Fettisdagen

Petit Choux- semlor

Rätt svar på gårdagens fråga var Petit Choux med Hallongrädde och det var Ida som var närmast! In och kika på hennes blogg, hon är otroligt söt och jätteduktig på att baka!! 🙂

Eftersom att Fettisdagen/Semmeldagen närmar sig så har jag valt att göra mina Petit Choux som minisemlor. De är fyllda med hemgjord Mandelmassa & Hallongrädde, och toppade med mörk- och vit Choklad samt florsocker.
Jag älskar att baka med en twist, som i detta fall blev hallongrädde istället för vanlig grädde. Och att jag hittade lite choklad i kylskåpet var en bonus rent utseendemässigt för mina små ”semlor”.

 
Jag har köpt superfina kartonger att ha semlor i. Men jag använder dem till alla möjliga bakverk.
Dem är gjorda för två normalstora Semlor, och jag fick plats med 6 Petit Choux i en kartong.
Kartongerna finns att köpa på Pac butik! 🙂
 
 
Detta recept ger 20 st Petit Choux- semlor.
 
Ingredienser:
2 dl Vatten
50 g Smör
2 dl Vetemjöl
3 Ägg
3 krm stött Kardemumma
(går även bra med malen)
 
Ingredienser till fyllningen:
2 1/2 dl Vispgrädde
125 g färska- eller tinade Hallon
200 g Mandelmassa eller Vaniljkräm

Topping:
Florsocker
Choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° C.
Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull.
Tillsätt sedan mjölet, lite i taget och rör om kraftigt med en slickepott eller träsked.
Rör ordentligt till smeten släpper från kanterna.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
Det gäller verkligen att röra snabbt så att fett, mjöl och ägg blandar sig med varandra.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Klicka sedan ut smeten till 20 klickar i storleken av en Valnöt ungefär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt sedan kallna och under tiden så vispar du grädden och gör mandelmassan.

Mitt recept på Mandelmassa:
Lika delar Mandelmjöl och florsocker, samt lite äggvita för att göra massan smidig.
Blanda allt i en mixer tills det blir en smidig och varm smet.
När du ska fylla sina semlor med mandelmassa så är det bra att blanda massan med lite grädde, så att mandelmassan blir smidig och lätt att spritsa/breda ut.

Mosa sedan hallonen med en gaffel och vänd försiktigt ner dem i den vispade grädden.

Dela alla Petit Choux så att du får en tjockare botten och ett tunt lock.
Fyll dem sedan med mandelmassan och spritsa på grädden innan du lägger på locket försiktigt.
Smält lite choklad och ringla den över semlorna innan du dustar på lite florsocker.
 
Petit Choux- semlorna serveras helst bara som dem är! 🙂
 
LYCKA TILL! ♥
 
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
10 years ago

Åh det såg hur gott ut som helst! Ska fråga mamma om vi kan prova göra sånna 🙂 Härlig design på din blogg också 🙂

Frida
Reply to  Frida
10 years ago

Ja gör det, ni kommer inte bli besvikna! Tusen tack fina du! Kram 🙂

FlizanLizan
10 years ago

Ser goda ut 🙂

Frida
Reply to  FlizanLizan
10 years ago

Vad bra att ni tycker det! 🙂

Joe
Joe
10 years ago

Men ååå så gott!!

Jasmine
10 years ago

De ser fantastiska ut!
Kram

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Tack, gulligt skrivet 🙂

Isabelle
Isabelle
10 years ago

Hur länge håller de? Går de att förvara i kyl?

Frida
Reply to  Isabelle
10 years ago

Jag skulle säga 3 dagar i kylen. Mina gick att äta efter tre dagar, men det var inte alls lika gott då. Dem är som allra godast efter en dag! 🙂

Tommy
10 years ago

härliga ser riktig goda ut 🙂

aina [fotoblogg]
10 years ago

Ser riktigt gott ut 🙂

Michelle
10 years ago

Men gud så fina!! Ser hur goda som helst ut!

Saga
10 years ago

typiskt att jag inte hann skriva!! jag var inne och kollade på bloggen och tänkte direkt "petit choux med grädde" men men det är väl tanken som räknas antar jag haha 🙂

G I N A ~
10 years ago

ser så söta och goda ut 😀 inspirerande!

Nästa inlägg

Sneak peek

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x