Kladdkakor och Brownies

Minikladdkaka med Toblerone

Kladdkaka är en mjuk kaka som ligger mig varmt om hjärtat. Det är mitt absoluta favoritbakverk när det måste gå fort. Det är bara att röra ihop ingredienserna, hälla upp i en form och skjuts in i ugnen. Hur enkelt som helst!
Jag valde att göra minikladdkakor här om dagen.
Minikladdkakor med tobleronegömma i mitten. Det blev helt perfekt!
 
 
Av den sista smeten som blev kvar gjorde jag ännu mindre kladdkakor också, mini-mini liksom! Mums!
 
 
Nygräddade minikladdkakor med Toblerone. ♥
 
 
Detta recept räcker till 12 vanliga muffinsformar.
6 st blir det av den större varianten, som jag gjorde.
Och hur många mini-mini det blir kan jag inte svara på då jag endast fick ihop 6 st av smeten som fanns kvar i bunken.
 
 
Ingredienser:
100 g Smör
2 dl Strösocker
1 1/2 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 1/2 msk Kakao
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
+ Toblerone
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull som är så stor att den rymmer alla ingredienser.
Rör sedan ner socker, kako, vaniljsocker, ägg, salt och vetemjöl.
Rör ihop allt till en smet.
Fördela smeten jämt i formarna och tryck i en bit Toblerone i varje form.
Grädda i mitten av ugnen:
9-11 minuter för dem Stora
8-10 minuter för Normalstora
6-7 minuter för Mini-mini
Låt kakorna svalna något innan servering.
 
 
Serveras gärna med en kula Vaniljglass, eller bär & grädde! 🙂
 
 
LYCKA TILL! ♥
 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
10 years ago

Vilken fin blogg du har med massa goda recept! Kan man följa på instagram?

Frida
Reply to  Frida
10 years ago

Tack så jättemycket, vad glad jag blir! Jag har nyligen skaffat instagram till denna blogg. Följ mig gärna på @bakamedfrida 🙂 kram!

Madde
9 years ago

Ser super gott ut! Ska ha främmande ikväll kan jag baka dem nu och servera dem om några timmar eller stelnar dem till då och inte är lika kladdiga?

Anonymous
Reply to  Madde
9 years ago

Du kan baka dem nu! Om du vill kan du värma de ett par sekunder i mikron innan servering. Men de är kladdiga och mjuka ändå! 🙂

Emilia
10 years ago

Åh galet ser gott ut!

Frida
Reply to  Emilia
10 years ago

Dem är supergoda!! 🙂

Amanda
10 years ago

Åh, det såg gott ut! Måste prövas. :]

Annika
10 years ago

Super mumsigt! 😀

Viccys Biffblogg!
10 years ago

Jösses!! Ge mig… ;))

Tilda
Tilda
8 years ago

jag tänkte baka de någon dag! men går det att spara de?

Nästa inlägg

Marängklubbor

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x