Allmänt

Fattiga riddare fyllda med Nutella & Jordgubbar

Det finns inte ord till att förklara för er hur detta smakar.
Dessa Roll-ups med Nutella och färska Jordgubbar, rullade i strösocker och kanel är bara perfekta.
Jag har ätit två stycken redan och det enda sättet för mig att inte äta någon mer är nog att åka hemifrån..
 
 
 
Jag kan säga så här, att om jag endast fick EN sista chans att skriva ett blogginlägg på min bakblogg så skulle det vara detta.
Då skulle jag sluta med flaggan i topp kan jag lova. Det är bland det godaste jag gjort.
Och enklaste också för den delen. Ni måste prova!
 
 
 
Det är alltså formfranska som jag fyllt med nutella och färska jordgubbar.
Ungefär som klassisk fattiga riddare, fast mycket bättre.
Jag kan förstå varför detta blev en hit i U.S.A.
 
 
 
Här har jag delat en på mitten för att ni ska se hur de ser ut inuti. Ljuvligt!
Nu ska ni få receptet på dessa. ♥
 
 
Fattiga riddare med Nutella & Jordgubbar:
10 Brödskivor, stora
10 msk Nutella
10 Jordgubbar, stora

2 Ägg
3 msk Mjölk

1.5 dl Strösocker
1 tsk Kanel, malen

 
Gör så här:
Börja med att skära bort alla kanter från brödskivorna.
Skär sedan jordgubbarma i väldigt små bitar.
Blanda ägg och mjölk i en djup tallrik.
Häll upp strösocker och kanel på en tallrik och rör tills det blandats jämnt.
Kavla sedan brödskivorna tills de blivit platta.
Bred 1 msk nutella längs ena kortsida-kanten.
Bred även jättelite nutella i motsatt kant, det för att de ska hålla ihop när du rullar dem.
Strö jordgubbar över nutellan och rulla sedan ihop till en tight rulle.
Doppa den i äggsmeten och stek sedan i smör tills alla sidor fått en gyllene färg.
När du tar upp dem ur stekpannan så ska du rulla dem i sockerblandningen på en gång.
Servera dessa himmelska rullar lite ljumma.
 
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
  
 
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tea
Tea
6 years ago

Men skojar du med mig!!!!!! Måste testas!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

wow, aldrig känt att jag vill dregla så mycket som efter dessa bilder.

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Sötis!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ser fantastiskt gott ut =)

maja
6 years ago

Oj Oj! Detta såg ljuvligt ut! Måste prova!

tommy
6 years ago

ser riktigt gott ut =)

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh nu vattnas det i munnen på mig! Ser så otroligt gott ut!

Amanda♥
6 years ago

Åh så gott det ser ut!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

oh herregud vad gott haha

//hundredkitchenstories.blogg.se

Anonymous
Anonymous
6 years ago

OMG!!! Ser och låter supergott…måste testas!!:)

sissi
sissi
6 years ago

åh herregud. och jag som försöker bli av med mitt sockerberoende……. (Är ett kak- och chokladmonster i högsta nivå)

Emma
6 years ago

Men asså OMG?!?! Varför har jag aldrig provat detta förut?? Åååh, ser ju helt underbart gott ut!! 😀

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Jag måste göra detta, ser så himla gott ut! 🙂

sandra
6 years ago

Ohhh så gott! 🙂

Sara
6 years ago

Hej, vad använder du för bröd? en vanlig fyrkantig franska känns lite liten att rulla?

// Sara

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
6 years ago

Jag använder Jättefranska! 🙂

Sara
6 years ago

Dåså! Tack 🙂

Amanda
Amanda
5 years ago

Verkar supergoda och MÅSTE provas!
Men är lite fundersam. I texten skriver du att man ska bre nutellan på kortsidorna, men på bilderna ser det ut som att du brett på långsidorna?
Är det bara jag som inte hänger med eller står det fel? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Amanda
5 years ago

Jag har brett nutellan på kortsidorna, precis som det står! :-*

Johanna
Johanna
1 year ago

Ser supergott ut kan man använda någon annan kräm istället för de som är nöt och mandelallergiker?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
1 year ago

Svar ja! Ta den som du gillar- som är nötfri! 🙂 Kram. <3

Nästa inlägg

Syrliga Blåbärsremmar

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x