera i.
Med vänlig hälsning,
Emma
Hej Emma! Kul 🙂
Det går jättebra att göra pajen i portionsformar istället. Kram!
Blev jättegod. Överraskning till barnbarnets födelsedag
PS rev mördegen på ett rivjärn ,, grova sidan , blev väldigt bra
Vad roligt att höra! Bra tips, tack snälla! <3