Choklad, Godis

Hemgjord Bounty

Hej på er! ♥
Idag har jag inte kunnat göra så mycket, allra helst inte bakat då mina leder i händer och fingrar valt att inte samarbeta.
Det gör fruktansvärt ont bara nu när jag sitter och knappat på tangentbordet. Men jag är så glad över att jag har ett sådant roligt jobb även fast jag faktiskt inte kan sjukskriva mig.
Så idag fick det bli något så enkelt som Bountybollar. SÅ himla goda! Endast tre ingredienser krävs och de smakar precis som de man köper i affären, om inte bättre.

När jag gjorde dessa bountybollar idag så kom jag att tänka på min bästa vän.
Hon var en stor hjälp för vårt lilla ICA när det kom till försäljning av Bounty, jag tror nästan att hon köpte alla hon kunde se.
Jag åt också mycket bounty när jag var liten, men inte fullt lika många som min vän.
Så, till min älskade vän Denisa – om du ser detta! Provbaka dem! Du kommer älska dem!!

Det tog mig ca. 15 minuter att svänga ihop dessa ljuvliga godbitar.
Som ni vet så är ju hemgjort godis alltid det godaste! Prova dessa! Ni kommer inte bli besvikna, jag lovar.

Såhär krämiga är de inuti. MUMS!

Bountybollar:
1/2 burk Sötad, kondenserad Mjölk (ca. 200 g)
125 g Kokos
1 tsk Vaniljsocker – valfritt
+ 100 g Choklad

Gör så här:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och ev. vaniljsocker i en skål.
Rör ihop en smet. Ställ sedan in den i kylskåpet medan du smälter chokladen.
Tag ut smeten ur kylskåpet och rulla till 20 jämnstora bollar.
Doppa bollarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
Strö över lite kokos innan chokladen stelnat helt.

Förvara dessa godisbitar i kylskåpet.

Om du väljer att doppa bollarna i mjölkchoklad så smakar de precis som de köpta Bounty.
Jag doppade mina i 72% mörk choklad bara för att jag älskar choklad och de blev supergoda!

Här ser ni en med choklad och en utan.
Dessa kommer jag att lägga i påskäggen som jag ska dela ut till mina nära och kära när Påsken är här.

LYCKA TILL! ♥

  
Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marine
Marine
4 years ago

Går det bra med laktosfri mjölk eller laktosfri grädde + vanilsocker

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marine
4 years ago

Hej! Jag har dessvärre inte provat det.. Dock finns det ju recept på Bounty med smör, grädde, florsocker m.m. Ett sådant recept går bra att göra laktosfritt. Googla så hittar du massor! 🙂 Stor kram. <3

Marine
Marine
4 years ago

Går det bra med laktosfri mjölk eller laktosfri grädde + vanilsocker

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marine
4 years ago

Hej! Jag har dessvärre inte provat det.. Dock finns det ju recept på Bounty med smör, grädde, florsocker m.m. Ett sådant recept går bra att göra laktosfritt. Googla så hittar du massor! 🙂 Stor kram. <3

Marine
Marine
4 years ago

Går det bra med laktosfri mjölk eller laktosfri grädde + vanilsocker

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marine
4 years ago

Hej! Jag har dessvärre inte provat det.. Dock finns det ju recept på Bounty med smör, grädde, florsocker m.m. Ett sådant recept går bra att göra laktosfritt. Googla så hittar du massor! 🙂 Stor kram. <3

Marine
Marine
4 years ago

Går det bra med laktosfri mjölk eller laktosfri grädde + vanilsocker

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marine
4 years ago

Hej! Jag har dessvärre inte provat det.. Dock finns det ju recept på Bounty med smör, grädde, florsocker m.m. Ett sådant recept går bra att göra laktosfritt. Googla så hittar du massor! 🙂 Stor kram. <3

Caroline - Anderssonare
6 years ago

när du doppar kokosen i chokladen, har du en tång eller liknande då eller använder du en vanlig sked? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Caroline - Anderssonare
6 years ago

Jag använder en gaffel 🙂

Matilda Nordh
Matilda Nordh
6 years ago

Hej Frida! Vet inte om du minns, men i höstas så kommenterade jag ditt inlägg med receptet på Dumlesnittar om att jag och två klasskompisar skulle starta ett UF företag och göra en kokbok? Frågade ju om det var okej att ta med receptet vilket du sa att det var, skulle bara säga att vår bok är klar nu och säljer för fullt! Alla älskar dumlesnittarna som vi har som smakprov vid olika säljtillfällen!:) Sen om du vill köpa en bok så får du jätte gärna skriva till mig på Facebook Matilda Nordh heter jag där. Ditt namn och din blogglänk är med på samma sida som ditt recept!

Mvh Matilda / Cook and Bake UF

Lena i Wales
6 years ago

Grattis till att du blivit tidningens bakbloggare!
Bountybollarna ser verkligen läckar ut!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lena i Wales
6 years ago

Tack snälla du! De är verkligen himmelskt goda!! 🙂

Frida
6 years ago

Det verkar ju inte alls vara svårt 🙂 Tycker det underlättar om det är smidigt att göra! Och gott är jag säker på att det är!

Caroline
Caroline
5 years ago

Hej!
Undrar om det går att frysa ner dessa? 🙂
Tänkte eftersom de måste förvaras i kylskåp annars.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Caroline
5 years ago

Hej! Det funkar jättebra! 🙂 kram!

Karola
Karola
5 years ago

Hej kan man ta dulche de leche istället? Dum fråga kanske

Frida
Frida
5 years ago

Receptet säger kondenserad mjölk, ska denna kokas eller bara vara som den är? eller ska man köpa karamelliserad mjölk?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
5 years ago

Sötad kondenserad mjölk, ska ej kokas! Den ska vara som den är. 🙂

Marine
Marine
4 years ago

Går det bra med laktosfri mjölk eller laktosfri grädde + vanilsocker

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marine
4 years ago

Hej! Jag har dessvärre inte provat det.. Dock finns det ju recept på Bounty med smör, grädde, florsocker m.m. Ett sådant recept går bra att göra laktosfritt. Googla så hittar du massor! 🙂 Stor kram. <3

Ronja
Ronja
4 years ago

Kan man använda något annat än kondenserad mjölk?

trackback
3 years ago

[…] Jag följer detta superenkla recept! —> Hemmagjord Bounty  […]

trackback
2 years ago

[…] Hemgjord Bounty – Amelia […]

Nästa inlägg

Mjölkchokladkladdkaka

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x