Godis

Vaniljfudge

Denna bild kan egentligen tala för sig själv.. Men jag vill ändå skriva ett par ord.
Jag köper Karamellkungens lösviktsgodis max 1 gång i månaden, knappt det.
Och när jag väl köper godis så måste alltid Lonka fudge finnas med bland alla surisar i min påse.
Lonka fudge är anledningen till att jag ens köper godis över huvud taget.
Så nu när jag gör denna himmelska Vaniljfudge själv så kanske det inte finns någon anledning till att köpa lösviktsgodis alls.
Lonka fudge – släng dig i väggen.

Denna fudge är så god att jag hunnit äta upp nästan alla.
Tur att jag gjorde en stor sats så att jag i alla fall har några kvar till morgondagens bakning som bland annat kommer att innehålla just Vaniljfudge.

Vaniljfudge:
3 dl Vispgrädde
2.5 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
2 tsk Vaniljsocker
50 g Smör
3 msk Glykos
100 g Vit Choklad

Gör så här:
Börja med att klä en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm.
Häll vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp till 120°C, rör om då och då.
När kolan nått 120°C så tillsätter du smör, glykos och finhackad, vit choklad.
Rör om tills allt smält ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och ställ i kylskåpet för att stelna.
Skär sedan fudgen i lagom stora bitar.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ISA
ISA
9 years ago

så gott godis! älskade dem när jag var liten iaf 😉

Sara
Sara
9 years ago

Måste man ha glykos, eller kan man använda något annat istället??

trackback
9 years ago

[…] Vaniljfudge, ett recept från Fridas bakblogg. […]

Tilde K
Tilde K
8 years ago

Hur förvarar du de sen? i skafferiet eller i kylen eller nått annat ställe?

Tanya
8 years ago

Som en annan frågade, kan man ha något annat istället för Glykos?

Tanya
8 years ago

Hejsan. Går det att byta ut den vita chokladen? Tål inte laktos.. 🙁

ulla
ulla
6 years ago

De blev supergoda! Jag struntade helt och hållet i glykosen och det funkade fin-fint. Använde också hel vaniljstång som fick koka med hela vägen istället för vaniljsocker. Provade med ljus choklad också. Jättegoda och smular ej.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  ulla
6 years ago

Mums!!! Vad roligt att du gillade dem och att det funkade bra att experimentera lite. Kram!

Maria
Maria
6 years ago

Bytte hälften av sirapen till glukossirap och tog helt bort glukosen. Funkade kanon! Tillsatte lite extra vaniljpulver också. De blev så himla goda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
6 years ago

Mums!! Tack för tips. Kram <3

Jenny
Jenny
5 years ago

Hej! Hur många får du ut ungefär? Tack för recept 🙂
Jenny

Lina
Lina
5 years ago

Så otroligt goda!! Har använt glukossirap och det har funkat super! Har även testat med ljus choklad och det blev med jättegott

Tuva
Tuva
3 years ago

Så goda😍😍 tror du det går bra att smaksätta med något annat istället gör vaniljs, ex hallonpure, lektors eller citron

Nästa inlägg

Hemgjord Bounty

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x