Det finns vissa saker i livet som får en att tappa andan. Dessa kakor är en av de sakerna.
Jag hade massor med after eight hemma och var baksugen. Ville att det skulle gå fort och vara enkelt.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
Ni vet mina dumlesnittar? De blev så otroligt populära och jag har nog screen shot’at minst 150 bilder på de kakorna som ni bakat efter mitt recept. Dumlesnittarna var verkligen himmelska. Men jag tror faktiskt att jag nu har lyckats göra kakor som är snäppet vassare. Det är helt omöjligt att bara ta en. Ni måste prova dessa!
Nu ska ni få ta del av detta recept.
Och som vanligt. Om ni använder er av mina bilder och recept – Länka då till min blogg! 🙂
Tryck ihop degen lite så att den “håller fast” after eight- bitarna.
Himmelska After eight- snittar:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ 10 After eight- plattor
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela after eight- plattorna i tre delar.
Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tag två- och två after eight och tryck ner i degen ↓
Tryck ihop degen lite så att den “håller fast” after eight- bitarna.
–
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Serveras gärna nygräddade till ett glas med iskall mjölk.
Men kakorna är lika goda dagarna efter!
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
LYCKA TILL! ♡
jisses jisses om det inte vore för sent i kväll så hade jag testat receptet på stört
Sockerchocken som jag fick nu när jag såg bilderna.. Jisses! Måste baka dessa snittar..
Ja, du måste!! Hihi.. Kram
Nu ska jag iväg och köpa after eight 🙂 Ser galet smaskiga ut!
Åhh vad gott det ser ut!! När jag såg bilderna och läste receptet så kunde jag riktigt känna doften av kakorna, muuuums!
Det såg riktigt gott ut! Jag är inte överdrivet förtjust i vanliga chokladsnittar men After eight i dem lät jättegott. De här kakorna ska jag testa!
Ja, det tycker jag att du ska göra! Hoppas du ska gilla dem 🙂 kramn
Åhh, det bara vattnas i munnen på mig! Det ser supergott ut!
Det ÄR supergott vill jag lova. 🙂
Alltså wow, hur bra idé är inte detta?! Det här måste jag prova asap, After Eight är ju nåt av det bästa som finns! Tack för att du delar med dig:)
Tack snälla! Gulledig! 🙂
Tack för detta recept! 🙂 Absolut något som jag själv kommer att testa på.
Måste tillägga att upplägget på bilden var vansinnigt snyggt! 🙂 Allt så klockrent.
Ser sjukt goda ut! Dessa får det bli till helgens brödförsäljning vid dotterns skola (eller så äter jag helt enkelt upp dem själv dessförinnan…) Kul recept – tack! =)
De ÄR sjukt goda vill jag lova! Hoppas att ni ska tycka om dem, och att ni får sälja mycket! 🙂 Kram på dig!
åh så goda de ser ut måste jag köpa ingredienser till och baka.
de lär nog gå åt här hemma
Har du provat? Kram 🙂
Looks wonderful!!
Tack snälla!
Men alltså wow vad underbart! After eight är så gott, men det bästa av allt är att jag får ha de alldeles för mig själv! ^^
Tack för receptet, sjukt goda var dom! Jättefin blogg har du också 🙂
Har du varmluft när du bakar dessa?
Nej, det har jag inte.
Mums de här ska baka inom en snar framtid! Bakar klassiska chokladsnittar ganska ofta, roligt att variera dem lite 🙂 Och vilka fina bilder du tar!
Bakade dessa kakor i helgen, vilket bra recept! Kakorna blev alldeles frasiga men samtidigt sega av after-eighten, så gott! Nästa gång jag bakar dessa ska jag testa med en annan god choklad! kikar in på din blogg varje dag för att se om du lagt upp något nytt smarrigt bakverk, kram!
Har precis bakat dessa. Så sagolikt goda! Bakade även Dumlekakorna häromdagen och de var också bara så GOOOODA, Du är makalöst duktig!
Var köper du din kakao? Jag bor mitt i skogen och har bara sett vanlig kakao i närområdet. Kanske någon nätbutik? Skulle bli jätteglad om jag får reda på det.
Hej! Smälter du smöret först? 🙂
Nej! Inte smälta smöret!! 🙂 Kram!
Åh, jösses… så fantastiskt goda 🙂 Det blir till att baka flera, de lär ju ta slut i ett nafs! Tack för att du delar med dig av underbara recept och inspirerande bilder!
Vad roligt att höra! Tack snälla du. Kram på dig 🙂
Uuunderbart goda blev dom. Dock inte lika snygga som dina.
Vilken lycka att hitta till din blogg! Så många fina styrningar och lockande recept, hit återkommer jag :):)
Hej!
Tänkte testa baka dom här MEN jag tror det blev för mycket mjöl 🙁 kan jag rädda det??
Jätte goda recept du lägger ut! 🙂
Hejhej! Jag bakade dom här för några dagar sedan och dom blev gudomliga! Undrar bara om du har något tips för att dom inte ska bli så tunna? :))
Hej! Vad roligt att höra 🙂
Platta INTE till dem innan gräddning, de ska vara “höga”. Ju högre de är innan gräddning desto tjockare kakor blir det! 🙂 kram.
Tack för receptet! Blev underbart goda snittar! En favorit!
Tack för ytterligare ett väldigt gott recept
[…] soppa eller fräsch sallad. Frys gärna in limporna och ta fram och tina dem när de ska serveras. Himmelska After eight- snittar | Fridas bakblogg. Related: Words, grammar,.. – tropical rain forest – Writing […]
Slänger man in krossad choklad i smeten blir det 10ggr godare. Och de är farligt goda ändå..
Tack frköreceptet
Oh, mums!!! 😀
Hejsan ja har precis också gjort dessa gudomliga kakor , så himla goda men mina blev tunna och bara gick sönder 🙁 tips ? Älska dom verkligen!
Bakade dem idag och wow vad goda!! Du är riktigt duktig och jag diggar det du gör!
Vad roligt att höra! Tusen tack rara du! Vad glad jag blir. 🙂
Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!
Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!
Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!
Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!
Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!
Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!
Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂
Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂
Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂
Goda!
Behövde 18 min i min ugn.
Vad roligt att du gillade dem! Kram.
Hej, bakade dom här igår och blev mycket goda, men mina snittar blev så små inte alls lika långa och fina som dina? Och 10 after eight räckte inte haha måste gjort något galet. Ska dom typ vara hårda när dom kommer ut?
Hej! Hur delade du dina after eight? Mina är inte heller så långa egentligen.. Kanske ser de längre ut än vad de är? 🙂
Ja, det är ju småkakor. Men direkt efter gräddning så ska de vara mjuka. När de svalnat/stelnat helt så blir de lite seg/hårda. Bra att de blev goda i alla fall. Kram!
Såg så fram emot dessa kakor. Fick först jobba degen i över 30min för att den skulle gå ihop sig övht. Den över 20min i ugnen o de flöt inte ut. Hann bara bli mörk på ytan.Vet inte alls vad som felas …
Hmm.. Undra om du inte råkade ha i lite för mycket mjöl? Ibland kan det bli så att måtten blir väldigt packade, och då har man i för mycket mjöl utan att egentligen veta om det. Kram!
Vilken underbar kaka bra recept
Tack så jättemycket
Mums
Vad roligt att du gillade dem! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3