
Jag själv älskar snickers och kommer ihåg en sak från när jag var liten. Min pappa var nämligen ansvarig för “Snickers cup” som var en fotbollscup som Örebro läns fotbollsförbund anordnade varje år, han fick alltid med sig ett par kartonger med Snickers hem. Vi år så mycket snickers att vi rullade fram till slut.

Det är väldigt enkelt att göra själv och blir fantastiskt gott.
Ingredienser till Mördegsbotten:
125 g Smör
3/4 dl Florsocker
3 dl Vetemjöl
1 Äggula
125 g Smör
3/4 dl Florsocker
3 dl Vetemjöl
1 Äggula
Ingredienser till Kolafyllningen:
2 dl Vispgrädde
2 dl ljus Sirap
2 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
3 dl salta Jordnötter
2 dl Vispgrädde
2 dl ljus Sirap
2 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
3 dl salta Jordnötter
Ingredienser till Glasyren:
250 g mörk Choklad
2 msk ljus Sirap
250 g mörk Choklad
2 msk ljus Sirap
2 msk Smör
Gör så här:
Mördeg:
Nyp ihop alla ingredienser till en deg.
Klä en form ca 22×22 cm med bakplåtspapper.
Tryck ut mördegen jämnt i botten och låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugene på 200°C.
Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter – tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
Låt botten svalna och lägg ut jordnötterna över hela botten.
Låt stå svalt medan du gör kolafyllningen.
Nyp ihop alla ingredienser till en deg.
Klä en form ca 22×22 cm med bakplåtspapper.
Tryck ut mördegen jämnt i botten och låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugene på 200°C.
Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter – tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
Låt botten svalna och lägg ut jordnötterna över hela botten.
Låt stå svalt medan du gör kolafyllningen.
Kolafyllning:
Mät upp allt utom smör och jordnötter i en kastrull.
Värm upp under omrörning och låt sedan koka i ca 20 minuter.
När kolan nått 124° grader klickar du i smöret under omrörning.
Häll sedan kolan över jordnötterna och ställ sedan in formen i kylskåpet i 1 timme.
Glasyr:
Bryt chokladen och lägg den med smör och sirap i en vattenbadsinsats.
Smält på låg värme och rör ihop till en slät glasyr.
Bred sedan ut glasyren över kakan och låt den stå kallt tills glasyren svalnat helt.
Bryt chokladen och lägg den med smör och sirap i en vattenbadsinsats.
Smält på låg värme och rör ihop till en slät glasyr.
Bred sedan ut glasyren över kakan och låt den stå kallt tills glasyren svalnat helt.

LYCKA TILL! ♥