
Minns ni mina Sega Havrerutor med Choklad?
Jag har gjort något som om möjligt är ännu bättre.. Nämligen Havrebitar med Dumle!
Marshmallows använde jag endast till dekoration, men det var gott även med sådana på tyckte sambon.
Jag har gjort något som om möjligt är ännu bättre.. Nämligen Havrebitar med Dumle!
Marshmallows använde jag endast till dekoration, men det var gott även med sådana på tyckte sambon.
–
Denna gång fick bilderna bli såhär enkla. Dessa blev klara ca 5 minuter innan bilen skulle gå mot Dalarna och kameran låg nedpackad i väskan. Så jag fick snabbt som attan ta ett par bilder med telefonen. Det får duga tycker jag! Det spelar ingen roll hur bra bilderna är, man måste ändå prova dessa för att förstå hur otroligt gott det är.
Denna gång fick bilderna bli såhär enkla. Dessa blev klara ca 5 minuter innan bilen skulle gå mot Dalarna och kameran låg nedpackad i väskan. Så jag fick snabbt som attan ta ett par bilder med telefonen. Det får duga tycker jag! Det spelar ingen roll hur bra bilderna är, man måste ändå prova dessa för att förstå hur otroligt gott det är.

Jag använde samma ingredienser som till de sega havrerutorna.
Detta är ljuvligt! Så enkelt och barnsligt gott.
Detta är ljuvligt! Så enkelt och barnsligt gott.
Ingredienser:
2.5 dl Havregryn
1.5 dl Vetemjöl
70 g Smör
0.5 Ägg
1 dl Strösocker
1/4 dl Sirap, ljus
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
+ Dumle
2.5 dl Havregryn
1.5 dl Vetemjöl
70 g Smör
0.5 Ägg
1 dl Strösocker
1/4 dl Sirap, ljus
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
+ Dumle
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret tillsammans med sirapen på låg värme i en kastrull.
Blanda samman de torra ingredienserna och ha sedan i ägget.
Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten 2/3 i en minimuffinsplåt och tryck ner en dumle.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills kanten fått en gyllene färg.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smält smöret tillsammans med sirapen på låg värme i en kastrull.
Blanda samman de torra ingredienserna och ha sedan i ägget.
Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten 2/3 i en minimuffinsplåt och tryck ner en dumle.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills kanten fått en gyllene färg.


Avnjut precis som de är eller dekorera med något sött och färgglatt! 🙂
LYCKA TILL! ♡