
Jag älskar kladdkakor i stora koppar. Det är något som är enkelt, alla kan göra det, det går fort och blir väldigt gott. Det blir även väldigt mycket när man använder en stor kopp, så man kan dela på två åtminstone.
Ofta när jag hör folk prata om kopp-kakor så sägs det att dem blir som gummi. Jag förstår det, då även mina har blivit som gummi ett okänt antal gånger. Men jag känner att det liksom inte gör någonting, det är så liten mängd av varje ingrediens så det går att experimentera utan att det blir för dyrt att slänga en kaka eller två.
Ofta när jag hör folk prata om kopp-kakor så sägs det att dem blir som gummi. Jag förstår det, då även mina har blivit som gummi ett okänt antal gånger. Men jag känner att det liksom inte gör någonting, det är så liten mängd av varje ingrediens så det går att experimentera utan att det blir för dyrt att slänga en kaka eller två.

Jag har experimenterat en hel del och igår kände jag att jag fått till en perfekt koppkladdkaka.
När jag stack ner en sked så var den alldeles kladdig och härlig inuti. Mums!
När jag stack ner en sked så var den alldeles kladdig och härlig inuti. Mums!
Ingredienser:
4 msk Vetemjöl
1 krm Bakpulver
1/2 krm Salt
1 Ägg
3 msk Strösocker
2 msk Kakao
3 msk Mjölk
1 msk Grädde
2 msk smält Smör eller Matolja
+ några rutor Choklad
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en stor kopp.
Tillsätt sedan ägg, mjölk, grädden och smöret/oljan.
Rör ihop till en slät smet.
Tryck ner lite choklad.
In i micron på högsta värmen i ca 2 minuter, aldrig mer än 2 1/2 minuter!
Blanda alla torra ingredienser i en stor kopp.
Tillsätt sedan ägg, mjölk, grädden och smöret/oljan.
Rör ihop till en slät smet.
Tryck ner lite choklad.
In i micron på högsta värmen i ca 2 minuter, aldrig mer än 2 1/2 minuter!

Ät & Njut! 🙂
LYCKA TILL! ♥
Mmm gott :-)!
Låter gott !!!!!!!!!