
Alltid när jag bakar bröd så bakar jag även småkakor. Det är perfekt när degen jäser.
Småkakor känns så tacksamt att baka. Det är enkelt, går oftast fort och blir alldeles fantastiskt gott.
Det går även att variera i oändlighet vad gäller smak och form. Superkul!
Småkakor känns så tacksamt att baka. Det är enkelt, går oftast fort och blir alldeles fantastiskt gott.
Det går även att variera i oändlighet vad gäller smak och form. Superkul!

Så här om dagen när degen jäste passade jag på att baka en variant av strassburgare.
Jag hade inget potatismjöl hemma, så därför innehåller dessa kakor endast tre basingredienser.
Det är ju fantastiskt att kunna baka så fina kakor på bara tre ingredienser.
Jag hade inget potatismjöl hemma, så därför innehåller dessa kakor endast tre basingredienser.
Det är ju fantastiskt att kunna baka så fina kakor på bara tre ingredienser.

Eftersom att kakorna blev så bra, så tänkte jag dela med mig av receptet till er.
Strassburgare grund:
200 g Smör, rumsvarmt
75 g Florsocker
250 g Vetemjöl
–
Valfri smak
200 g Smör, rumsvarmt
75 g Florsocker
250 g Vetemjöl
–
Valfri smak
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Förbered en spritspåse med ganska stor stjärntyll.
Vispa sedan florsocker och smör mjukt och krämigt.
Tillsätt vetemjölet och fortsätt vispa tills du har en krämig och spritsbar deg.
–
Nu delade jag upp degen i två och tillsatte två teskedar Vaniljsocker i ena degen och en matsked kako i den andra. Här väljer du givetvis själv vad du vill smaksätta din deg med.
–
Ner med degen i en spritpåse och börja spritsa ut kakor på plåten.
Jag började spritsa i mitten och sedan ett varv runt åt vänster.
–
Om ni vill fylla kakorna, doppa fingret i vatten och tryck sedan ner det i kakan så att det blir en grop.
Fyll med valfri fyllning. – I vaniljkakorna har jag fyllt med hallonsylt, och med nötcréme i chokladkakorna.
–
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Förbered en spritspåse med ganska stor stjärntyll.
Vispa sedan florsocker och smör mjukt och krämigt.
Tillsätt vetemjölet och fortsätt vispa tills du har en krämig och spritsbar deg.
–
Nu delade jag upp degen i två och tillsatte två teskedar Vaniljsocker i ena degen och en matsked kako i den andra. Här väljer du givetvis själv vad du vill smaksätta din deg med.
–
Ner med degen i en spritpåse och börja spritsa ut kakor på plåten.
Jag började spritsa i mitten och sedan ett varv runt åt vänster.
–
Om ni vill fylla kakorna, doppa fingret i vatten och tryck sedan ner det i kakan så att det blir en grop.
Fyll med valfri fyllning. – I vaniljkakorna har jag fyllt med hallonsylt, och med nötcréme i chokladkakorna.
–
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

LYCKA TILL! ♡
Åh vad gott med småkakor 🙂 Det måste jag göra någon dag 🙂
Vilka söta, det är så snyggt med spritsade kakor!! Heja dig! Kram
Ja, visst är det snyggt!! Tack snälla. Kram på dig 🙂
mums
mums
Ja, Mums!
Jag vet inte om det var bra eller dåligt att jag började följa din blogg för ett tag sen, nu vill jag baka hela tiden! Haha.. Jag har tyvärr ingen köksvåg hemma, så det är lite svårt att uppskatta mängden florsocker och mjöl då till just detta receptet. Men det kanske finns nån bra tabell nånstans så man kan jämföra 🙂 För snart lär det bakas småkakor!
Vilken smart ide att passa på när degen jäser! Dina kakor ser helt fantastisk goda ut ju 🙂
Tjenare
istället för florsocker kan man ha strösocker? 🙂
Nej, det blir inge bra! Kram
Haha ja, och är det inte i bloggen jag ser det så är det på instagram. Är fika-sugen konstant numera 😉 Tack för tipset, ska jag absolut kolla in! Kram på dej
Hej min deg vart ganska tjock och mycket tung att spritsa gick knappt så hade i lite mer smör å gick galant tills jag satte in kakorna i ugnen och dom nästan flög ihop! Hur hård ska degen vara?
Ena degen smaksatte jag med kakao och den andra med vanilj.
Fyllningen till den med kakao, valde jag dumle.
Det blev supergott.
Tipsar om det.
Superfin blogg btw! Älskar den.
Men åh! Det låter fantastiskt! :)) tack snälla för tipset och de fina orden. Ha en trevlig kväll. Kram <3
Ena degen smaksatte jag med kakao och den andra med vanilj.
Fyllningen till den med kakao, valde jag dumle.
Det blev supergott.
Tipsar om det.
Superfin blogg btw! Älskar den.
Men åh! Det låter fantastiskt! :)) tack snälla för tipset och de fina orden. Ha en trevlig kväll. Kram <3
Ena degen smaksatte jag med kakao och den andra med vanilj.
Fyllningen till den med kakao, valde jag dumle.
Det blev supergott.
Tipsar om det.
Superfin blogg btw! Älskar den.
Men åh! Det låter fantastiskt! :)) tack snälla för tipset och de fina orden. Ha en trevlig kväll. Kram <3