Är det någonting som jag aldrig (peppar, peppar) misslyckas med så är det Kärleksmums.
De blir alltid höga, saftiga och otroligt goda. Kan kanske ha att göra med mitt recept som är toppenbra? Det skulle jag tro!
De blir alltid höga, saftiga och otroligt goda. Kan kanske ha att göra med mitt recept som är toppenbra? Det skulle jag tro!
Och jag får ofta frågan om jag inte kan dela med mig av ett bra recept på dessa godingar.
Så igår när jag inte hade någon fantasi alls till att baka så svängde jag ihop lite Kärleksmums.
Detta är min familjs abosluta favorit, även min. Mums!
Så igår när jag inte hade någon fantasi alls till att baka så svängde jag ihop lite Kärleksmums.
Detta är min familjs abosluta favorit, även min. Mums!
Kärleksmums:
200 g Smör
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 Ägg
1 1/4 dl Kakao
2.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk
200 g Smör
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 Ägg
1 1/4 dl Kakao
2.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk
Glasyr:
150 g Smör
7 1/2 dl Florsocker
4 1/2 msk Kakao
3 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Kaffe, starkt
–
+ Kokos
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä en ugnsform med höga kanter (35×20 cm), med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 3 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt om så att du får en jämn smet.
Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen.
Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda den ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
–
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos.
–
Ställ formen i kylskåpet tills glasyren stelnat helt.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Klä en ugnsform med höga kanter (35×20 cm), med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, ca 3 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt om så att du får en jämn smet.
Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen.
Vänd om försiktigt så att du inte slår ur luften i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda den ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
–
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos.
–
Ställ formen i kylskåpet tills glasyren stelnat helt.
Denna kaka går utmärkt att frysa in.
LYCKA TILL! ♡
Åh den är verkligen helt peeeeerfekt!
Gooooott!
Jaaaa!
åhh vi älskar kärleksmums! Har inte hittat nåt bra recept, men det här ska jag absolut testa 🙂
Det tycker jag verkligen att du ska göra! 🙂
Fryser du in dessa med eller utan glasyr? Med va?? =)
Ja, med glasyr! 🙂
Hej Frida! Jag provade ditt recept ikväll och gud va goda dom blev! Brukar alltid få ganska platta och tråkiga kakor men dessa va höga och saftiga och bara smälte i munnen! TACK!! 😀
Hej! Åh, vad roligt att höra. Vad glad jag blir! Tack själv snälla du. Kram på dig, ha en fin kväll! 🙂
Har precis hittat till din blogg och jag tycker den är helt fantastisk! Allt ser så himla gott ut och jag måste nästan testa allt! Först ut tänkte jag pröva dessa. Jag undrar hur du får dem så jämna och fina? När jag skär rutor blir dem så ojämna och "smuliga"…sen undrar jag varför du har bakplåtspapper, är det bättre än att smöra en form? Tack för en super härlig blogg! 🙂
Har precis hittat till din blogg och jag tycker den är helt fantastisk! Allt ser så himla gott ut och jag måste nästan testa allt! Först ut tänkte jag pröva dessa. Jag undrar hur du får dem så jämna och fina? När jag skär rutor blir dem så ojämna och "smuliga"…sen undrar jag varför du har bakplåtspapper, är det bättre än att smöra en form? Tack för en super härlig blogg! 🙂
nu har jag testat att baka denna kakan enligt ditt recept, och jag blev grymt överraskad. Den blev ju mycket godare, fluffigare och högre än vanligt. Så tack !
Går det att ta bort kakaon i smeten om jag hade tänkt att göra solskenskaka? Testade nämligen det här receptet förut när jag skulle göra kärleksmums och dom blev gudomliga!!!
Kommer att VARMT rekomendera din sida, underbara Mums!!!!
Hej
Jättefina kärleksmums och goda
Wow Frida inte bara bakelsen är super , hela du är en svensk dröm vacker och lyser av glädje! Fantastisk bakare och karismatisk tjej
Oj, vilken kommentar! Tack snälla, rara du! Vad glad jag blir.
Hej! Bakade dessa för ett tag sedan & de blev helt fantastiska. Alla som fick smaka tyckte att det var de godaste kärleksmums de ätit. Tack för det underbara receptet!!!!!!
Åh vad roligt att höra! Vad glad jag blir!! 🙂 Jag fick samma reaktion idag faktiskt, när jag bjöd pappas vänner på dem. Så roligt att receptet funkar så bra! Kram på dig! <3
kan jag baka dessa idag (måndag) om vi ska äta dom på torsdag? eller blir de gamla? ☺
Det bästa du kan göra är att frysa in dem på en gång efter du skurit upp dem. De blir som allra godast då, precis som nybakat 🙂 Kram!
