Pajer

Choklad- och Rabarbercobbler

IMG_5146Åååh, picknick!
Finns det någonting mysigare än en picknick en härlig sommardag?
Det tycker inte jag! Jag älskar picknickar och hade en liten minipicknick senast för någon dag sedan.

IMG_5169På den picknicken serverade jag en nybakad Rabarbercobbler med hemkokt Jordgubbssaft.
Det var SÅ himla gott. Smakade som småkakorna Chokladsnitt med en lagom syrlig rabarber.

IMG_5145Tänk er syrlig rabarber som möter en stark chokladsmak. Mmm, min nya favorit.
Nu ska ni få receptet. ♥

Rabarbercobbler:
300 g Rabarber
1 dl Strösocker
2 msk Potatismjöl
40 g Choklad, mörk grovhackad
150 g Smör, mjukt
1 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
0.5 dl Sirap, ljus
0.5 dl Pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en pajform.
Ansa och dela rabarbern och blanda den sedan med strösocker och potatismjöl, häll i formen.
Nyp ihop de övriga ingredienserna utom sirap och pärlsocker, och smula över rabarbern.
Ringla över sirapen och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

IMG_5165

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Moa
Moa
8 years ago

Jättegod och blev uppskattat igår på mors dag.
Tack för receptet 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Moa
8 years ago

Vad kul att höra! Tack själv snälla du! Kram 🙂

Nästa inlägg

Hemkokt Rabarberkräm & SM-Guld

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x