
Eftersom att Fettisdagen/Semmeldagen närmar sig så har jag valt att göra mina Petit Choux som minisemlor. De är fyllda med hemgjord Mandelmassa & Hallongrädde, och toppade med mörk- och vit Choklad samt florsocker.
Jag älskar att baka med en twist, som i detta fall blev hallongrädde istället för vanlig grädde. Och att jag hittade lite choklad i kylskåpet var en bonus rent utseendemässigt för mina små “semlor”.

Dem är gjorda för två normalstora Semlor, och jag fick plats med 6 Petit Choux i en kartong.
Kartongerna finns att köpa på Pac butik! 🙂


2 dl Vatten
50 g Smör
2 dl Vetemjöl
3 Ägg
3 krm stött Kardemumma
(går även bra med malen)
2 1/2 dl Vispgrädde
125 g färska- eller tinade Hallon
200 g Mandelmassa eller Vaniljkräm
Topping:
Florsocker
Choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° C.
Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull.
Tillsätt sedan mjölet, lite i taget och rör om kraftigt med en slickepott eller träsked.
Rör ordentligt till smeten släpper från kanterna.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
Det gäller verkligen att röra snabbt så att fett, mjöl och ägg blandar sig med varandra.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Klicka sedan ut smeten till 20 klickar i storleken av en Valnöt ungefär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt sedan kallna och under tiden så vispar du grädden och gör mandelmassan.
Mitt recept på Mandelmassa:
Lika delar Mandelmjöl och florsocker, samt lite äggvita för att göra massan smidig.
Blanda allt i en mixer tills det blir en smidig och varm smet.
När du ska fylla sina semlor med mandelmassa så är det bra att blanda massan med lite grädde, så att mandelmassan blir smidig och lätt att spritsa/breda ut.
Mosa sedan hallonen med en gaffel och vänd försiktigt ner dem i den vispade grädden.
Fyll dem sedan med mandelmassan och spritsa på grädden innan du lägger på locket försiktigt.
Tack, gulligt skrivet 🙂
typiskt att jag inte hann skriva!! jag var inne och kollade på bloggen och tänkte direkt "petit choux med grädde" men men det är väl tanken som räknas antar jag haha 🙂
härliga ser riktig goda ut 🙂
Ser goda ut 🙂
Vad bra att ni tycker det! 🙂
ser så söta och goda ut 😀 inspirerande!
Ser riktigt gott ut 🙂
Åh det såg hur gott ut som helst! Ska fråga mamma om vi kan prova göra sånna 🙂 Härlig design på din blogg också 🙂
Ja gör det, ni kommer inte bli besvikna! Tusen tack fina du! Kram 🙂
De ser fantastiska ut!
Kram
Men gud så fina!! Ser hur goda som helst ut!
Men ååå så gott!!
Hur länge håller de? Går de att förvara i kyl?
Jag skulle säga 3 dagar i kylen. Mina gick att äta efter tre dagar, men det var inte alls lika gott då. Dem är som allra godast efter en dag! 🙂