Godis

Syrliga Blåbärsremmar

Ni vet de där ögonblicken som får er att tappa andan?
Jag upplevde ett sådant ögonblick tidigare idag när jag smakade mina Syrliga Blåbärsremmar.
Och jag har varit supernöjd med mina Hallon- och Citronremmar?!
De remmarna är ingenting smakmässigt mot dessa Blåbärsremmar..
Jag kan inte förstå varför jag tidigare har köpt lösviktsgodis förut.
Hemgjort godis är roligt att göra, smakar bättre och har en mycket bättre innehållsförteckning.
Prova dessa, ni kommer inte att bli besvikna. Åtminstone inte om ni gillar Blåbär & syrligt.
Om ni är intresserade av att prova mina andra remmar så kommer receptlänkar här:
Hallonremmar & Citronremmar.
 
 
 
 Nu ska ni få receptet på dessa barnsligt goda Blåbärsremmar.

Syrliga Blåbärsremmar:
150 g Blåbär, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
1.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 2 dl Strösocker
1 tsk Citronsyra

 

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Tina sedan dina blåbär i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp Blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna svalt i 2-3 dygn.

Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Lägg ut Blåbärsremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.
Alternativt kan du hänga upp Blåbärsremmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.
T.ex en sådan du torkar pasta på.
Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.. 🙂
När dina Blåbärsremmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.
Förvaras torrt och svalt.

Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.

LYCKA TILL! ♡
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

38 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
9 years ago

mums

Jasmine
9 years ago

Men så roligt att göra eget godis! Jag gör mest julgodis när högtiden står för dörren och då blir det för det mesta klassiker som fudge, marsipan och tryffel. Spännande inlägg du bjuder på!
Kram

tommy
9 years ago

smakar det som de där godisremarna ? detta måste jag prova mejla gärna receptet till mig =)

jossan
9 years ago

herregud va gott!! dregglar sönder när jag tittar på din blogg 🙂 bra bilder!!

Madeleine
Madeleine
9 years ago

Hej! Jag har hittat din blogg ganska nyss och jag måste säga att jag älskar den!! Blir såå inspirerad och allt är så fint! Jag undrar om det går bra med gelatinpulver istället för blad?

tommy
9 years ago

ser gott ut =)

Frida
9 years ago

Åh, de ser ju helt galet goda ut! Jag som älskar syrliga remmar måste verkligen testa att göra sådana någon gång! Yum!

Lynn
9 years ago

Nom nom! Dom måste jag prova någon gång 🙂

Mary
9 years ago

Ojj, dom ser asgoda ut!!:)

Elina
9 years ago

Du är så duktig!
Testade hallonremmarna för några veckor sedan, blev inte alls bra för mig… :/
Blev bara slemmigt och klibbigt, de lossnade och sockret fastnade inte fint på….

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Gud vad smaskiga de ser ut

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Åh ser fantastiskt gott ut =)

Cecilia
9 years ago

Du är så otroligt duktig!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Aaarrrghh både ser och låter supergott!:)

My
My
9 years ago

Jag testade att göra dessa. De blev supergoda men efter att vi hade vänt dem i sockret så började de liksom smälta och bli kladdiga. Vad beror det på?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  My
9 years ago

Hej! Hur länge lät du de ligga på ett bakplåtspapper utan att vidröra varandra/ rullas ihop? Många gör misstaget att de rullar ihop remmarna direkt efter de vänt dem i socker, och då börjar de svettas.. Skölj dina remmar under kallt vatten, låt torka ordentligt, vänd dem sedan i sockerblandningen och låt de sedan torka över natten på ett bakplåtspapper. Lycka till! Kram

Lovisa Wallin
9 years ago

Så häftigt, visste inte att man kunde göra sådana själv! hittade precis hit till din blogg, så himla fina bilder du har!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa Wallin
9 years ago

Tack snälla du! Kram

Sari
Sari
9 years ago

Hej.
Testade precis det här receptet. Blev så sugen på alla remmarna. Men det blev ingen massa som ska bredas ut. Det blev bara en tunn soppa… Typ.
Vad har jag gjort för fel?

