Hej & förlåt!
Denna lucka skulle så klart vara publicerad redan i natt, som alla andra luckor.
Men med stora tekniska problem så blev det inte så..
Men här sitter jag nu och ska publicera luckan, och det är huvudsaken.
Denna lucka skulle så klart vara publicerad redan i natt, som alla andra luckor.
Men med stora tekniska problem så blev det inte så..
Men här sitter jag nu och ska publicera luckan, och det är huvudsaken.
I dagens lucka finner ni ett recept på en himmelskt god Smörkola med en touch av Vanilj.
Dessa är så goda att ni kommer få göra fler satser av denna kola innan Julen är här..
Dessa är så goda att ni kommer få göra fler satser av denna kola innan Julen är här..
Förutom att koka kola så älskar jag även att paketera in dem fint och ge bort i julgåva till mina nära och kära.
Dessa Vaniljkolor paketerades i cellofan med ett gammaldags snöre runt.
Dessa Vaniljkolor paketerades i cellofan med ett gammaldags snöre runt.
♥
Himmelsk Smörkola med Vanilj:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
2.5 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
Frön ur 1/2 Vaniljstång.
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
2.5 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
Frön ur 1/2 Vaniljstång.
Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad kastrull.
Rör sedan ned resterande ingredienser.
Koka kolan på medelhög värme till den klarar kulprovet och rullas till en ganska mjuk kula.
Rör om i kolan med jämna mellanrum.
Smörj en brödform med olja och häll den färdiga kolasmeten där i.
Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär kolan i bitar.
Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad kastrull.
Rör sedan ned resterande ingredienser.
Koka kolan på medelhög värme till den klarar kulprovet och rullas till en ganska mjuk kula.
Rör om i kolan med jämna mellanrum.
Smörj en brödform med olja och häll den färdiga kolasmeten där i.
Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär kolan i bitar.
* Kulprovet:
Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.
Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till en ganska mjul kula.
Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.
Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till en ganska mjul kula.
Blir det en kula så är smeten klar, annars får den koka lite till.
Paketera in fin och ge bort till nära och kära.
Det kommer inte finnas en enda människa som tar emot ett paket med hemgjort kola utan ett leende!
Det kommer inte finnas en enda människa som tar emot ett paket med hemgjort kola utan ett leende!
LYCKA TILL! ♡
Kan man mäta temperaturen på kolan istället? Vilken grad ska den ha för att bli bra?
Vid 122-123 grader är den bra! 🙂 kram på dig!
Så gott och juligt <3
Tror det är fler än jag som undrar hur du lyckas slå in dom så fint! Snälla visa hur du gör 😀
Gud vad gott 🙂
Detta låter såå himla gott att jag helst skulle vilja prova nu på direkten! Jag har dock ingen vaniljstång hemma, tror du att man kan använda vaniljsocker ist och isf ungefär hur mycket?
Absolut kan du det! Jag skulle nog ha i 2 tsk Vaniljsocker! 🙂 Lycka till!
Galet fin paketering!
Jättefint! Blir så himla inspirerad, men kan inte tänka mig att jag kan slå in lika fint som du gjort. Jag hade säkert blivit väldigt frustrerad efter tredje eller fjärde inslagningen, måste vara rätt så pilligt med små kolor :p
Åh så gulligt paketerat och säkert gott också 🙂
Super fint! Vet du vart man hittar såna fina lådor du använder? Har kollat på flera ställen men hittar inga.
Hej! Det ser riktigt gott ut! Jag undrar om det är svårt att få kolan ur formen eller om det är lättare ifall man har bakplåts- eller smörgås papper i formen? 🙂 Tack på förhand!
Säkert jättegod och fantastiskt fint dekorerat!
Så fint inpackat!
Var hittar man dom söta små "Hand made"-lapparna?
Fina bilder och kolorna verkar vara supergoda, ska prova!
Så gott! och mysiga bilder, måste testa detta! är ju jag som sköter godiset nu till julen 🙂
Gjorde dessa idag, men mina smakar knäck.. Ska de göra det eller har jag gjort något fel? Använde dock vaniljsocker då jag inte hade vaniljstång hemma, kan det bero på det??
Tack för alla goda recept du delar med dig av 🙂
såg riktigt gott ut
Vilken otroligt fin och inspirerande blogg du har!!
Gud så söta de blev =)
Åh dessa måste jag testa, har så mycket julgodis jag vill göra nu! Tänkte höra vart du har köpt cellofan? Skulle behöva det 🙂
Jag testade den o de var ljuvliga, gjorde avlånga packet med cellofan, jättesnyggt!
Nu undrar jag, är det nån tävling som pågår frida? Hur anmäler man sig? <3
Låter riktigt gott!!
Jättefin blogg! Hur får du dessa kolor så fina i formatet? Klabbar massor för mig.
JAG DÖR vad gott!
mumsigt
jätte fint skulle gärna vilja ha dem till present
Herreminskapare såååå gott det där ser ut! 🙂 Ska garanteras prövas!
Såå goda de ser ut!
Hur många blir det ungefär? 🙂
Så vackra bilder du tagit! Så väldigt inspirerande fina!