
Igår var det en riktig kakbakardag här hemma.
Jag bakade olika sorters kakor och experimenterade fram ett par nya favoriter som jag tror att ni kommer älska precis lika mycket som jag gör!
Jag bakade olika sorters kakor och experimenterade fram ett par nya favoriter som jag tror att ni kommer älska precis lika mycket som jag gör!

Jag låter bilden tala för sig själv…
Dumlefyllda Chocolate chip cookies:
200 g Smör, rumstempererat
200 g Smör, rumstempererat
5 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
2 1/4 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 stora Ägg
2 tsk Vaniljsocker
4 dl mörk Choklad, hackad
24 Dumle
1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
2 1/4 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 stora Ägg
2 tsk Vaniljsocker
4 dl mörk Choklad, hackad
24 Dumle
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulvet, vaniljsocker och salt i en skål och ställ åt sidan.
Vispa strösocker och smör ljust och luftigt på medelhög hastighet.
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa, nu på låg hastighet.
Vispa bara tills smeten pecis gått ihop.
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en jämn deg, med en slickepott.
Arbeta in den hackade chokladen.
Rulla degen till 24 bollar, och stick ner en dumlekola i varje boll.
Se till så att dumlen inte syns någonstans.
Lägg bollarna på plåten och grädda dem i mitten av ugnen i 10-13 minuter.
Håll koll på kakorna när de är i ugnen!
Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulvet, vaniljsocker och salt i en skål och ställ åt sidan.
Vispa strösocker och smör ljust och luftigt på medelhög hastighet.
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa, nu på låg hastighet.
Vispa bara tills smeten pecis gått ihop.
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en jämn deg, med en slickepott.
Arbeta in den hackade chokladen.
Rulla degen till 24 bollar, och stick ner en dumlekola i varje boll.
Se till så att dumlen inte syns någonstans.
Lägg bollarna på plåten och grädda dem i mitten av ugnen i 10-13 minuter.
Håll koll på kakorna när de är i ugnen!
Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten.

Ät & Njut!!
LYCKA TILL! ♡
Ja, nutellafyllda kakor är min favorit också! Det är godare. Fast dumle är inte fel det heller.. 🙂 Tack själv! Stor kram. <3
Ja, nutellafyllda kakor är min favorit också! Det är godare. Fast dumle är inte fel det heller.. 🙂 Tack själv! Stor kram. <3
Åh så gott!
Ja, himmelskt!
Det är farligt att läsa din blogg 😀 haha.. så härligt goda recept! Mumma <3
Hihi.. Tack snälla! 🙂
Så gott det ser ut och härliga bilder 🙂
Tack snälla du! 🙂
Dom här har jag bakat nu 2 ggr sen jag hittade hit förra veckan, det är dom, i särklass, godaste cookiesarna jag ätit!
Var köper du dem där brun och blå randiga sugrören?
åh de ser verkligen fantastiska ut!
Vad roligt att höra! De smakar fantastiskt också kan jag lova. 🙂
men gu så gott!
Åååh men fy va goda dem såg ut! Gu va sugen jag blev på kakor nu, och jag som verkligen inte e ett kakmonster.
Hej!
Har precis bakat dessa kakor, väntar på att de ska svalna så jag kan provsmaka 😉
Undrar en sak, det står inte i receptet när faronsockret ska i? Hade i det med strösockret, hoppas det var rätt.
Tusen tack för inspirerande och bra recept! :))
herreeeeguuuuud, jag måste baka dom här.
Älskar att kolla på alla bilder! Blir så sugen!
Ja, nutellafyllda kakor är min favorit också! Det är godare. Fast dumle är inte fel det heller.. 🙂 Tack själv! Stor kram. <3