Hej fina ni! ♥
Åh vad jag har saknat att baka och jobba. Det är SÅ härligt att vara hemma.
I helgen har jag varit i Tibro med min sambo som körde Cross SM. Det har verkligen varit superkul trots nästan ingen sömn eller mat alls.
Men nu är jag hemma hos hundarna igen. De har varit hos min pappa ett tag och sedan hos svärmor. Så de har blivit rejält bortskämda..
De vägrar gå ut nu när det regnar så vi får stanna inne och blogga istället.
Trots ösregn så kan det faktiskt vara riktigt gott med en hemgjord glass, eller hur?
I alla fall om man gör någon av de glassar som jag har gjort.
De är superenkla att svänga ihop, ingen maskin eller andra “udda” verktyg behövs, endast en visp och några timmar i frysen i stort sett.
Jag har valt att smaksätta min glassmet med fem olika smaker.
Saltlakrits, Vanilj, Syrlig Hallon, Jordgubb och så Chokladkross,
Min favorit är saltlakritsen och på plats nummer två kommer jordgubbeglassen.
De är sådär goda att man nästan föräter sig..
Nu ska ni få receptet.
Pinnglass, grundrecept:
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad
Gör så här:
Häll ingredienserna i en stor bunke och vispa med elvisp (eller för hand som jag alltid gör) på hög hastighet tills det bildas tydliga mönster efter vispen. Som en fast grädde ska det vara.
Dela sedan upp glassen i mindre skålar om du vill smaksätta med fler än en smak.
Blanda ner smakerna i smeten.
Häll upp glassen i formar och låt stå i frysen i minst 5 h, gärna över natten.
–
Vill du endast ha en smak så häller du upp smeten i en frystålig burk med lock.
Ställ burken i frysen över natten.
Smaksättning till 1/5 smet:
1 dl mosade jordgubbar
–
1 dl mosade Hallon
–
1/5 dl krossade Saltlakritsflakes
–
1 dl Chokladkross
–
1/2 Vaniljstång, frön
Åh vad goda de ser ut! Men hur får du pinnglassformen? Eller går de bra att bara äta med sked i skål med? 🙂
De är himmelska! Jag använder mig av glassformar, sådana man brukar göra isglass i. Absolut, du kan hälla hela smeten i en stor form och frysa in, sedan äta i skål. 🙂
Ser jättegott ut!
Var har du hittat pinnglassformarna? Har vart på jakt efter sådana ett tag nu.
Hej! Jag har köpt dem på ÖoB, Ikea m.fl. Det är vanliga formar som man brukar göra isglass i.. 🙂 Kram!
[…] Amerikansk cookie med choklad & kola. Nougatkladdkaka. Glutenfria fudgebrownies. Bountyrutor. Pinnglass i olika smaker | Fridas bakblogg. Related: genrepedagogik – KAMRATREPSONSMALLAR FÖR SKRIVNING VID […]
Vilken fetthalt på vispgrädden måste man minst ha? 🙂 Förresten kan man tillsätta kaksmulor till glassen, tex oreo? Men blir dessa mjuka i så fall eller håller de sig fortfarande ¨spröda¨? 🙂
Hej! Fet grädde, 36%. Absolut, du kan tillsätta precis vad du vill i smeten! Jag tror inte de blir mjuka. Prova! 🙂
Glöm inte att koka hallonen först!
Jag använder egenplockade hallon! Men till alla andra är det ett bra tips! Vi vill inte att någon ska bil sjuk!! Kram på dig. :-*
[…] dagarna kan svettas något mer, och även lukta, då kroppen släpper ut gifterna. Rensa huvudet. Pinnglass i olika smaker | Fridas bakblogg. Related: Värdegrund – Lässtrategier – linso76 – […]