After Eight, Snittkakor

Himmelska After eight- snittar

Det finns vissa saker i livet som får en att tappa andan. Dessa kakor är en av de sakerna.
Jag hade massor med after eight hemma och var baksugen. Ville att det skulle gå fort och vara enkelt.
Så jag satte igång med Chokladsnittar. Istället för att pensla ägg- och strö över pärlsocker så tryckte jag ned after eight i längderna av kakdeg. Jag finner inga ord. De är syndigt goda.
 
 
 
Ni vet mina dumlesnittar? De blev så otroligt populära och  jag har nog screen shot’at minst 150 bilder på de kakorna som ni bakat efter mitt recept. Dumlesnittarna var verkligen himmelska. Men jag tror faktiskt att jag nu har lyckats göra kakor som är snäppet vassare. Det är helt omöjligt att bara ta en. Ni måste prova dessa!
 
 
 
Nu ska ni få ta del av detta recept.
Och som vanligt. Om ni använder er av mina bilder och recept – Länka då till min blogg! 🙂

Himmelska After eight- snittar:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ 10 After eight- plattor

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela after eight- plattorna i tre delar.
Nyp ihop alla ingredienser utom after eight till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tag två- och två after eight och tryck ner i degen ↓


Tryck ihop degen lite så att den ”håller fast” after eight- bitarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
 
 
 
Serveras gärna nygräddade till ett glas med iskall mjölk.
Men kakorna är lika goda dagarna efter! 
De går utmärkt att frysa dessa kakor.
 
 
 
 
 
 LYCKA TILL! ♡

 
 
 
 
Subscribe
Notify of
guest
71 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zandra
5 years ago

Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Zandra
5 years ago

Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!

Anna
5 years ago

Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂

Zandra
5 years ago

Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Zandra
5 years ago

Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!

Anna
5 years ago

Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂

Anita
Anita
6 years ago

Har du varmluft när du bakar dessa?

Anonymous
Reply to  Anita
6 years ago

Nej, det har jag inte.

Caroline
Caroline
6 years ago

Ser sjukt goda ut! Dessa får det bli till helgens brödförsäljning vid dotterns skola (eller så äter jag helt enkelt upp dem själv dessförinnan…) Kul recept – tack! =)

Anonymous
Reply to  Caroline
6 years ago

De ÄR sjukt goda vill jag lova! Hoppas att ni ska tycka om dem, och att ni får sälja mycket! 🙂 Kram på dig!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Looks wonderful!!

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Tack snälla!

Malin P
Malin P
6 years ago

Åh, jösses… så fantastiskt goda 🙂 Det blir till att baka flera, de lär ju ta slut i ett nafs! Tack för att du delar med dig av underbara recept och inspirerande bilder!

Anonymous
Reply to  Malin P
6 years ago

Vad roligt att höra! Tack snälla du. Kram på dig 🙂

Elsa
Elsa
6 years ago

Bakade dessa kakor i helgen, vilket bra recept! Kakorna blev alldeles frasiga men samtidigt sega av after-eighten, så gott! Nästa gång jag bakar dessa ska jag testa med en annan god choklad! kikar in på din blogg varje dag för att se om du lagt upp något nytt smarrigt bakverk, kram!

lindisha6barnsmamma
6 years ago

åh så goda de ser ut måste jag köpa ingredienser till och baka.
de lär nog gå åt här hemma

Anonymous
Reply to  lindisha6barnsmamma
6 years ago

Har du provat? Kram 🙂

jennie
6 years ago

Åhh vad gott det ser ut!! När jag såg bilderna och läste receptet så kunde jag riktigt känna doften av kakorna, muuuums!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Uuunderbart goda blev dom. Dock inte lika snygga som dina.

Madeleine
6 years ago

Mums de här ska baka inom en snar framtid! Bakar klassiska chokladsnittar ganska ofta, roligt att variera dem lite 🙂 Och vilka fina bilder du tar!

felicia
6 years ago

Åhh, det bara vattnas i munnen på mig! Det ser supergott ut!

Anonymous
Reply to  felicia
6 years ago

Det ÄR supergott vill jag lova. 🙂

Maria
6 years ago

Hej! Smälter du smöret först? 🙂

Anonymous
Reply to  Maria
6 years ago

Nej! Inte smälta smöret!! 🙂 Kram!

Anita
Anita
6 years ago

Har precis bakat dessa. Så sagolikt goda! Bakade även Dumlekakorna häromdagen och de var också bara så GOOOODA, Du är makalöst duktig!

Ljuvliga Drömmar
6 years ago

Sockerchocken som jag fick nu när jag såg bilderna.. Jisses! Måste baka dessa snittar..

Anonymous
Reply to  Ljuvliga Drömmar
6 years ago

Ja, du måste!! Hihi.. Kram

Emilie
Emilie
6 years ago

Hej!
Tänkte testa baka dom här MEN jag tror det blev för mycket mjöl 🙁 kan jag rädda det??
Jätte goda recept du lägger ut! 🙂

Liza
Liza
6 years ago

Tack för detta recept! 🙂 Absolut något som jag själv kommer att testa på.
Måste tillägga att upplägget på bilden var vansinnigt snyggt! 🙂 Allt så klockrent.

Malin
Malin
6 years ago

Det såg riktigt gott ut! Jag är inte överdrivet förtjust i vanliga chokladsnittar men After eight i dem lät jättegott. De här kakorna ska jag testa!

