Idag är det den 18e december, vilket betyder att det är Kakans dag idag.
Vad passar då bättre än ett recept på dessa kakor med extra allt?
Vad passar då bättre än ett recept på dessa kakor med extra allt?
Dessa kakor är fullproppade med fin Choklad, After eight och Polkakross.
De är verkligen SÅ goda och lagom söta.
De är verkligen SÅ goda och lagom söta.
Nu ska ni få receptet på dessa mumsiga kakor.
Chocolate chip After eight Cookies med Polkakross:
110 gram Smör
1 3/4 dl Farinsocker
1/2 dl Strösocker
1 Ägg
2 3/4 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Kakao
1 nypa Salt
150 g Choklad, 70%
10 Polkagriskarameller
12 st After eight
110 gram Smör
1 3/4 dl Farinsocker
1/2 dl Strösocker
1 Ägg
2 3/4 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Kakao
1 nypa Salt
150 g Choklad, 70%
10 Polkagriskarameller
12 st After eight
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör och farin- samt strösocker.
Vispa in ägget i smörsmeten.
Sikta sedan i mjöl, kako, bakpulver och salt.
Rör ihop till en smidig deg.
Grovhacka chokladen och krossa polkakaramellerna, arbeta sedan in båda i degen.
Dela upp degen i 12 bitar och rulla dem till bollar.
Tag en tredjedel från varje boll och rulla till mindre bollar.
Lägg 6 degbollar på en plåt, tryck på en after eight på varje och täck sedan över med de små degbitarna.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning på plåten innan du lyfter över dem till ett avsvalningsgaller.
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör och farin- samt strösocker.
Vispa in ägget i smörsmeten.
Sikta sedan i mjöl, kako, bakpulver och salt.
Rör ihop till en smidig deg.
Grovhacka chokladen och krossa polkakaramellerna, arbeta sedan in båda i degen.
Dela upp degen i 12 bitar och rulla dem till bollar.
Tag en tredjedel från varje boll och rulla till mindre bollar.
Lägg 6 degbollar på en plåt, tryck på en after eight på varje och täck sedan över med de små degbitarna.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning på plåten innan du lyfter över dem till ett avsvalningsgaller.
LYCKA TILL! ♡
Jisses vad smaskigt <3
Mumsigt :3
Ha ha vad sjukt, jag bakade typ såna här kakor idag också! Vi verkar tänka lika 🙂 Dina ser jättegoda ut! 😀
Vilket sammanträffande! De är ju verkligen SÅ goda. Tack snälla du. Kram ☺️
Så gott 🙂
Såg riktigt gott ut 😀
Omg, ge mig!!
Åh, det ser väldigt gott och vackert ut 🙂
Tack snälla! 🙂
Ser riktigt riktigt gott ut…hur kunde jag missa att det var kakans dag igår!?:P
Ser verkligen supergott ut!
Så himla fina.
Gud vad goda dom såg ut! choklad is the best.
Åhh, dom vill man ju smaka på! Fina bilder också!