Godis

Himmelsk Smörkola med Vanilj


Hej & förlåt!
Denna lucka skulle så klart vara publicerad redan i natt, som alla andra luckor. 
Men med stora tekniska problem så blev det inte så.. 
Men här sitter jag nu och ska publicera luckan, och det är huvudsaken.
 
 
 
I dagens lucka finner ni ett recept på en himmelskt god Smörkola med en touch av Vanilj. 
Dessa är så goda att ni kommer få göra fler satser av denna kola innan Julen är här.. 
 
 
 
Förutom att koka kola så älskar jag även att paketera in dem fint och ge bort i julgåva till mina nära och kära.
Dessa Vaniljkolor paketerades i cellofan med ett gammaldags snöre runt. 
 
 
 
 
Himmelsk Smörkola med Vanilj:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
2.5 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
Frön ur 1/2 Vaniljstång.
 
Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad kastrull.
Rör sedan ned resterande ingredienser.
Koka kolan på medelhög värme till den klarar kulprovet och rullas till en ganska mjuk kula.
Rör om i kolan med jämna mellanrum.
Smörj en brödform med olja och häll den färdiga kolasmeten där i.
Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär kolan i bitar.
 
 
* Kulprovet:
Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.
Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till en ganska mjul kula.
Blir det en kula så är smeten klar, annars får den koka lite till.
 
 
 
Paketera in fin och ge bort till nära och kära.
Det kommer inte finnas en enda människa som tar emot ett paket med hemgjort kola utan ett leende! 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
josefin
6 years ago

Gud så söta de blev =)

andrea borefur
6 years ago

JAG DÖR vad gott!

Jenny
Jenny
6 years ago

Fina bilder och kolorna verkar vara supergoda, ska prova!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh dessa måste jag testa, har så mycket julgodis jag vill göra nu! Tänkte höra vart du har köpt cellofan? Skulle behöva det 🙂

Linda
Linda
6 years ago

Så fint inpackat!
Var hittar man dom söta små "Hand made"-lapparna?

Sara
Sara
6 years ago

Hej! Det ser riktigt gott ut! Jag undrar om det är svårt att få kolan ur formen eller om det är lättare ifall man har bakplåts- eller smörgås papper i formen? 🙂 Tack på förhand!

Anna
6 years ago

Låter riktigt gott!!

n anmäler intresse för att vara med i tävlingarna???? :S
n anmäler intresse för att vara med i tävlingarna???? :S
6 years ago

Jag testade den o de var ljuvliga, gjorde avlånga packet med cellofan, jättesnyggt!
Nu undrar jag, är det nån tävling som pågår frida? Hur anmäler man sig? <3

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Säkert jättegod och fantastiskt fint dekorerat!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Gjorde dessa idag, men mina smakar knäck.. Ska de göra det eller har jag gjort något fel? Använde dock vaniljsocker då jag inte hade vaniljstång hemma, kan det bero på det??
Tack för alla goda recept du delar med dig av 🙂

linda
6 years ago

såg riktigt gott ut

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Kan man mäta temperaturen på kolan istället? Vilken grad ska den ha för att bli bra?

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Vid 122-123 grader är den bra! 🙂 kram på dig!

Annelie
Annelie
6 years ago

Jättefin blogg! Hur får du dessa kolor så fina i formatet? Klabbar massor för mig.

Beatrice Jakobsson - Julkalender
6 years ago

Gud vad gott 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Super fint! Vet du vart man hittar såna fina lådor du använder? Har kollat på flera ställen men hittar inga.

Ljuvliga Drömmar
6 years ago

Herreminskapare såååå gott det där ser ut! 🙂 Ska garanteras prövas!

Amanda♥
6 years ago

Såå goda de ser ut!

Carola Wahlström
Carola Wahlström
6 years ago

Åh så gulligt paketerat och säkert gott också 🙂

Liv
Liv
6 years ago

Så gott! och mysiga bilder, måste testa detta! är ju jag som sköter godiset nu till julen 🙂

Camilla Helander
6 years ago

Så vackra bilder du tagit! Så väldigt inspirerande fina!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Jättefint! Blir så himla inspirerad, men kan inte tänka mig att jag kan slå in lika fint som du gjort. Jag hade säkert blivit väldigt frustrerad efter tredje eller fjärde inslagningen, måste vara rätt så pilligt med små kolor :p

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Galet fin paketering!

Felicia
Felicia
6 years ago

Hur många blir det ungefär? 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

mumsigt

Tilda
6 years ago

Vilken otroligt fin och inspirerande blogg du har!!

Hanna
Hanna
6 years ago

Tror det är fler än jag som undrar hur du lyckas slå in dom så fint! Snälla visa hur du gör 😀

Anonymous
Anonymous
6 years ago

jätte fint skulle gärna vilja ha dem till present

Oslofru
6 years ago

Så gott och juligt <3

Sara
Sara
6 years ago

Detta låter såå himla gott att jag helst skulle vilja prova nu på direkten! Jag har dock ingen vaniljstång hemma, tror du att man kan använda vaniljsocker ist och isf ungefär hur mycket?

Anonymous
Reply to  Sara
6 years ago

Absolut kan du det! Jag skulle nog ha i 2 tsk Vaniljsocker! 🙂 Lycka till!

Nästa inlägg

Lingonparafit med Pepparkakskross & Chokladsås med Ingefära

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x