Anonymous
Reply to  Malin
6 years ago

Ja, det tycker jag att du ska göra! Hoppas du ska gilla dem 🙂 kramn

Frida Gerebrink
6 years ago

Nu ska jag iväg och köpa after eight 🙂 Ser galet smaskiga ut!

Johanna
6 years ago

Alltså wow, hur bra idé är inte detta?! Det här måste jag prova asap, After Eight är ju nåt av det bästa som finns! Tack för att du delar med dig:)

Anonymous
Reply to  Johanna
6 years ago

Tack snälla! Gulledig! 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Tack för receptet! Blev underbart goda snittar! En favorit!

Ellen Lidberg
6 years ago

Hejhej! Jag bakade dom här för några dagar sedan och dom blev gudomliga! Undrar bara om du har något tips för att dom inte ska bli så tunna? :))

Anonymous
Reply to  Ellen Lidberg
6 years ago

Hej! Vad roligt att höra 🙂
Platta INTE till dem innan gräddning, de ska vara ”höga”. Ju högre de är innan gräddning desto tjockare kakor blir det! 🙂 kram.

Anita
Anita
6 years ago

Var köper du din kakao? Jag bor mitt i skogen och har bara sett vanlig kakao i närområdet. Kanske någon nätbutik? Skulle bli jätteglad om jag får reda på det.

Annika
Annika
6 years ago

Tack för receptet, sjukt goda var dom! Jättefin blogg har du också 🙂

Småstadsfrun
6 years ago

Men alltså wow vad underbart! After eight är så gott, men det bästa av allt är att jag får ha de alldeles för mig själv! ^^

Lovisa Wallin
6 years ago

Vilken lycka att hitta till din blogg! Så många fina styrningar och lockande recept, hit återkommer jag :):)

Jeanette Bergström
Jeanette Bergström
6 years ago

jisses jisses om det inte vore för sent i kväll så hade jag testat receptet på stört

Zandra
5 years ago

Har precis gräddat mina snittar och nu ligger de och svalnar. Verkar dock inte bli hårda? Väääldigt mjuka och de går sönder. Får se hur de blir efter att de svalnat helt. Gräddade på 175 grader i först 11 min, sedan 2 min till när längderna var så himla mjuka :s Goda är de dock 😀 nom nom!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Zandra
5 years ago

Jag antar att det var du som skrev på Instagram? I sådant fall vet jag att det löste sig då jag såg din bild :-*
Var det dock inte du så hoppas jag att de svalnade och blev bra? 🙂 Kram!

Anna
5 years ago

Testade att baka dessa i helgen! Och så goda de blev, kommer garanterat att göra dem fler gånger 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Tack för ytterligare ett väldigt gott recept

trackback
6 years ago

[…] soppa eller fräsch sallad. Frys gärna in limporna och ta fram och tina dem när de ska serveras. Himmelska After eight- snittar | Fridas bakblogg. Related:  Words, grammar,..   –  tropical rain forest   –  Writing […]

Camilla
5 years ago

Slänger man in krossad choklad i smeten blir det 10ggr godare. Och de är farligt goda ändå..

Tack frköreceptet

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla
5 years ago

Oh, mums!!! 😀

Emma
Emma
5 years ago

Hejsan ja har precis också gjort dessa gudomliga kakor , så himla goda men mina blev tunna och bara gick sönder 🙁 tips ? Älska dom verkligen!

Frida
5 years ago

Bakade dem idag och wow vad goda!! Du är riktigt duktig och jag diggar det du gör!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
5 years ago

Vad roligt att höra! Tusen tack rara du! Vad glad jag blir. 🙂

Linda
Linda
4 years ago

Goda!
Behövde 18 min i min ugn.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
4 years ago

Vad roligt att du gillade dem! Kram.

Lina
Lina
4 years ago

Hej, bakade dom här igår och blev mycket goda, men mina snittar blev så små inte alls lika långa och fina som dina? Och 10 after eight räckte inte haha måste gjort något galet. Ska dom typ vara hårda när dom kommer ut?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
4 years ago

Hej! Hur delade du dina after eight? Mina är inte heller så långa egentligen.. Kanske ser de längre ut än vad de är? 🙂
Ja, det är ju småkakor. Men direkt efter gräddning så ska de vara mjuka. När de svalnat/stelnat helt så blir de lite seg/hårda. Bra att de blev goda i alla fall. Kram!

Lotta Hellström
Lotta Hellström
3 years ago

Såg så fram emot dessa kakor. Fick först jobba degen i över 30min för att den skulle gå ihop sig övht. Den över 20min i ugnen o de flöt inte ut. Hann bara bli mörk på ytan.Vet inte alls vad som felas …

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta Hellström
3 years ago

Hmm.. Undra om du inte råkade ha i lite för mycket mjöl? Ibland kan det bli så att måtten blir väldigt packade, och då har man i för mycket mjöl utan att egentligen veta om det. Kram!

Christina Strömvall
Christina Strömvall
Reply to  Frida Skattberg
3 years ago

Vilken underbar kaka bra recept
Tack så jättemycket
Mums

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Christina Strömvall
3 years ago

Vad roligt att du gillade dem! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3

Nästa inlägg

Blåbärsbullar

71
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x