Glass, Lakrits

Pinnglass i olika smaker

Hej fina ni! ♥
Åh vad jag har saknat att baka och jobba. Det är SÅ härligt att vara hemma.
I helgen har jag varit i Tibro med min sambo som körde Cross SM. Det har verkligen varit superkul trots nästan ingen sömn eller mat alls.
Men nu är jag hemma hos hundarna igen. De har varit hos min pappa ett tag och sedan hos svärmor. Så de har blivit rejält bortskämda..
De vägrar gå ut nu när det regnar så vi får stanna inne och blogga istället.
Trots ösregn så kan det faktiskt vara riktigt gott med en hemgjord glass, eller hur?
I alla fall om man gör någon av de glassar som jag har gjort.
De är superenkla att svänga ihop, ingen maskin eller andra ”udda” verktyg behövs, endast en  visp och några timmar i frysen i stort sett.

Jag har valt att smaksätta min glassmet med fem olika smaker.
Saltlakrits, Vanilj, Syrlig Hallon, Jordgubb och så Chokladkross,
Min favorit är saltlakritsen och på plats nummer två kommer jordgubbeglassen.
De är sådär goda att man nästan föräter sig..

Nu ska ni få receptet.

Pinnglass, grundrecept:
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad

Gör så här:
Häll ingredienserna i en stor bunke och vispa med elvisp (eller för hand som jag alltid gör) på hög hastighet tills det bildas tydliga mönster efter vispen. Som en fast grädde ska det vara.
Dela sedan upp glassen i mindre skålar om du vill smaksätta med fler än en smak.
Blanda ner smakerna i smeten.
Häll upp glassen i formar och låt stå i frysen i minst 5 h, gärna över natten.

Vill du endast ha en smak så häller du upp smeten i en frystålig burk med lock.
Ställ burken i frysen över natten.

Smaksättning till 1/5 smet:
1 dl mosade jordgubbar

1 dl mosade Hallon

1/5 dl krossade Saltlakritsflakes

1 dl Chokladkross

1/2 Vaniljstång, frön

 

LYCKA TILL! ♡
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
6 years ago

Åh vad goda de ser ut! Men hur får du pinnglassformen? Eller går de bra att bara äta med sked i skål med? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
6 years ago

De är himmelska! Jag använder mig av glassformar, sådana man brukar göra isglass i. Absolut, du kan hälla hela smeten i en stor form och frysa in, sedan äta i skål. 🙂

My
My
6 years ago

Ser jättegott ut!
Var har du hittat pinnglassformarna? Har vart på jakt efter sådana ett tag nu.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  My
6 years ago

Hej! Jag har köpt dem på ÖoB, Ikea m.fl. Det är vanliga formar som man brukar göra isglass i.. 🙂 Kram!

trackback
6 years ago

[…] Amerikansk cookie med choklad & kola. Nougatkladdkaka. Glutenfria fudgebrownies. Bountyrutor. Pinnglass i olika smaker | Fridas bakblogg. Related:  genrepedagogik   –  KAMRATREPSONSMALLAR FÖR SKRIVNING VID […]

Maya
Maya
6 years ago

Vilken fetthalt på vispgrädden måste man minst ha? 🙂 Förresten kan man tillsätta kaksmulor till glassen, tex oreo? Men blir dessa mjuka i så fall eller håller de sig fortfarande ¨spröda¨? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maya
6 years ago

Hej! Fet grädde, 36%. Absolut, du kan tillsätta precis vad du vill i smeten! Jag tror inte de blir mjuka. Prova! 🙂

Annie
Annie
6 years ago

Glöm inte att koka hallonen först!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Annie
6 years ago

Jag använder egenplockade hallon! Men till alla andra är det ett bra tips! Vi vill inte att någon ska bil sjuk!! Kram på dig. :-*

trackback
6 years ago

[…] dagarna kan svettas något mer, och även lukta, då kroppen släpper ut gifterna. Rensa huvudet. Pinnglass i olika smaker | Fridas bakblogg. Related:  Värdegrund   –  Lässtrategier   –  linso76   – […]

Nästa inlägg

Daim- och Mjölkchokladkakor

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x