Okej, nu har jag försökt börja detta blogginlägg i över 15 minuter, men har inte lyckats bara för att dessa himmelskt goda Caramallows finns i en burk i mitt kök. Så i köket är där jag har varit.. Har ätit fyra stycken och vill bara ha mer! De är försvinnande goda och omöjliga att bjuda på.
Ni kan nästan se hur de smälter i munnen..
Det kanske inte är så många av er som vet vad Caramallows är för något?
Det är smörkola, marshmallows och choklad. Toppade med lite havssalt.
Fantastiskt!
Det är smörkola, marshmallows och choklad. Toppade med lite havssalt.
Fantastiskt!
Caramallows:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
1 dl Dulce de leche
2 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
–
+ Minimarshmallows
+ Mörk choklad
+ Havssalt
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
1 dl Dulce de leche
2 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
–
+ Minimarshmallows
+ Mörk choklad
+ Havssalt
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, stor kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en kola.
Kolan är klar när den klarar Kulprovet (beskrivning längre ned).
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper.
Låt stelna helt i rumstemperatur.
–
Skär fyrkanter av kolan, ca 4×4 cm.
Lägg ett par marshmallows i mitten av varje kola och rulla sedan ihop dem till bollar.
Lägg på ett fat och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
–
Smält under tiden 50 gram mörk choklad över ett vattenbad.
–
Doppa kolorna i chokladen och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
Strö över lite havssalt och ställ in i kylskåpet tills de stelnat helt.
–
Förvara dessa i kylskåpet och tag fram en stund innan servering.
Smält smöret i en tjockbottnad, stor kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en kola.
Kolan är klar när den klarar Kulprovet (beskrivning längre ned).
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper.
Låt stelna helt i rumstemperatur.
–
Skär fyrkanter av kolan, ca 4×4 cm.
Lägg ett par marshmallows i mitten av varje kola och rulla sedan ihop dem till bollar.
Lägg på ett fat och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
–
Smält under tiden 50 gram mörk choklad över ett vattenbad.
–
Doppa kolorna i chokladen och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
Strö över lite havssalt och ställ in i kylskåpet tills de stelnat helt.
–
Förvara dessa i kylskåpet och tag fram en stund innan servering.
Kulprovet:
Häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten.
Tag upp smeten med fingrarna, går det sedan att forma den till en kula är smeten färdig.
Häll lite av smeten i en kopp med kallt vatten.
Tag upp smeten med fingrarna, går det sedan att forma den till en kula är smeten färdig.
Ät & Njut! ♥
LYCKA TILL! ♡
Bästa bloggen..EVER!! Åh vad jag är glad att jag hittade hit. Har bläddrat igenom hela bloggen och blivit så superinspirerad 🙂 Gud så duktig du är!
Hej – pralinerna ser verkligen goda ut men vad är dulce de leche?
Hej! De är supergoda! Dulce de leche är Karamelliserad mjölk. Finns att köpa i de flesta matvarubutiker 🙂
Jättefin blogg, allt ser så fantastiskt gott ut!!
Ser grymt goda ut…Funderar över hur man får in marshmallowen i kolan och sen ska man rulla den …är det inte svårt att få in de hinner inte kolan stelna? Mvh kristina
Hej!
Kolan stelnar inte. Den ska inte kokas så länge som knäck! 🙂
såg jättegott ut! 🙂
Tack! 🙂
Åh vad gott det här såg ut! Måste bli nästa experiment i köket..nästan så att jag vill göra de till frukost; ) Underbara bilder!
Dom ser jättegoda ut!! Kanske att jag ska prova receptet på en gång 😉
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Detta recept sparar jag!
Vilka himmelska ingredienser 🙂
Själv skrev jag om Munchmallows idag.
Någon som vet vad det är 🙂 ?
Ser helt fantastiska ut, "livsfarliga"!
Måste testa det här nån gång såklart.
Låter så gott !
Hur många får du på en sats ?
hej hur länge ca kokar du kolan?
Ser så goda ut! Har du något knep när du doppar bollarna i choklad för att få dom så fina och täckta som möjligt? Och vilken storlek på form använder du till kolan?
Kram Hannah