Allmänt

Hemkokt Rabarberkräm & SM-Guld

Hej på er! (↑ Foto – #Jeehyangphotos)
Idag måste jag börja detta inlägg med en bild på min fina sambo som igår, i sin klass, vann årets första deltävling av Enduro-SM.
Grattis Robert, jag är så stolt över dig! ♥

Från det ena till det andra så har jag kokat ihop en otroligt god Rabarberkräm.
Den är så god att äta som frukost, mellis eller bara när man behöver någonting gott och svalkande en het sommardag.

Det är tyvärr ganska sällan som jag kokar kräm.
Men efter dagens frukost ska det bli ändring på den saken.
Det är så himla gott med kräm. Jag blir som barn på nytt när jag äter en skål med len kräm.

Nu ska ni få receptet.

Rabarberkräm:
1 dl Strösocker
3.5 dl Vatten
500 g Rabarber, i småbitar
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Kardemumma
2 msk Potatismjöl, utrört i 0.5 dl vatten

Gör så här:
Koka upp strösocker och vatten i en kastrull.
Tillsätt sedan rabarber, vaniljsocker och kardemumma.
Låt koka i 4 minuter.
Tillsätt potatismjölet och rör om.
Låt koka i 2 minuter, tills krämen blivit tjockare.
Låt svalna en aning innan du serverar den.

Vår lilla yorkie-valp, Nellie (7 mån) hälsar att rabarberkrämen var himmelskt god..
Robert släppte hundarna när jag var ute och fotade och lilla Nellie, som inte alls är särskilt blyg, dök ner i skålen med kräm. ♥

LYCKA TILL! ♡

 

 

 

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
8 years ago

Funderade just på vad jag skulle göra med min rabarber, den är ganska klen så det känns inte kul att använda till bak men kräm är ju fantastiskt gott

Nästa inlägg

Ost- och Broccolisoppa i Brödskålar

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x