Härliga recept du har på bloggen!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sari
9 years ago

Hej! Då kanske du skulle ha kokat smeten lite längre. Den ska tjockna en aning i kastrullen. Annars kan du låta den vara på plåten en stund och stelna lite och sedan breda ut den. Kram 🙂

Sari
Sari
9 years ago

Hihi… Jag väntade med att bre ut den på bakplåtspappret. Och väntade för länge.. Den tjocknade lite för mycket och då blev den svårhanterlig. Nu har jag skurit remmar av ojämn smet och sockrat. Ska vänta till i morgon med att rulla ihop det. Vackra blir dom inte men förhoppningsvis goda 🙂

Henrik
8 years ago

Hej!

blev ett rätt bra resultat av det här smaskiga receptet.
jag har dock ett mått av konstruktiv kritik. ett litet mått.

jag är inte så bra på att laga godis och bakverk…lite annolunda saker som man kanske inte alltid ser hur det ser ut när det tillverkas.

jag hade önskat en och annan bild på processen, typ ett par händer som bokstavligen vrider ur gelatinbladen eller stormkokning med en termometer i eller så…ett viktigt moment att få se är när ”smeten” ska bres ut i pannan.
det blir lättare om man får se något som man vet är perfekt att sikta på

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Henrik
8 years ago

Hej! Vad roligt att det blev bra! Steg- för steg bilder är någonting jag börjat jobba med nu. Kommer att synas i bloggen framöver. Tack för din konstruktiva kritik, tar åt mig allt. Ska absolut göra remmar igen och ta bilder under skapandet! Ha en fin dag! 🙂

Paulina
Paulina
8 years ago

Är det vätskan från de mosade blåbären man ska använda eller är det moset som blir kvar i silen?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Paulina
8 years ago

Vätskan! 🙂

Annika
Annika
8 years ago

Du milde så goda de såg ut, och du milde så misslyckade de blev! Vi gjorde helt enligt receptet men de torkade verkligen inte och vi öste socker över för att förhoppningsvis torka ut dem. Men icke – de bara lagrade stora sockerklumpar ovanpå. Stor besvikelse.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Annika
8 years ago

Hej! Vad tråkigt att det blev så! Men att ösa på socker hjälper tyvärr inte, snarare tvärtom.. Bättre lycka nästa gång! Kram!

Ida
Ida
8 years ago

Hej! Finns det något vegetariskt alternativ till gelatinet?

Linda
Linda
8 years ago

Testade göra blåbärsremmarna. Riktigt goda! Tror det skulle bli gott med apelsinremmar och coca colaremmar. Vad tror du? Något att testa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linda
8 years ago

Jamen ÅH! Apelsinremmar. Och COLAREMMAR! MUMS! Prova!! 😀 Kram!

Malin
Malin
8 years ago

Hej!
En fråga, varför oljar du in bakplåtspappret?
och vilken typ av olja använder du?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
8 years ago

Så att de inre fastnar. Jag använder vanlig rapsolja 🙂 kram!

Elin
Elin
8 years ago

Mums vad gott, dessa ska definitivt provas!! 🙂 Går de att frysas?

Nettan
Nettan
8 years ago

Har gjort dessa idag men använde björnbär istället för blåbär men lär göra med blåbär nästa gång. De blev farligt goda

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nettan
8 years ago

Vad roligt att höra! Björnbär som är så gott 🙂 Kram!

Sofi Nilsson
Sofi Nilsson
8 years ago

Hej!
Så roligt med dessa recept!! TACK!! ♡
Jag har dock lite ändringar att dela med mig av som jag tycker förbättrar.
1. Olja INTE in bakplåtspappret utan låt istället smeten torka i några dygn för att sen skära upp remmar och sen dra upp dem. På det sättet blir de inte mjuka utan sega (som i alla fall jag vill ha dom). ☺
2. Mortla citronsyra med socker så går smaken mer ihop och allt fastnar på godiset. Blir även jättefint! ☺
3. Och då vi just fått bebis i huset igen var jag tvungen att testa med fruktpuré. Fungerar kanonbra!!

Jag ska även testa med 2 olika andra smaker! En med essens, Coca-Cola (som till bubbelvatten) och sen också testa med lakrits (äkta) och mortala socker och salt. Jag har goda förhoppningar!!
Tack igen för recept och idéer!! ♡♡

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofi Nilsson
8 years ago

Hej! Tack snälla för dina goda tips! Ska genast ta bort delen där det står att pappret ska oljas in. Litar på dig! 🙂 Ha en toppenfin dag! Kram.

Nästa inlägg

Kladdkaksbakelser

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x