
Morfar plockade alltid blåbär och jag fick vara med och rensa, provsmaka och frysa in. Mormor kokade sylt och jag fick röra i grytorna. Det var så mysigt. Och det är mysigt att baka med blåbär som jag fått av dem.
Jag fick en stor påse och Blåbärsbullar är det första jag bakar med de goda blåbären från dalarna.
Jag fick en stor påse och Blåbärsbullar är det första jag bakar med de goda blåbären från dalarna.

Hösten är magisk och jag älskar att ta med mig magin in i köket. Det piffar upp vilken tråkig bild som helst.

Nu ska ni få ta del av receptet.
Eftersom att de allra flesta har ett favoritrecept när det kommer till bulldeg så kommer jag endast att skriva receptet på fyllningen, glasyren och tillvägagångssättet.
Vill ni ha förslag på bulldeg så hittar ni det här, här & här.
Fyllning till Blåbärsbullar:
Smör, rumsvarmt
Blåbär, färska eller tinade
Strösocker
Vaniljsocker
Smör, rumsvarmt
Blåbär, färska eller tinade
Strösocker
Vaniljsocker
Gör så här:
Bred på valfri mängd rumsvarmt smör på din utkavlade bulldeg.
Strö över strösocker och vaniljsocker.
Lägg ut valfri mängd blåbär över hela degen.
Rulla ihop degen och skär i 2-3 cm tjocka skivor.
Lägg dem tätt i en ugnsfast form och låt dem jäsa 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 250°C i ca 10 mintuer.
Låt svalna helt.
Bred på valfri mängd rumsvarmt smör på din utkavlade bulldeg.
Strö över strösocker och vaniljsocker.
Lägg ut valfri mängd blåbär över hela degen.
Rulla ihop degen och skär i 2-3 cm tjocka skivor.
Lägg dem tätt i en ugnsfast form och låt dem jäsa 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 250°C i ca 10 mintuer.
Låt svalna helt.
Glasyr:
4 tsk Vatten
2 dl florsocker
4 tsk Vatten
2 dl florsocker
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr.
Ringla den sedan över bullarna.

LYCKA TILL! ♡
Ser underbart god ut! kram♥
Tack snälla! Kram 🙂
De där bullarna ser ju helt GALET goda ut!! Och vilka fina bilder 🙂
De är verkligen helt Galet goda också!! Tack fina du! Kram
Allt du gör ser så magiskt gott ut!
Supergoda! Gjorde dem för andra gången idag!
Vad roligt att höra! 🙂