Hej på er, fina vänner! ♥
Vilken härlig vårdag det ser ut att bli. Och så klart har jag massor med jobb som måste bli klart inomhus..
Men jag tänkte gå ner till bryggan och skriva lite i någon timme innan jag börjar stöka i köket.
Det kommer hit en tjej från en tidning imorgon och vill göra ett reportage, så då måste jag även baka lite inför det.
Det är alltid lika roligt att någon uppmärksammat en, och alltid lika konstigt också. Jag kommer nog aldrig vänja mig riktigt.. 🙂
Men nu ska det handla om kakor. Ljuvliga små småkakor.
Dessa är så enkla att göra och kan smaksättas på en miljon olika vis.
Det är en vanlig mördeg med diam och mjölkchoklad.
Lite av det jag hade hemma och var sugen på. De blev SÅ himla goda.
Spröda små kakor med krispig diam och mjuk mjölkchoklad.
Ja, dessa blev ännu en av alla mina favoritkakor.
Jag måste nog göra ett inlägg med alla mina favoritsmåkakor, för nu är det ett gäng..
Men innan det så ska ni få receptet på dessa goda kakor.
Ca. 20 st
Småkakor med Daim & Mjölkchoklad:
75 g Smör
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 msk Sirap, ljus
1.75 dl Vetemjöl
0.75 tsk Bakpulver
1 dl Daim, hackad
1 dl Mjölkchoklad, hackad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom diam och mjölchoklad till en deg.
Arbeta sedan in diam och choklad.
Rulla degen till en rulle och skär jämntjocka skivor.
Lägg dem på plåten och grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna en stund på plåten innan du lyfter över dem till ett galler.
Fantastiskt goda!!