Hej på er! 🙂
Efter ett par fantastiska dagar på Öland är jag tillbaka hemma i vardagen igen.
Även fast det idag inte är vilken dag som helst egentligen, utan min och Roberts förlovningsdag.
3 år som förlovade idag, det är magiskt.
Och äntligen är jag tillbaka till bloggningen och bakningen.
Efter ett par fantastiska dagar på Öland är jag tillbaka hemma i vardagen igen.
Även fast det idag inte är vilken dag som helst egentligen, utan min och Roberts förlovningsdag.
3 år som förlovade idag, det är magiskt.
Och äntligen är jag tillbaka till bloggningen och bakningen.

Dessa muffins är något för alla oss chokladälskare.

Om det ska vara så ska det vara stora, maffiga och saftiga muffins. Helst med Choklad.

Detta recept ger 12 stora muffins.
Ingredienser:
130 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
1 3/4 dl Filmjölk
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
130 g smält Smör
2 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
1 1/2 dl Kakao
1 3/4 dl Filmjölk
75 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.

LYCKA TILL! ♥
Men jag dör. Jag som älskar choklad. Och dessutom inte har hunnit äta frukost än. Jag dör. Vilka fantastiska godingar!
Super mumsigt! 😀
Jag är tokig i chokladmuffins, så de här verkar perfekta! En annan favorit är kladdkakemuffins, mina är dekorerade med jordgubbsnyckelpigor. Underbart till våren och sommaren.
http://helenasmatresa.blogspot.se/2012/04/kladdkakemuffins-med-nyckelpigegubbar.html
Allt gott,
Helena
Ser gott ut! 🙂
gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl
Åh vad goda de ser ut! Måste verkligen prova baka sånna 🙂
perfekt för en chokladälskare som mig 🙂
Men åh så goda de ser ut! Perfekta! 🙂
Ja, supergoda!! 🙂
Såg GALET goda ut! 😀
Precis vad dem var också! 🙂 Kram!
Provade dessa igår, mycket goda!
Länkade till din blogg/receptet på min blogg! Dessa måste spridas runt bland alla chokladälskare i världen!
Jag har tyvärr ingen muffinsplåt så mina blev inte lika fina som dina 😉
http://blompigan.blogg.se/2014/june/for-chokladalskaren.html
Ser så goda ut. Men va ha du använt för formar?
Amerikanska, stora muffinsformar. 🙂
Blir dessa lika bra om man gör dem som minimuffins? Ska man ändra något i ugnstemoeratur, tid eller annat?
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej
Tänkte baka de här underbara stora chokladmuffinsarna men här borta i USA finns ingen filmjölk. Vad kan man ta i stället?
Ha en fin helg
Hej! Gräddfil, grekisk/turkisk yoghurt, naturell yoghurt, naturell fil.. :)) Hoppas att du hittar något som passar! Lycka till & stor kram. <3
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.
Hej!
När du skriver “vispa”, menar du vispa tills smeten blir fluffig eller räcker det att bara röra ihop allt?
Hej! Vispa ihop det i någon minut så att det blir liiite flufftigt! 🙂 Kram.