Jag. Finner. Inga. Ord.
För ett par dagar sedan upptäckte jag en burk Dulce de Leche längst in i mitt bakskåp.
Det passade så himla bra att den kom fram precis i det ögonblick som jag var sugen på att baka men hade noll inspiration. Så jag kollade lite vad som fanns hemma, och något jag alltid har mycket av är ägg och grädde. Två minuter tog det innan jag satte igång och började tillverka min egna Dulce de Leche Glass.
Det passade så himla bra att den kom fram precis i det ögonblick som jag var sugen på att baka men hade noll inspiration. Så jag kollade lite vad som fanns hemma, och något jag alltid har mycket av är ägg och grädde. Två minuter tog det innan jag satte igång och började tillverka min egna Dulce de Leche Glass.
Jag som absolut inte är någon “Kulglass-människa” blev kär i min egna glass.
Det finns inte ord som kan förklara hur ljuvligt denna smakar. Ni MÅSTE prova!
Det finns inte ord som kan förklara hur ljuvligt denna smakar. Ni MÅSTE prova!
Ingredienserna är få och arbetsinsatsen väldigt liten. Perfekt om ni frågar mig!
Ingredienser:
5 dl Vispgrädde
4 Äggulor
0.4 dl Muscovadosocker, ljust
1 burk Dulce de Leche
5 dl Vispgrädde
4 Äggulor
0.4 dl Muscovadosocker, ljust
1 burk Dulce de Leche
Gör så här:
Börja med att separera äggen. Vitor för sig och gulor för sig.
Vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir ljust och fluffigt.
Vispa sedan ner all dulce de leche.
Vispa grädden för sig.
Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att du får en jämn glassmet.
Häll över glassmeten i din glassmaskin och kör den tills glassen fått en tjock och fin konstistens, ca 40 min.
Häll sedan upp glassen i en frystålig form, plasta in och ställ in i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
–
Vispa sedan 4 äggulor ihop med muscovadosockret tills det blir ljust och fluffigt.
Vispa sedan ner all dulce de leche.
Vispa grädden för sig.
Rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten, vispa ett par sekunder med elvispen så att du får en jämn glassmet.
Häll över glassmeten i din glassmaskin och kör den tills glassen fått en tjock och fin konstistens, ca 40 min.
Häll sedan upp glassen i en frystålig form, plasta in och ställ in i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
–
Detta recept går att göra utan glassmaskin också.
Då tillsätter du två äggvitor som du vispar till ett hårt skum.
Vänd ner äggvitorna tillsammans med grädden i glassmeten.
Frys sedan glassen direkt och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Då tillsätter du två äggvitor som du vispar till ett hårt skum.
Vänd ner äggvitorna tillsammans med grädden i glassmeten.
Frys sedan glassen direkt och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
Ett tips är att servera glassen i fina strutar.
Doppa dem i smält choklad och sedan i strössel.
Ni kan även sätta på marshmallows när chokladen svalnat lite på struten.
Doppa dem i smält choklad och sedan i strössel.
Ni kan även sätta på marshmallows när chokladen svalnat lite på struten.
LYCKA TILL! ♡
Åh! Det låter supergott. Tänkte bara om du kokat dulce de lechen innan?
Så mumsigt! 🙂
Ja, verkligen! 🙂
Går den att göra utan glassmaskin? Genom att bara frysa?
Det står i receptet! 🙂
Det ser helt underbart gott ut! 😀
Det är helt underbart gott vill jag lova! 🙂
Hej!
I detta nu pågår ett folkmord av palestinier. Det kanske kan kännas att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
Min vän har formulerat ett mail som hon har skrickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
Tack!
http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/
Dulce de leche-glass är något av det godaste som finns! Vad sugen jag blev nu 😉
åh
Vill först börja med och säga att din blogg är jätte bra. Är inne här varje dag och följer dig på instagram. Tack för goda recept. Har provat på några utav dom 🙂 Dulce de Leche, vart kan jag köpa det?
Vill först börja med och säga att din blogg är jätte bra. Är inne här varje dag och följer dig på instagram. Tack för goda recept. Har provat på några utav dom 🙂 Dulce de Leche, vart kan jag köpa det?
Tack snälla, fina du! Så himla roligt att höra 🙂 Det kan du köpa i vanliga mataffärer! Antingen sötad, kondenserad mjölk som du sedan kokar i tre timmar (googla) eller en färdig Kolakräm, på burken står det då Karamelliserad Mjölk! 🙂 kram
Hur ska grädden vara? Alltså som tårtgrädde eller som vaniljsås?
Hur ska grädden vara? Alltså som tårtgrädde eller som vaniljsås?
Den ska inte vara så att du precis kan vända bunken upp och ned utan att grädden rör sig! 🙂 Men inte för hård! Kram på dig.
Din blogg är jätte bra och tackar dig för alla goda recept! Glassen ska jag absolut göra älskar kolaglass och helst med salt i men det går ju att hälla i 😉
Tack snälla du! Ja, det tycker jag att du ska. Den är himmelsk!! Kram 🙂