Åååh, picknick!
Finns det någonting mysigare än en picknick en härlig sommardag?
Det tycker inte jag! Jag älskar picknickar och hade en liten minipicknick senast för någon dag sedan.
På den picknicken serverade jag en nybakad Rabarbercobbler med hemkokt Jordgubbssaft.
Det var SÅ himla gott. Smakade som småkakorna Chokladsnitt med en lagom syrlig rabarber.
Tänk er syrlig rabarber som möter en stark chokladsmak. Mmm, min nya favorit.
Nu ska ni få receptet. ♥
Rabarbercobbler:
300 g Rabarber
1 dl Strösocker
2 msk Potatismjöl
40 g Choklad, mörk grovhackad
150 g Smör, mjukt
1 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
0.5 dl Sirap, ljus
0.5 dl Pärlsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en pajform.
Ansa och dela rabarbern och blanda den sedan med strösocker och potatismjöl, häll i formen.
Nyp ihop de övriga ingredienserna utom sirap och pärlsocker, och smula över rabarbern.
Ringla över sirapen och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
Jättegod och blev uppskattat igår på mors dag.
Tack för receptet 🙂
Vad kul att höra! Tack själv snälla du! Kram 🙂