Surdeg

Surdeg, dag 4

IMG_5604Äntligen är dag 4 här!
Sista dagen av vår Utmaning är här och nu väntar bara massa goda Surdegsrecept!
Direkt efter matning idag så såg min surdeg ut såhär ↑.
Så det är verkligen liv i den kan jag lova.
Hur ser er Surdeg ut idag? Bubblar den?
Mata den med 1 dl ljummet vatten, 0.5 dl Vetemjöl och 0.5 dl Rågmjöl.
Rör om ordentligt och låt den stå framme en stund innan du bakar med den!

Om du inte ska baka med den kan du ställa in den i kylskåpet, mata den då en gång i veckan.
När du sedan ska baka med den så tar du ut den i rumstemperatur, matar den med en del vatten, en halv del vetemjöl och en halv del rågmjöl.
Låt den sedan stå framme och komma igång i ett par timmar innan bakning.

Tänk nu på att du skapat ett monster. Ju större degen blir desto med mat vill den ha!
Så om du inte bakar med din surdeg så ofta så kan du hälla ut allt utom lite i botten och börja mata den med måtten som vi nu använt.

TACK för att ni varit med mig under dessa dagar!
Så himla roligt. Hoppas att ni alla har en bubblande surdeg hemma nu!
Kram & Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Surdeg, dag 3

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x