Allmänt

Kladdkaka med Chokladganache & Hallonmousse

Detta är en typ av Kladdkaka med ett lager Chokladganache och Hallonmousse.
Den är himmelsk och väldigt enkel att göra.
Chokladbotten:
100 g Smör
2 1/2 dl Strösocker
2 Ägg
4 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Bakpulver
1 1/2 dl Vetemjöl

Ganache:
150 g Choklad
2 msk Smör
4 msk Grädde

Hallonmousse:
300 g färska/tinade mixade Hallon
3 dl Vispgrädde

1 dl Strösocker
1/2 dl Vatten

2 msk Vatten
2 tsk Gelatinpulver

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smöra och mjöla en rund springform.
Smäl smöret i en stor kastrull på låg värme.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner det i smöret.
Vispa ner äggen.
Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 14-18 minuter.
– Stickan ska vara lite, lite kladdig när kakan är klar.

Smält under tiden chokladen med smöret och grädden.
Bred detta över kakan precis när du tagit ut den ur ugnen.
Tag bort kanten på formen och gör rent, sätt sedan tillbaka den.
Låt kakan svalna helt medan du gör hallonmoussen.

– Lägg gelatinpulvret i vatten och låt stelna i ca 10 minuter.
Vispa grädden hårt och blanda ner de mixade hallonen.
Koka upp vatten och socker, och smält ner till en sockerlag.
Lägg ner gelatinet i den halvvarma sockerlagen och rör om.
Rör ner lite hallongrädde i sockerlagen och rör om.
Häll över sockerlagen i resten av hallongrädden och vispa ihop.
Häll sedan moussen på den kalla kakan och ställ i kylskåpet i minst 3 timmar.
Dekorera valfritt med färska bär & choklad! 🙂

Jag dekorerade min med skruvad Nougat, Blåbär, Hallon, Jordgubbar och lite riven choklad.
LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
9 years ago

Ser riktigt gott ut!

Anonymous
Reply to  Elin
9 years ago

Det är riktigt gott vill jag lova 🙂

Carina
10 years ago

åh så god den ser ut! 🙂

Frida
Reply to  Carina
10 years ago

Den är supergod! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Men himmel vilken tjusig tårta!

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Tusen tack fina du! Vad glad jag blir 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Kladdkaka på 3 minuter

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x