Hej denna kärleksmumsen tänkte jag ge ett försök med att baka imorgon 🙂 men jag hade helst velat göra en lite mindre kaka, i en mindre form men högre kanter, fungerar det? Eller ska jag typ halvera allt? Eller tror du den blir bränd eller så. Tacksam för svar 🙂
Hej! Du kan ta en mindre form med höga kanter, men håll koll på tiden bara, den behöver givetvis vara inne längre i ugnen men hur länge är svårt att säga. Lycka till! Kram 🙂
Hej Frida!!
Igår har jag bakat kärleksmums enligt ditt recept och det blev jätte gott!! Det var det godaste jag har ätit på länge!! Min familj var jätte imponerade och de tyckte också att det smakade fantastiskt gott!!
Tack så mycket för ett underbart recept!!
Med Vänliga Hälsningar från en person som älskar dina recept och din blogg!! ♡♥♡
Hej fina du! Vad roligt att höra, det glädjer mig. Och tack för dina fina ord! Stor kram. <3 <3
Hej, tack för recept. Gjort fem två ggr redan, Super goda blev dem.
Om jag ska görs till 30 personer
Kan jag bara dubbla satsen rakt av?
Ska göra dem 20/11 nu på fredag
Tacksam för svar
Googlade recept på kärleksmums och då kom ditt upp. Jag har provat MÅNGA recept, men ditt är bäst! Så himla goda. Tack!
Åh vad roligt att höra! TACK för din kommentar. Kram <3
Andra gången jag bakar en plåt med dessa! De blev väldigt populära sist! Så pass att de nog kommer finnas på mitt café i höst! 😀
Imorgon blir det 70-årskalas och jag tror de går hem perfekt där! 🙂
Men WOW! Vad roligt att höra! Men hallå, ditt café? Vad är det för café och vart hittar man det? Så roligt ju! Stor kram!! <3
Bästa Frida! Här har du fått en helt enkelt urusel bakare att baka ofta och mycket Jag gillar inte ens sötsaker eller bakelser… hur konstigt det än kan låta, men du och dina recept inspirerar verkligen! Nu har jag gjort denna kärleksmums en handfull gånger och den blir lika fantastisk varje gång… det kan mina försökspersoner verkligen intyga Neä men såklart jag har provsmakat och den är ljuvlig! Idag blev det din tacopaj till fredagsmyset och just nu står nästa kärleksmums i ugnen som jag ska bjuda mina gäster på imorgon! Du är grym Frida! Heja dig! Önskar dig allt gott… och att du gör mer gott till oss… att äta!
Grymt recept! Tack för det Kommer göra dessa flera ggr. Blev med strössel på till barnen och kokos till de vuxna.
Vad roligt att höra!! Tack snälla för att du delar med dig. Kram <3
När det gäller glasyren, så borde du ha skrivit bryggt kaffe. För jag gjorde med endast pulver och det smakade bara kaffe, inte gott för barnen. Missnöjd faktiskt
Fast det står ju inte “kaffepulver” heller? Det står starkt kaffe vilket ofta betyder att det är kokt! Bättre lycka nästa gång. Ha en härlig dag! 🙂
Haha förlåt.. men man är en riktig dumstrut om man tar kaffepulver
Absolut inte. Det är inte lätt att veta vad för typ av kaffe det ska vara i receptet om man inte är van att baka 🙂 Kram på dig, ha en fin kväll! Kram <3
Tack snälla för detta recept, de blev riktigt bra trots att jag inte är någon baktalang 🙂
Absolut godaste chokladkakan! Tack!!!
Vad roligt att höra! Tack själv för att du delar med dig. <3
Min kaka reste sig inte tyvärr, blev lika platt som när jag satte in den. Men men, hoppas den blir god iaf 🙂
Men vad konstigt! Vad hade du för mått på formen? 🙂
Vilken storlek har du på formen till kärleksmums.
Hej Frida, jag undrar om det går bra att byta ut vita sockret mot något hälsosammare? Det är till en barnkalas, finns en 11 åring med diabetes och risken finns att han tar en bit. Mvh Daisy
Hej
Om man vill göra detta i en vanlig ugnsplåt , hur mycket mer smet börjat göra för att få den hög o fin. ?
Mvh Hannah
Bakade dessa igår och det var det godaste jag ätit!! Aldrig lyckats med den här kakan innan men nu.. mums! Du är verkligen grym på det du gör!! Älskar dina recept
Wow, funderar på att testa å baka efter detta recept. Då mina tidigare försök inte blivit så lyckade. Men jag undrar ska det verkligen vara 7 1/2 dl florsocker till glasyren??
Dom var helt magiska! Tack för recept🤍
Kul att höra! Tack själv <3
Dessa kakor är typ det ända jag bakar och jag ääääälskar dom skulle kunna äta en hel plåt själv😋🥰
Vad roligt att höra! Det gör mig glad. 🙂