
God morgon på er!
Vilken fin morgon vi har haft här hemma. Den har även varit väldigt stressig och jäktig.
Vi är på väg till Hofors nu, där nästa Enduro-SM kommer att gå av stapeln på lördag.
Det är tvådagars denna helg, så det kommer att bli en lång helg. Nu när jag jobbar hela eftermiddagarna- och kvällarna, samt är bortrest i stort sett varje helg så hinner jag inte baka så mycket som jag önskar längre.
Förut bakade jag precis varje dag. Nu får jag vara glad om jag hinner baka 3-4 gånger i veckan. Vill heller inte att bakningen ska kännas påtvingad bara för att bloggen hamnar i kläm. Bakning ska vara rolig! Likaså att blogga.
Vilken fin morgon vi har haft här hemma. Den har även varit väldigt stressig och jäktig.
Vi är på väg till Hofors nu, där nästa Enduro-SM kommer att gå av stapeln på lördag.
Det är tvådagars denna helg, så det kommer att bli en lång helg. Nu när jag jobbar hela eftermiddagarna- och kvällarna, samt är bortrest i stort sett varje helg så hinner jag inte baka så mycket som jag önskar längre.
Förut bakade jag precis varje dag. Nu får jag vara glad om jag hinner baka 3-4 gånger i veckan. Vill heller inte att bakningen ska kännas påtvingad bara för att bloggen hamnar i kläm. Bakning ska vara rolig! Likaså att blogga.

Igår kväll fick det bli lite kvällsfotografering i mörkret. Mina lakritssnitt är jag bara tvungen att få upp på bloggen. Vill inte att ni ska gå miste om vetenskapen att saltlakrits flakes är ljuvligt att blanda ner i kakdegen. Mums!

Nu ska jag dela med mig av receptet, sedan är det bara för er att pallra er in i köket och börja baka!
Saltlakrits-snitt:
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Sirap, ljus
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Saltlakrits flakes, efter smak
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Sirap, ljus
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Saltlakrits flakes, efter smak
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Häll sedan alla ingredienser utom lakritsen i en bunke.
Nyp ihop till en smidig deg.
Tillsätt lakrits flakesen och arbeta ihop degen.
Rulla sedan degen till två fingertjocka längder och lägg dem på plåten.
Platta till lite lätt med fingrarna.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
–
Låt längderna svalna en aning innan du skär dem till snittar.
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Häll sedan alla ingredienser utom lakritsen i en bunke.
Nyp ihop till en smidig deg.
Tillsätt lakrits flakesen och arbeta ihop degen.
Rulla sedan degen till två fingertjocka längder och lägg dem på plåten.
Platta till lite lätt med fingrarna.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
–
Låt längderna svalna en aning innan du skär dem till snittar.

Ät & Njut!
LYCKA TILL! ♡
Ååhh, så gott! Älskar Salt-lakritsflakes OCH jag älskar sega snittar! 🙂 Måste bli att baka dessa i helgen =)
Blev de goda? 🙂 kram.
Ser makalöst gott ut!
Tack snälla!
Vart har du hittat saltlakrits flakes? Vet att jag köpt det en gång tidigare men kommer inte ihåg var 🙁
Finns på Ica maxi och city gross, även i en del delikatessbutiker 🙂
mm mums för salt lakris.. men jag tycker de smakar lite för mycket när man har dem till glass.
Blir det mycket lakris smak i kakorna??
Det tycker jag också! Men inte i kakorna. Kram
Vad tror du om att använda marabou mjölkchoklad med saltlakrits istället?
Det blir supergott!! Har provat. 🙂
Ungefär hur många kakor blir det?