Det finns inte ord till att förklara för er hur detta smakar.
Dessa Roll-ups med Nutella och färska Jordgubbar, rullade i strösocker och kanel är bara perfekta.
Dessa Roll-ups med Nutella och färska Jordgubbar, rullade i strösocker och kanel är bara perfekta.
Jag har ätit två stycken redan och det enda sättet för mig att inte äta någon mer är nog att åka hemifrån..
Jag kan säga så här, att om jag endast fick EN sista chans att skriva ett blogginlägg på min bakblogg så skulle det vara detta.
Då skulle jag sluta med flaggan i topp kan jag lova. Det är bland det godaste jag gjort.
Och enklaste också för den delen. Ni måste prova!
Då skulle jag sluta med flaggan i topp kan jag lova. Det är bland det godaste jag gjort.
Och enklaste också för den delen. Ni måste prova!
Det är alltså formfranska som jag fyllt med nutella och färska jordgubbar.
Ungefär som klassisk fattiga riddare, fast mycket bättre.
Jag kan förstå varför detta blev en hit i U.S.A.
Ungefär som klassisk fattiga riddare, fast mycket bättre.
Jag kan förstå varför detta blev en hit i U.S.A.
Här har jag delat en på mitten för att ni ska se hur de ser ut inuti. Ljuvligt!
Nu ska ni få receptet på dessa. ♥
Nu ska ni få receptet på dessa. ♥
Fattiga riddare med Nutella & Jordgubbar:
10 Brödskivor, stora
10 msk Nutella
10 Jordgubbar, stora
–
2 Ägg
3 msk Mjölk
–
1.5 dl Strösocker
1 tsk Kanel, malen
10 Brödskivor, stora
10 msk Nutella
10 Jordgubbar, stora
–
2 Ägg
3 msk Mjölk
–
1.5 dl Strösocker
1 tsk Kanel, malen
Gör så här:
Börja med att skära bort alla kanter från brödskivorna.
Skär sedan jordgubbarma i väldigt små bitar.
Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik.
Häll upp strösocker och kanel på en tallrik och rör tills det blandats jämnt.
Kavla sedan brödskivorna tills de blivit platta.
Bred 1 msk nutella längs ena kortsida-kanten.
Bred även jättelite nutella i motsatt kant, det för att de ska hålla ihop när du rullar dem.
Strö jordgubbar över nutellan och rulla sedan ihop till en tight rulle.
Doppa den i äggsmeten och stek sedan i smör tills alla sidor fått en gyllene färg.
När du tar upp dem ur stekpannan så ska du rulla dem i sockerblandningen på en gång.
Börja med att skära bort alla kanter från brödskivorna.
Skär sedan jordgubbarma i väldigt små bitar.
Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik.
Häll upp strösocker och kanel på en tallrik och rör tills det blandats jämnt.
Kavla sedan brödskivorna tills de blivit platta.
Bred 1 msk nutella längs ena kortsida-kanten.
Bred även jättelite nutella i motsatt kant, det för att de ska hålla ihop när du rullar dem.
Strö jordgubbar över nutellan och rulla sedan ihop till en tight rulle.
Doppa den i äggsmeten och stek sedan i smör tills alla sidor fått en gyllene färg.
När du tar upp dem ur stekpannan så ska du rulla dem i sockerblandningen på en gång.
Servera dessa himmelska rullar lite ljumma.
LYCKA TILL! ♡
oh herregud vad gott haha
//hundredkitchenstories.blogg.se
Åh nu vattnas det i munnen på mig! Ser så otroligt gott ut!
Ohhh så gott! 🙂
Åh så gott det ser ut!
Oj Oj! Detta såg ljuvligt ut! Måste prova!
ser riktigt gott ut =)
Men skojar du med mig!!!!!! Måste testas!
OMG!!! Ser och låter supergott…måste testas!!:)
Men asså OMG?!?! Varför har jag aldrig provat detta förut?? Åååh, ser ju helt underbart gott ut!! 😀
åh herregud. och jag som försöker bli av med mitt sockerberoende……. (Är ett kak- och chokladmonster i högsta nivå)
wow, aldrig känt att jag vill dregla så mycket som efter dessa bilder.
Sötis!
Ser fantastiskt gott ut =)
Jag måste göra detta, ser så himla gott ut! 🙂
Hej, vad använder du för bröd? en vanlig fyrkantig franska känns lite liten att rulla?
// Sara
Jag använder Jättefranska! 🙂
Dåså! Tack 🙂
Verkar supergoda och MÅSTE provas!
Men är lite fundersam. I texten skriver du att man ska bre nutellan på kortsidorna, men på bilderna ser det ut som att du brett på långsidorna?
Är det bara jag som inte hänger med eller står det fel? 🙂
Jag har brett nutellan på kortsidorna, precis som det står! :-*
Ser supergott ut kan man använda någon annan kräm istället för de som är nöt och mandelallergiker?
Svar ja! Ta den som du gillar- som är nötfri! 🙂 Kram. <3